• Sally81

    Vilket smör på smörgåsen ger ni till era små? Ej margarin

    Ja som frågan lyder.

    Jag hittar inget bredbart mjukt smör som man kan ta från kylskåpet direkt och ha på smörgåsen.

    Alternativet är att ta ut riktigt smör och låta det stå ute en stund innan, men det är så osmidigt.

    Vad använder ni?

  • Svar på tråden Vilket smör på smörgåsen ger ni till era små? Ej margarin
  • 2små2stora

    Bregott mellan använde vi innan det fanns krav-bregott. Det funkar bra att ta direkt från kylen.
    Dottern som inte får äta mjölk får Carlshams mjölkfria 


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • Pickeli

    Bregott mellan!


    Google it!
  • Sally81

    Många bregott!

    Så är bregott bara naturligt smör?

    I så fall så tackar jag så mycket!!! :)

  • Shmone

    Jag gör eget smör...
    Jag tar 200 gram smör, 1,25dl rapsolja och 0,75dl vatten.

    Jag skär smöret i mindre bitar och lägger i mixern och häller över oljan. Sen mixar jag. När det blandat sig någorlunda häller jag sakta i vattnet och fortsätter mixa nån minut. Sen häller jag upp det i en plastburk och ställer i kylen. Då blir det lagom bredbart smör - och utan konstiga tillsatser. Det är det enda smör vi använder hemma.

  • Pickeli
    Sally81 skrev 2010-07-08 10:53:23 följande:
    Många bregott!

    Så är bregott bara naturligt smör?

    I så fall så tackar jag så mycket!!! :)
    Ja det är det! :)
    Google it!
  • Sally81

    Nu googla jag det och det låter ju underbart.

    Hur kan jag ha missat detta :) Tack tack!!


    Bregott kommer direkt från naturen. Det är en helt naturlig produkt, utan konserveringsmedel, emulgeringsmedel eller andra tillsatser.


    Vi har kärnat det av färsk grädde och rapsolja, och sedan adderat en nypa salt. Grädden finns med för den goda smakens skull, och rapsoljan för bredbarheten

  • La Lola

    Hedda får de vi använder...just nu är det väl Milda om jag minns rätt.


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Sally81
    Shmone skrev 2010-07-08 10:54:46 följande:
    Jag gör eget smör...
    Jag tar 200 gram smör, 1,25dl rapsolja och 0,75dl vatten.

    Jag skär smöret i mindre bitar och lägger i mixern och häller över oljan. Sen mixar jag. När det blandat sig någorlunda häller jag sakta i vattnet och fortsätter mixa nån minut. Sen häller jag upp det i en plastburk och ställer i kylen. Då blir det lagom bredbart smör - och utan konstiga tillsatser. Det är det enda smör vi använder hemma.
    Låter gott och lätt.

    Hur länge håller det i kylen?
Svar på tråden Vilket smör på smörgåsen ger ni till era små? Ej margarin