• dna rna

    Varför födde in för tidigt?

    Verkar vara många här som fått prematur vattenavgång. Mitt vatten sipprade från v 31+2. Sonen föddes v 32+3. Anledning okänd.
    Hur blir det med andra barnet då??? Finns det några här som haft första barnet tidigt pga vattenavgång med okänd anledning och sedan fått fler barn? Hur gick det då`?

  • dna rna
    La Star skrev 2010-10-06 15:00:23 följande:
    TS - Beklagar verkligen er förlust

    Vattnet gick i v 31+6. Blev helt chockad! Låg inne i fyra dagar och vattnet fortsatte att läcka. Inget hände, inga verkar. Till sist  verkarna  och i v.32+4 föddes min son (vaginalt). Hade ingen infektion, ingenting, ingen vet varför jag födde för tidigt.
    Jag hade ungefär likadant när min son föddes i v 32+3.Eftersom jag inte heller hade någon infektion, så vet man inte varför vattnet sipprade ut. Det jag är mest orolig för är hur det blir med andra graviditeten...
  • dna rna

    Ni som hade tidig vattenavgång utan känd orsak med första barnet, vilka kontroller gjordes under andra graviditeten?
    Jag födde första i v 32+3, vattenavgång 8 dagar innan. Är gravid igen och nu ska livmodertappen kollas regelbundet med ultraljud och gyn undersökning.
    Men är detta standard?

  • dna rna

    Maria3: Min historia är precis som din, födde första barnet v 32+3 pga vattenavgång. Har också gjort en konisering, och nu ska tappen kontrolleras regelbundet.
    Men varför i hela friden gjorde dom inga extra kontroller på spec MVC vid din andra graviditet. Jag bara nämnde för barnmorskan att jag hade en prematur sen innan, så fick jag remiss till spec MVC. Kanske är det olika i olika län, men för fasiken, det låter ju som tjänstefel! Och tappen kan ju vara kortare även om man ej koniserat, så de borde dom verkligen kollat.

    Jag känner mig lite lugnare i alla fall eftersom jag får alla dessa kontroller, ca var fjärde vecka sa dom. Sen får man se om det hjälper....

Svar på tråden Varför födde in för tidigt?