Inlägg från: Trynträ |Visa alla inlägg
  • Trynträ

    "Jag blev gravid med P-piller" Jo, tjena...

    Jag tror många glömmer att ta pillren och på så vis råkar bli gravida och sen förtränger att de missat piller. Det kan ju vara så på FL också att det bara är de som blivit gravida som svarat i trådarna och de som inte blivit det har inte svarat. Då blir ju siffrorna missvisande.

  • Trynträ
    klurifax skrev 2010-09-27 22:03:55 följande:
    Vilken oerhört korkad och fördomsfull BM!

    Jag blev gravid med kombinerade p-piller utan slarv och utan magsjuka. Tog mina piller varje dag kl 7-7.15. Men jag tillhör de få % som har ÄL trots kombinerade p-piller, men detta var inget jag visste då jag blev gravid, utan det visade sig senare. Min gyn.läkare (som forskar om preventivmedel) sa att många läkare och barnmorskor är dåligt kunniga om hur olika p-piller fungerar för olika människor. Dessutom sa hon att om man väger mer än 60 kg så minskar också säkerheten, eftersom p-piller är utformade för kvinnor med en vikt på max 60 kg för att kunna vara så säkra som möjligt för så många som möjligt.
    Max 60 kg? Har jag aldrig hört. Borde inte bm veta om det isåfall om det är en vedertagen sanning. Är väl inte så väldigt vanligt att väga under 60 kg kan jag tänka mig. Borde ju stå på förpackningarna om det var så. Om jag vägde 60 kg så sklle jag vara underviktig så jag tycker det låter konstigt. Borde ju snarare vara så att en viss procents övervikt ger sämre säkerhet men inte att vikten fåt vara max ett visst antal kg oavsett hur du är byggd.
Svar på tråden "Jag blev gravid med P-piller" Jo, tjena...