Klyftpotatis av färska potatisar, går det eller går klyftorna sönder? Potatisgratäng?
Klyftpotatis av färska potatisar, går det eller går klyftorna sönder?
Kan man göra potatisgratäng av färska potatisar så det blir bra?
Klyftpotatis av färska potatisar, går det eller går klyftorna sönder?
Kan man göra potatisgratäng av färska potatisar så det blir bra?
Potatisgratäng ska man definitivt inte göra av färskpotatis.. Har för mig att vi gjort klyftpotatis nångång, men vet inte hur dom blev.. Du får testa.. =)
jag brukar göra en lite fuskig variant på potatisgratäng på färskpotatis.
Ta kokt färskpotatis och skiva ner i en gratängform. Gör en ostsås (tjock!) och slå på över.
Kan varieras i oändlighet, ha i vitlök, gräslök, vanlig stekt lök, soltorkade tomater eller vad man själv vill smaksätta det med!
kokt färskpotatis kan också träs upp på spett och pensals med lite olja och grillas.
Jag skar färskpotatisen (med skalet på) i tunna skivor istället för klyftor och sen lite olja, salt och basilika på och så in i ugnen. det blev jättegott.
I stället för klyftpotatis brukar jag halvera stora färskpotatisar (de små får vara hela) och köra in i ugnen med olivolja, salt och peppar. Nästan godare än de gamla trista klyftorna
Super gott annars att dela små färskpotatisar på mitten bara. Lägg olja och flingsalt samt annan krydda som du kan tycka kan vara gott. Ätit par ggr nu super gott.
Jag brukar göra både klyftpotatis o potatisgratäng på färsk potatis o det blir supergott! Jag gör inte på ngt annat sätt med färsk potatis, potatis som potatis, brukar jag säga :)
Vi brukar göra hela färskpotatisar, med skal på i ugnen-..sen har man på flingsalt...blir krispigt och jättegott!
Potatigratäng har jag aldrig testat men klyftpotatis gör vi ofta o det funkar kalas:)
Färskpotatis i ugn med vitlök och salt och lite olivolja eller rapsolja. Låg temperatur ska det vara och ganska länge istället. De blir rostade och supersmarriga!
Jag lägger potatisen hel i en form, större potatisar halverar jag. Sen har jag på olja, pressad vitlök, persilja och salt. 200 grader i ca 20-25 min. Blir supergott, ytan blir krispig och god.
Jag tror inte att vi har haft mer än 150 grader. Sedan har de nog varit inne i ugnen 1 timme eller så. Jag har inget recept och det var ett tag sedan jag gjorde detta. Kolla om du kan hitta mer exakt på nätet.