• Äldre 4 aug 18:46
  35727 visningar
  14 svar
  14
  35727

  Ta bort katthår från soffan!

  Hej!

  Är det någon som har något bra tips på att få bort katthår från soffan?
  Jag har 2 katter och en nyköpt tygsoffa, börjar bli sååå less på att försöka få bort håret!

  Mvh/Sandra

 • Svar på tråden Ta bort katthår från soffan!
 • Fru U
  Äldre 4 aug 18:47
  #1

  Klister-roller.

  Sån där röd borste med "lugg".


  Svaren bor i hjärtat
 • Äldre 4 aug 18:48
  #2

  Det finns speciella munstycken man kan köpa till dammsugaren som effektivt tar bort hår.
  Annars är en fuktig disktrasa effektivt, men lite jobbigare att arbeta med.


  Mamma till Kevin född 0706. BF med lillebror Lukas 2010-08-14
 • lullel­ulle
  Äldre 4 aug 18:51
  #3

  Jag har ett hett tips. Det finns en "magisk borste" (den kallas tom så) på överskottsbolaget bland annat. Den är grym vad gäller att få bort katthår från soffan. Den ser inte ut som en vanlig borste utan har som en röd liten "matta" som man drar mot underlaget. Typ samma tyg som det som brukar finnas på dammsugarmunstycket.
  Vi rollade först med en vanlig hår-roller men det känns som att det tog evigheter plus att det känns som att klistret från den fastnar på soffan vilket gör det ännu värre. Iaf med en ljus katt och mörk tygsoffa.

  lycka till.

 • Fru U
  Äldre 4 aug 18:51
  #4

  Nu frågade du inte om mattor men jag tänkte slänga in ett tips till alla andra kattägare som lär slå en flukt på tråden.

  Electrolux handdammsugare är superduperbra på att ta upp katthår från mattor (o golv). Den är inte så bra på kattgrus men det gör inget enligt mig (det tar nu några få minuter att dammsuga vår stora matta i vardagsrummet mot 10-15 minuter innan (och då var den inte ens jättehårig))


  Svaren bor i hjärtat
 • Fru U
  Äldre 4 aug 18:52
  #5
  lullelulle skrev 2010-08-04 18:51:21 följande:
  Jag har ett hett tips. Det finns en "magisk borste" (den kallas tom så) på överskottsbolaget bland annat. Den är grym vad gäller att få bort katthår från soffan. Den ser inte ut som en vanlig borste utan har som en röd liten "matta" som man drar mot underlaget. Typ samma tyg som det som brukar finnas på dammsugarmunstycket.
  Vi rollade först med en vanlig hår-roller men det känns som att det tog evigheter plus att det känns som att klistret från den fastnar på soffan vilket gör det ännu värre. Iaf med en ljus katt och mörk tygsoffa.

  lycka till.
  Det var precis en sån jag menade men du beskrev den så mycket bättre.
  Svaren bor i hjärtat
 • Miss Saigon
  Äldre 4 aug 18:55
  #6

  En vanlig diskhandske/gummihanske är kanon.. Bara trä den på handen och borsta av soffan.. lätt smidigt och billigt!!


  ♥ ♂ BF-100822 ♂ ♥
 • Äldre 4 aug 19:06
  #7

  Vi använder en klädborste på vår soffa (låter mycket likt magiska borsten som beskrivs ovan) och det funkar ok, men soffan blir lätt statisk när man borstar den dagligen. Fuktig wettextrasa funkar också rätt bra. Det beror också på tyget i soffan. Vår nuvarande soffa med grovt tyg är mycket lättare att få ren än vår gamla soffa från ikea, där var det hart när omöjligt att få bort alla hår. Vi har ju smart nog valt en ljus och en mörk katt, så oavsett vad vi väljer för tyger här hemma så syns det katthår på det.

 • Äldre 4 aug 23:36
  #8

  Haha precis när jag läst din trådstart så bytte jag flik och fortsatte läsa på Tradera och hittade denna http://www.tradera.com/NY-Superborsten-mot-hundhar-damm-mobler-klader-mm-auktion_340938_116099964 

 • lullel­ulle
  Äldre 5 aug 12:22
  #9
  Joico skrev 2010-08-04 23:36:56 följande:
  Haha precis när jag läst din trådstart så bytte jag flik och fortsatte läsa på Tradera och hittade denna www.tradera.com/NY-Superborsten-mot-hundhar-d... 
  Precis en sådan :)
 • Hazze
  Äldre 12 maj 20:31
  #10

  Som ägare till flera generationer långhåriga skogkatter så har jag fått viss vana att ta hand om "generande hår". Tyvärr räcker inte "en kvart om dagen" per katt för att rensa all överflödig underull, men det hjälper lite i alla fall. Och de känner sig inte direkt bekväma att "tjuvhållas för något så onödigt" mer än kort tid åt gången. De hugger inte efter mej utan efter utrensningskammen i metall så att det klongar från tänderna när de tröttnat..
  En av de bästa investeringarna var därför Electrolux Animal Kit [KIT03N  Art nr 900 19 56-56/5] med flera anpassade munstycken bl a ett stort plyschmunstycke med dubbel dragriktning och utbytbara dynor. Men eftersom plysch fungerar extremt bra så drog jag slutsatsen att då kan ju katterna fixa hårvården själva och har nu plyschdynor de kan ligga på (samt flera orientaliska mattor med samma funktion). Mycket populära att rulla på och jag får lite mer koncentration av hår, frön och barr mm att ta hand om!

  Vissa typer av kläder fungerar tyvärr lika bra på att samla hullingförsedda katthår. Sportpiké och fleece är bra exempel. Visst är tejp / rulle / gummihandske / specialborstar ganska bra, men arbetskrävande. INGET slår i alla fall att köra torktumlaren på luftningsprogram utan värme (med torra kläder) tillsammans med ett sådant gummerat nät man har under mattor - antihalkmatta! Utan värme har mitt fått åka med i torktumlaren säkert minst 100 timmar utan att åldras. Mitt nät är 180 x 60cm och verkar rycka loss håren från textilen då de gnuggar mot varandra och håren åker ut den "naturliga vägen" till filtret i imponerande mängder.

  För att minska påverkan på dynor från blöta och skitiga katter som går hur de vill genom kattuckor(sängkammardörren hålls stängd, fast jag brukar mystiskt nog ändå hitta vissa individer inne i garderober och på nytvättade kläder ändå) så jag har på mjuka möbler och utedynor lagt plastad frotté och sedan billigaste tänkbara (IKEA-) lakan vilka ju går att tvätta hur hårt som helst till skillnad från filtar och plädar.

 • Äldre 12 maj 20:35
  #11
  Vanlig enkel gul diskhandske. dra handen över soffan och du blir förskräckt!
  Trodde inte på det själv till en början, utan stod med olika munstycken, roller, borstar osv i flera år... vilket slöseri med tid och pengar!

  Prova! det är fan det bästa tipset jag någonsin fått!
 • Äldre 12 maj 21:04
  #12

  Jag läste bara för någon vecka sedan en tråd här om sk. "furminator", en hårborste till katt/hund som tar bort huuur mycket hår som helst! Youtuba får du se :)
  Tradera säljer de för väldigt billig peng, i djuraffär kostar small minst 400 om ja inte minns fel.

 • Lilia
  Äldre 12 maj 21:08
  #13

  Jag har själv en vit soffa och två svarta katter (och en röd katt) Jag brukar dammsuga med ett speciellt munstycke för djurhår. Det tycker jag fungerar bra. Ibland tar jag en fuktig mirakeltrasa och drar över soffan också.

 • Äldre 19 maj 10:00
  #14

  Tejprulle brukar jag använda. Funkar hur bra som helst.
   

Svar på tråden Ta bort katthår från soffan!
Logga in
Bli medlem