• Lolisa

    Varför födde in för tidigt?

    Hej! Oj vad många det är med prematura vattenavgångar här..
    Jag fick mitt första barn efter att vattnet plötsligt gick i v 33+4. Jag hade en väldigt jobbig graviditet, ont i bäcken, sammandragningar och stor viktuppgång. Eftersom det var mitt första visste jag inte att det inte var "normalt" att må så dåligt som jag gjorde och jag stod ut för att jag skulle få havandeskapspenning i v 34. Man hittade ingen orskak till varför min dotter kom tidigt :(.

    Min andra gravidietet var lika jävlig den men skillnaden var nu att jag fattade att man inte skulle må som jag gör så det blev sjukskrivning på heltid from typ v 25. Jag födde efter vattenavgång i v 37+2.

    Mina båda barn har varit stora för tiden, min dotter som är född 33+4 vägde 2680 gram och min dotter som är född 37+2 vägde 4 kilo.

    Nu är jag gravid för tredje gången. Nu funderar jag mycket på föregående graviditeter och är rädd för att det ska bli tidigt denna gång med. Har börjat haft en del sammandragningar på em men än så länge känns det ganska lugnt. Jag har träffat en läkare men inte blivit undersökt gynekologiskt, ska göra detta i v 26. Borde de inte undersöka mig innan? Jag är ju rädd att jag öppnar mig för tidigt...

    Någon av er som fött stora barn tidigt utan att ha haft Havandeskapsförgiftning eller som har några erfarenheter/tankar kring mina?

  • Lolisa
    klogu skrev 2011-04-07 20:18:35 följande:
    Jag födde mina tvillingar i vecka 22. Troligtvis startade förlossningen pga att ena moderkakan började lossna.
    Oj:( vad tidigt, klarade de sig?
  • Lolisa
    klogu skrev 2011-04-10 14:52:10 följande:
    Nej
    Usch vad hemskt, vilken mardröm :(.. Stackars dig.
Svar på tråden Varför födde in för tidigt?