Forum Pedagogik - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Förskolan Trilingua??

  Tis 10 aug 2010 13:09 Läst 16172 gånger Totalt 11 svar
  Kruskr­us
  Visa endast
  Tis 10 aug 2010 13:09

  Hej! Är det ngn som har erfarenhet av förskolan Trilingua på Södermalm? En fransk/engelsk/svensk förskola? Har fått en plats där men känner mig inte helt säker på att den är bra. Tacksam för all input!!!

 • Family­Gay
  Visa endast
  Tis 7 sep 2010 21:21 #1

  Hej.

  Jag vill börja med att säga att jag inte vet hur den är i dag men har lite erfarenhet om den från två år sedan och då var den rätt ut sagt dålig.

  Huvudsaken då var i mitt tycke att tjäna pengar inte den pedagogiska verksamheten. De serverade bla bara vatten och knäckebröd till mellis vilket jag tycker är futtigt men kanske inte helt avgörande. Dessutom uppmanades personalen att inte byta kissblöjor för ofta för att spara pengar. Fy för det.

  Det var dessutom problem med att personalen inte trivdes och det tror jag kan påverka även deras arbete med barnen även om de ej vill det.

  De fick dock tillsägelse från komunen och kan mycket väl ha blivit en bra förskola, men två år sedan var det inte det enligt mig.

 • Tis 7 sep 2010 21:28 #2

  Jag har träffat på dem i parkleken och jag fick inga positiva vibbar alls. Kylig stämning mellan barn och pedagoger och alla barnen talade svenska med varandra medan de vuxna pratade franska eller italienska med barnen. Jag tror att man kan få en mer positiv upplevelse av sin förskoletid än så.

 • Tis 12 mar 2013 15:07 #3

  Vi har våra barn på Trilingua och vi är väldigt nöjda. Personalen är underbar, och barnen trivs. Om ni får ett platserbjudande här, då har ni dragit en vinstlott. Barnen får chans att utveckla sina kunskaper i språk, och de får lära sig om andra länder, bland annat. Personalen är varm och ser varje barn. Jag kan verkligen rekommendera Trilingua.

 • Sön 14 apr 2013 23:53 #4

  @Kruskrus, vi har också funderaat på Trilingua och därför är jag nyfiken på vad som fick dig att tveka.
  Jag har dock bara hittat dem på nätet och har inte varit i kontat med dem.

  @FamilyGay, bytte ni förskola? (Med tanke på att ni var missnöjda). Och isåfall till vad?

  Jag hittade Trlingua när jag sökte efter förskolor som har språkinriktning etc. Har inte hittat någon annan direkt som jag har fastnat för. 

 • Mån 15 apr 2013 12:35 #5

  @FamilyGay, i vilken fråga fick de tillsägelse av kommunen?

  Sen stämmer det i allafall att de inte serverar mjölk till mellis. På deras hemsida står det att mjölk endast serveras till frukost.

 • Tor 26 maj 2016 13:36 #6

  Hej, 

  Hur blev det Kruskrus? Valde ni Trilingua till slut? Vet att det var många år sen nu men jag vill gärna höra mer om förskolan. Vi pratar franska med vårt barn och skulle vilja att han går på en fransktalande förskola men vi har blivit erbjudna en plats på både Trilingua och Les mélodies. Vi fick ett mycket bra intryck av les mélodies men Trilingua är närmare. Har någon någon erfarenhet av dessa två förskolor?

  Tacksam för svar.

 • Tor 15 jun 2017 12:48 #7
  @HelenB­M , hur gick det för er, vilka förskola valde ni?  Jag är intresserad av Trilingua och vill bara höra om ni vet hur den varit på senare tid? Tack!
 • Mån 5 feb 2018 16:14 #8

  Hej! Nu står vi inför samma val, dottern är halvfransk och jag skulle gärna se att hon hamnar på en fransk förskola. Vi bor supernära Trilingua på Söder men har ändå ställt henne i kö till Les Mélodies.

  Hur har ni andra gjort? Har ni varit nöjda med era val? Tycker det är rätt svårt, man vill ju att barnen ska trivas och utvecklas.

 • Mån 16 apr 2018 17:17 #9

  Förskolan Trilingua är den absolut värsta förskolan

  För det första är det mer vikarier än ordinarie personal

  Barn på franska avdelningen för definitivt inte franska språket som barn på tex les melodies eller les petit choux får dem är tio poäng båda dem

  Jag har tagit ut mina barn det serveras enbart vatten och knäckebröd deras matleverans för lunch är ensidig dålig och Sophie Dellerman som är huvudman och ägare snålar som fan hon anställer praktikanter som ger henne 6000kr i mån hon ser bara siffror hon skiter fullständigt i barn och föräldrar hon sparkar all bra personal som är utbildad och duktig personalomsättningen är oerhört stor

 • Mån 16 apr 2018 17:21 #10

  Jag bor precis i Mariatorget men har mina barn på les melodies då Trilingua har varit en total katastrof

  Rekommenderar Absolut inte den förskolan

  Mer än 18 föräldrar tog ut sina barn från Trilingua och jag en av delbara under år 2017-2018

  Hemsk förskola smutsiga lokaler vatten och knäckebröd till mellanmål och morgonsnacks 2 bananer och 1 äpple skivat till 14 barn

  Skamligt!!!!

 • Mån 16 apr 2018 17:22 #11
  LAM skrev 2017-06-15 12:48:56 följande:
  @HelenB­M , hur gick det för er, vilka förskola valde ni?  Jag är intresserad av Trilingua och vill bara höra om ni vet hur den varit på senare tid? Tack!
  Den ör sämre nu än tidigare ni kommer ångra er ifall ni väljer den
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll