Inlägg från: valkyrie |Visa alla inlägg
  • valkyrie

    vi unga med PCO nr 2

    Nightrose skrev 2011-09-14 12:33:00 följande:

    Ska du göra en vanlig spolning på gyn så är proceduren inte så farligt stor. Jag har gjort en vanlig spolning och även en laparoskopi.

    På gynspolningen så får man komma dit på angiven tid. Du kommer sedan att få smärtlindring i form av supp. Detta för att slappna av muskulaturen. Sedan för läkaren in en liten plastkateter...en pytteliten in i livmodern och då de är på plats spolar de in koksalt. De gör samtidigt en VUL...så de kan se om det finns fri passage. Är det lite trångt kan de spola med annan medel som kan lösa upp detta. För det mesta gör detta inte ont. Det känns inte mer än vanlig VUL.
    Men vissa får ont, jag fick väldigt ont då mina äggstockar är känsliga och krampar lätt. Så den ena började att krampa och då kunde man inte se passage alls. Därav fick jag göra en laparoskopi. Detta är en spolning under narkos.

    Efter den vanliga spolningen så var det sexförbud så länge man blödde. Blödde lite grann bara och kunde gå till jobbet på eftermiddagen utan problem.
    Hoppas jag inte skrämt upp dig bara... men spolningen är inte jobbigare eg. än ett vanligt gynbesök tycker jag...        

    tack för att du föklarade. jag blir lite mer rädd nu men känns bra att veta hur det kommer gå till har oroat mej för det.med.

    man får hoppas på det bästa kanske  
  • valkyrie

    Roxicc: tack för att du förstår. Då håller jag tummar och tår att det ska gå vägen för er med sprutorna så du slipper göra en spolning. Men värkar vara så olika det där när man får spolas i Blekinge där jag bor måste man spolas innan man får pregro om man har pco. Men är man "normal" så får man pregro först sen spolning om det inte funkar.

  • valkyrie

    Hej alla nya och välkomna!

    Jag har på min spolning i går. Det gick bra. Det va fri väg hela vägen. Dock gjorde sjukt ont och jag skrek ett par gånger. Hade även ont hela kvällen men i dag mår jag bra.

  • valkyrie

    Rocicc: precis ett problem minder. Hehe. Ja jag hoppas att jag får pregro snart iaf.

    Längtarmkt: du är hjärtligt välkommen i vår tråd. Beklagar MF ett. Men blev ni gravida själva den gången? Har du fått mån hjälp av läkarna?

  • valkyrie

    Roxicc: tack det va snällt sakt vet inte om jag har varit tålmodigt. Vet inte hur många gånger jag tänkt. Du ger jag upp. Och skiter i detta det går ändå aldrig. Men det känns dö skönt att jag ska få pregro. Hoppas nu bara att den funkar med.

  • valkyrie
    roxicc skrev 2011-09-21 20:22:47 följande:
    Ja men så känner jag typ tretusen ggr per dag haha! Man blir helt knäckt av detta.. Men du står ju kvar och väntar på hjälpen. Och du har kämpat med vikten, det är bra gjort Det hoppas jag också!!

    tack. ja men det har alla ni andra med gjort. vi har det inte lätt så är det tyvärr.
    går allt bra för dej?
    Junior10 skrev 2011-09-21 11:33:00 följande:
    Välkommen till er alla nya. Trevligt att ni hittat hit =)

    Valkyrie: Håller tummarna på att det kommer gå bra nu =)
     
    Roxicc: Hur går det för dig ?

    Själv har jag haft lite molande värk från igår. Men vi får se. Jag vågar inte hoppas för mycket. Men det är ändå skumt att jag hade ägglossning och ingen mens har kommit, men testet var negativt. Men ja, ska testa igen denna vecka. Så får vi se. 

    tack håller tummarna för dej att det är nåt som växer
        
  • valkyrie
    roxicc skrev 2011-09-21 23:45:48 följande:
    Ja, man har inte så mkt till val egentligen. Men vi gör det bra! Går inte så bra för mig, tyvärr. Men förhoppningsvis så vänder det snart.. Börjar tröttna efter snart 2 år av metformin, pergo, puregon och ovitrelle. 

    precis vi har juh inte det,

    oj funkar inget för deJ? metformin det har min läkare pratat med mej om att jag skulle få det. men jag har inte förstått vad det är är bra för?

    men du anväder sprutor nu va?   
  • valkyrie
    rosalack skrev 2011-09-22 14:12:22 följande:
    hej

    valkyrie, vi känner varandra sedan innan :)
    ang metformin; jag fick det utskrivet idag av min gyn. ska ta 1 st tabl i tre dagar, sedan ta 2 st tabl i 3 dagar, sedan ta 3 st tabletter "för alltid". (till jag ska dit nästa gång).

    I samband med att jag var där idag fick jag Primolut-Nor (igen, har ätit det innan). Det skulle jag äta som jag gjort förut.

    enligt min Dr så hjälper metforminet till att hålla insulinnivåerna nere. Om insulinnivåerna har lätt att stiga så påverkar det bland annat hur mycket testosteron äggstockarna producerar. är insulinnivåerna höga=hög halt testosteron och det försvårar för en normal ägglossning.
    Ungefär så fick jag förklarat för mig :)         

                   

    hej 
    jaså gör vi? nu blir jag nyfiken hehe.

    okej då förstår jag vad dom gör. men jag vet inte hur hög testosteronhalt jag har nu sen jag har gått ner. 

    hur går det för dej da?      
  • valkyrie
    rosalack skrev 2011-09-22 17:03:47 följande:
    jag vet inte heller hur hög testosteronhalt jag hade. men det skulle tydligen kunna vara en bra medicin i alla fall.

    MEN!! efter att ha ätit 1 st tablett idag så hade jag diarré och mådde jättedåligt 4 timmar efter jag tagit den. Hoppas verkligen inte att det fortsätter så.. men det var tydligen en biverkning....  

    usch da. tålde du dom inte då. du får testa ett par dagar till
  • valkyrie

    Roxicc: usch det låter jobbigt det där med sprutor. Men dom är mer efektiva än va pregro är va? Tråkigt att det inte funkar. Vet du varför det inte går?

Svar på tråden vi unga med PCO nr 2