God tacopaj!
Nån som har något gott recept på tacopaj? Alla förslag är välkomna, gärna med recept (mått och sånt..
Nån som har något gott recept på tacopaj? Alla förslag är välkomna, gärna med recept (mått och sånt..
Tacopaj
Deg:
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
2 krm salt
50 g smör
Fyllning:
500 g köttfärs
1 hackad lök
2½ dl vatten
1 påse tacokryddor
Stek och häll i pajskalet
Sås:
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 krm peppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
I och för sig inte en paj, men en lasagne som är det godaste jag ätit i tacoväg
Tacolasagne 4 port
Deg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
Blanda ingredienserna till en deg och tryck ut den i en smord pajform. Grädda pajskalet i 225 grader i 5-10 min.
(Eftersom där är bakpulver i sväller degen lite i ugnen, gör små stickhål med en gaffel.)
Fyllning:
ca 400 g färs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 dl mediumstark salsasås
Stek ihop allt och häll det i pajskalet.
Täckning:
2 dl créme fraiche
2 dl riven ost
1 krm svartpeppar
skivade tomater
Lägg créme fraichen som ett täcke över fyllningen, lägg på skivad tomat och osten samt svartpepparn. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i 10-15 min.
Jag brukar kolla så osten har smält ordentligt, då är den färdig, se bara upp så osten inte blir bränd.
Servera med nachochips och sallad.