Inlägg från: Sarilariz |Visa alla inlägg
  • Sarilariz

    "Jag blev gravid med P-piller" Jo, tjena...

    JaneDoe10 skrev 2010-07-21 09:39:37 följande:
    Jag tror faktiskt inte ett dyft på alla dessa människor här och i verkligheten som säger att de ätit sina P-piller och skött dem och ändå blivit gravida. Klart att det säkert finns någon som har gjort det, man det är omöjligt att det är så många som görs gällande här. Då skulle ju p-piller bara ge skydd till 50%eller liknande vad man kan utläsa. Och det gör dom ju inte. De ger skydd till drygt 99%.

    Vore det så att var och varannan blev gravid PÅ RIKTIGT trots att de äter p-piller så är ju dessa piller en stor bluff isåfall. Nej, jag tror nog att det i de flesta av dessa fall då kvinnan påstår att hon äter piller och blir gravid  själva verket struntat det. För hon vill bli gravid och inte mannen. Eller också så vågar hon inte fråga mannen om han vill ha barn. Men han blir säkert glad sedan när barnet är född! Sedan kan man ju inte erkänna det för familj och vänner och då kommer p-pillerlögnen fram.

    Tror ni jag har helt åt helvete fel?
    Så fruktansvärt moget att dra alla över en kam. INTE.

    SJÄLVKLART kan man bli gravid med p-piller även om man sköter detta exemplariskt. P-piller som sköts till 100%korrekt skyddar ändå bara till 98%, vilket betyder att två på hundra leder till graviditet. Dessutom, något som få känner till, hormonella p-piller fungerar inte lika bra på alla. Min mor har TRE p-piller barn, hon har talat med en specialist på ämnet, som upplyste om att för vissa kvinnor skyddar hormonerna helt enkelt inte lika bra. Naturligtvis skulle min mamma då kunnat använda t.ex kondom istället, vilket hon alltid gjort när hon varit utanför fasta förhållanden och inte velat ha barn.

    Jag blir rasande på dessa kvinnor som ljuger om hur de blivit gravida och får kvinnor som faktiskt blivit gravida av misstag att framstå som lögnare. Själv kan jag t.ex inte använda dagen efter piller, det fungerar helt enkelt inte på alla. Jag har gjort en abort pa det. Det var först i samband med aborten jag fick veta att vissa kvinnor inte är lika mottagliga.

    Och vad gäller att "varannan" unge skulle bli till på p-piller, kanske på familjeliv, men inte någon annanstans.
  • Sarilariz
    JaneDoe10 skrev 2010-07-21 16:18:34 följande:
    Jag har inte dragit alla över en kam. Jag har skrivit i TS att det säkerligen finns några som gjort det, men jag tror att det är långt ifrån alla som säger att de blivit gravida med P-piller som faktiskt blivit det.
    så o att två på hundra blir gravida med p-piller räcker inte för att du skall tro de flesta? Jag tror tvärtom att NÅGRA ljuger, de alla flesta talar nog sanning. Och att statistiken inne på FL är helt vajsing är väl helt enkelt för att just de som blivit gravida med p-piller vill berätta om det. Likaså, de som ljuger för sina män vill också berätta om det, men de vågar inte berätta för dem de känner, alltså berättar de anonymt här, och så blir även lögnarna överrepresenterade här.
  • Sarilariz
    två lingon och ett blåbär skrev 2010-07-21 16:23:54 följande:

    Har bara läst TS och kanske upprepar mig, men har några funderingar.
    Hur många är det uppskattningsvis som blivit gravida trots p-piller? vilka trådar är det du relaterar till?
    Tror ju att de som råkat ut för det hamnar i en gemensam tråd och de som inte råkat ut för det samma deltar inte i diskussionen där av ett högt antal drabbade.
    P-piller är säkert till 99% Hur många medlemmar har FL och hur många medlemmar utgör 1%?


    Flera preventivmedel är inte ens så säkra som 99%.
  • Sarilariz
    två lingon och ett blåbär skrev 2010-07-21 16:29:13 följande:
    Försökte bara få ett svar på om lögnarna är överrepresenterade. Själv tror jag att de flesta talar samming även om jag själv aldrig blev gravid när jag åt p-piller
    Jag förstod det, ville bara poängtera att många p-piller inte är så säkra för andra som läser tråden :)

    Precis :) För mig fungerar p-stav. Inte vanliga p-piller tyvärr, inte heller dagen efter piller. Samma för min mor. Var tvungen att göra en abort pga det, vilket för mig var en fruktansvärd upplevelse.

    Det är rätt hemskt att läkare inte informerar om de risker som faktiskt finns att bli gravid, TROTS p-piller. Många tror ju verkligen att p-piller är helt säkra, vilket de absolut inte är. Först finns det risker vid t.ex magsjuka, hormonella rubbningar, antibiotika kurer m.m.
    Även om man tark p-pillren till 100% korrekt, och man inte är magsjuk äter antibiotika etc etc, finns det fortf några procents chans att bli gravid.
  • Sarilariz
    JaneDoe10 skrev 2010-07-21 16:30:52 följande:
    Kanske man ska säga de flesta på FL. Sedan tror jag faktiskt att det är svårt att sköta ett preventivmedel som minipiller på ett bra sett då man helst ska ta det samma tid varje dag. För mig var det iallafall omöjligt. Förhoppningsvis blir statistiken här missvisande, annars är det alldeles för mycket dårar lösa ute i samhället Tungan ute
    Jag tror ALL statistik på FL är missvisande, just eftersom folk som är intresserade av ett visst ämne letar upp vissa trådar. T.ex

    En trådstart. "Jag blev gravid trots p-piller" då går alla som blivit gravida trots p-piller in där och skriver, då framstår det som att en STOR procent blivit det trots att det kanske bara rör sig om 1-2% av alla.

    eller: Ny trådstart "min man misshandlar mig", då går alla som blivit misshandlade in där och skriver.

    Förstår du hur jag menar?

    Jag tycker absolut INTE man skall döma någon som blivit gravid trots preventivmedel. P-piller etc är inte 100% säkra utan endast ca 98% säkra, detta om de tas perfekt. Sedan kan man bli magsjuk, råka få i sig johannesört, vilket slår ut de flesta preventivmedel etc etc, då sjunker säkerheten ännu mer.
  • Sarilariz
    JaneDoe10 skrev 2010-07-21 16:43:03 följande:
    Jo, men handen på hjärtat så tror jag att många slarvar för att de själva vill bli gravida också. Man har ju "fördelen" att kunna göra det när man äter piller. Men klart att viss statistik på fl blir fel, men dessvärre är det ju många som startar trådar här om att lura sina karlar, och är det såpass många här av dem som är medlemmar så är det förmodligen fler som inte hänger på FL. Jag tycker att det är lite tråkigt, främst för barnens skull, som inte får vara efterlängtad av bägge föräldrar.
    Jag tror (och hoppas!) att det inte är så många som lurar sina karlar som det framstår på fl. Fl verkar bestå av 70% galningar, och det tycker inte jag överenstämmer med verkligehten, tack och lov.

    De flesta jag känner som blivit gravida med p-piller har gjort abort om killen velat det. Så jag tror inte på att de flesta ljuger om det. Varför ljuga för att bli gravid och sedan göra abort? Makes no sense.
    Däremot tror jag att sidor som FL drar till sig mycket konstigt folk som någon ovan skrev. De har kanske inga riktiga vänner för att de är så skumma, så de håller till här? Nej nu var jag lite elak, finns mycket vettigt folk här med. Flört
  • Sarilariz
    Liten blir stor skrev 2010-07-21 16:51:25 följande:
    Jag är också väldigt tveksam på att alla dessa som blivit gravida under "p-piller behandling" verkligen har ätit sina p-piller.
    p-pillerna är lättlösliga och tas upp av kroppen väldigt fort. Dessutom så behövs det nog mer än att ha haft diarré en gång för att ens kunna få ägglossning om man äter p-piller regelbundet.

    Där jag bor så är det en kvinna som blivit gravid med TVÅäggs tvillingar under en p-pillerbehandling. Det tror jag bara är skitsnack faktiskt. Det är nog svårt att släppa ett ägg när man går på p-piller och skulle råka "missa" ett piller och då borde det vara omöjligt att släppa två ägg.
    Hennes förklaring var att hon varit lite bakfull en dag och troligen spytt ut p-pillret. Det låter inte troligt tycker jag.

    Minipiller därimot är inte lika säkra då man är tvungen att ta dom på exakt samma tidpunkt varje dag.

    Nej, det är nog många som skiter i att ta sina piller för att lura till sig en graviditet. Fult gjort, väldigt fult.
    Vad du tycker låter troligt eller ej är inte relevant. Missar man ETT piller räknas man oskyddad under hela följande vecka. Vissa kvinnor har lätt att bli gravida med p-piller, andra inte. Och nej, jag har inga p-piller barn, så jag håller inget försvarstal. Tycker bara att det är tragiskt att så många är så extremt opålästa vad gäller preventivmedel.
  • Sarilariz
    Liten blir stor skrev 2010-07-21 17:02:35 följande:

    oskyddad i en vecka låter fruktansvärt lång tid. Har du någon källa på det?


     


    Ingen annan än att det står i bipacksedeln till t.ex Jasmine p-piller och att barnmorskor upplyst om det.
  • Sarilariz
    Liten blir stor skrev 2010-07-21 17:03:38 följande:
    Och har du dessutom ätit p-piller själv så kanske du har märkt att dom löses upp redan när man stoppar in dom i munnen. Så nej, mest troligt är att denna kvinna som jag talar om skippat sina piller.
    Jag har ingen aning om ifall "denna kvinna" som du pratar om ljuger eller inte. Men att hävda att de flesta "ljuger" för att man själv inte tycker att något låter troligt, när det finns vetenskalpliga undersökningar och statistik inom området är inte lite fel.

    Och p-piller må tas upp snabbt, men inte snabbare än att de tappar funktion om man är lös i magen, eller att de slås ut av flera naturmediciner och antibiotika.
  • Sarilariz
    JaneDoe10 skrev 2010-07-21 17:25:31 följande:
    Jamen man har väl inte använt korrekt om man tagit naturmedicin och antibiotika. Då fungerar dom ju inte som dom ska.
    Nej ocj liksom jag skrivit ovan så skyddar p-piller endast till ca 98% OM man tar dem PERFEKT. Sedan ökar procenten kvinnor som blir gravida pga bristfällig information i många fall. Läkare informerar t.ex inte om att antibiotika slår ut preventivmedel.

    Jag har vid flera tillfällen tom frågat läkare om så är fallet, då får jag svaret "jag vet inte, det står nog i bipacksedeln", vilket det inte allttid gör tydligt.
Svar på tråden "Jag blev gravid med P-piller" Jo, tjena...