Inlägg från: klurifax |Visa alla inlägg
  • klurifax

    "Jag blev gravid med P-piller" Jo, tjena...

    Det är fullt möjligt att bli gravid trots p-piller!
    Jag blev det och var inte ett dugg intresserad av en baby så snart i förhållandet. Jag fick då veta av gynekologen att skyddseffekten för p-piller minskar om man väger över 60 kg, då hormonhalten tydligen ( i alla fall då, för ca 10 år sen) var anpassad för 60 kg. Jag vägde då 80 kg. Fick också veta att vissa kvinnor har ÄL när de äter p-piller och att jag var en av dem. Det var också en faktor som ökade risken att bli gravid, trots p-piller.

     P-piller är inte 99% säkert, när jag åt fick jag veta att p-piller var 97% säkert.

  • klurifax
    äppelmos skrev 2010-08-29 20:59:40 följande:
    pratade med min barnmorska om just detta och hon sa att alla hon träffat som blivit gravida "trots p-piller", att det alltid kom fram att de hade SLARVAT,haft MAGSJUKA mm!

    ingen hon pratat med hade tagit sina piller dagligen runt ramma tid! 

    vid slarv, magsjuk mm så är man ju inte skyddad!!!!!!!! därav alla "p-piller-barn" enligt min mening! 
    Vilken oerhört korkad och fördomsfull BM!

    Jag blev gravid med kombinerade p-piller utan slarv och utan magsjuka. Tog mina piller varje dag kl 7-7.15. Men jag tillhör de få % som har ÄL trots kombinerade p-piller, men detta var inget jag visste då jag blev gravid, utan det visade sig senare. Min gyn.läkare (som forskar om preventivmedel) sa att många läkare och barnmorskor är dåligt kunniga om hur olika p-piller fungerar för olika människor. Dessutom sa hon att om man väger mer än 60 kg så minskar också säkerheten, eftersom p-piller är utformade för kvinnor med en vikt på max 60 kg för att kunna vara så säkra som möjligt för så många som möjligt.
Svar på tråden "Jag blev gravid med P-piller" Jo, tjena...