Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Räknas jag som förstföderska?

  Tis 20 jul 2010 15:04 Läst 3289 gånger Totalt 1 svar
  Tis 20 jul 2010 15:04

  Hej!

  Jag väntar mitt andra barn nu i början av Augusti och funderar på om jag räknas som först- eller andragångsföderska. Förra förlossningen öppnade jag mig alla tio cm, men blev sedan förlöst med akutsnitt då min son var stressad.

  Räknas jag som förstföderska för att jag inte krystat ut honom eller räcker det med att jag öppnat mig 10 cm för att räknas som andragångsföderska?

  Tack på förhand
  /Anja

 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Tis 20 jul 2010 16:40 #1

  Hej!
  Ärligt talat är jag inte helt säker! Jag betraktar dig som omföderska eftersom du har varit i ett aktivt värkarbete. För att vara säker skulle jag fråga din barnmorska.

  När vi ändå är på tråden - att ha gått igenom det du har gjort, öppnat dig 10 cm och sedan avslutat med akut snitt kan för många upplevas som traumatisk, eller som en befrielse, det beror på. Men, det kan vara bra att veta att mödravården har ett fint samarbete med psykologverksamheten där de erbjuder gruppsamtal med andra akutsnittade mammor under vägledning av en psykologl. Jag kan varmt rekommendera ett sådant samtal för att bli "komplett" med det du varit med om tidigare inför din nya förlossning.

  Lycka till!

  Hälsningar
  Anna

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll