• Emeli

    Sydafrika-tråd!

    Hjärtat längtar skrev 2011-02-11 22:10:13 följande:
    I Höst ska vi påbörja vår utredning och jag undrar om man kan rikta in utredningen mot SA, hur? Eller ska man bara utredas på vanligt sätt??
    Ni ska utredas på "vanligt sätt", vad det nu innebär. Utredaren bestämmer hur själva utredningen ska gå till, vad han/hon behöver för underlag. Några synpunkter kan ni dock ha. Om ni funderar på exempelvis Sydafrika, Filippinerna och vissa kontakter i Taiwan är det bra om er kristna tro och ert kristna engagemang tydligt beskrivs i utredningen. Sannolikt vet utredaren detta, men om det av någon anledning skulle bli lite styvmoderligt behandlat kan ni framföra önskemål om det efter att ha läst igenom utkastet till utredningen.

    Om ni dessutom vill att er utredning ska vara användbar i Colombia är det lika bra att den skrivs efter de colombianska kraven redan från början, dvs den ska vara omfattande, formell och välskriven. En sådan utredning går att presentera i vilket land som helst. Det brukar visserligen gå att komplettera en utredning efteråt så att den passar in på Colombias krav, men det är alltid krångligare, tar extra tid och kan antagligen bli dyrare för er (översättningskostnaderna!). Till råga på allt finns det rigida kommuner som vägrar att hjälpa till med kompletteringarna. Bäst är alltså att göra rätt från början.

    Mer än så tycker jag inte att man ska rikta en utredning eftersom man vill att den ska vara möjlig att presentera i så många länder som möjligt. Det bästa är om ni inte låser fast er för mycket vid ett land på detta tidiga stadium. Vad som helst kan hända på vägen. Länder kan med kort varsel ändra sina krav. Länder kan stängas tillfälligt eller permanent. Antalet barnbesked från ett visst land kan av någon anledning bli färre än förväntat. Ni kanske får chansen att vara pilotfamilj i ett nytt adoptionsland osv. Jag är för övrigt inte säker på att astma diskvalificerar er från att adoptera från Colombia. Det beror ju på hur svår din sjukdom är och hur ditt läkarintyg är formulerat.
    Hjärtat längtar skrev 2011-02-11 22:10:13 följande:
    Kön verkar mest gå bakåt tycker jag. 32 st i kön! När vi blev medlemmar för ett år sen tror jag det var typ 25 st i kön...
    Fortsätter det så här lär vi väl inte få skicka efter knappt 2 år som det står på AC, vilket skulle innebära om ett år för oss.

    I Höst ska vi påbörja vår utredning och jag undrar om man kan rikta in utredningen mot SA, hur? Eller ska man bara utredas på vanligt sätt??
    När det gäller väntetider kan man aldrig vet hur lång tid en adoption kommer att ta. De väntetider som står på hemsidan gäller för de familjer som adopterar idag. Hur det ser ut om ett år är det ingen som vet. Detsamma gäller kölistorna. Där åker man hiss upp och ner. Man tror att man snart är på tur, och så dyker några med gamla anmälningsnummer upp från ingenstans och glider förbi. Det kan vara tvärtom också - många har gjort intresseanmälan till många länder. När de blir igångsatta i ett land stryks de från alla andra länders kölistor...

    Det bästa är om man kan ta det lugnt, vara så öppen som möjligt och ta en sak i taget. Det brukar bli barn till slut, även om det är skrivet i stjärnorna när och varifrån. Under tiden får ni åka jorden runt i fantasin. Lycka till!
  • Emeli

    Om det fortsätter att komma ungefär lika många barn från SA jämfört med tidigare år är det inte helt osannolikt att ni kan få skicka er ansökan i början av nästa år. Det är en gissning, förstås, men en ganska god gissning. Om det som sagt fortsätter att komma barn i samma omfattning ... Lycka till!

  • Emeli
    Ylva L skrev 2011-09-25 20:37:44 följande:
    Japp, denna veckan måste det bara hända för oss alla!!!!
    Jag vill bara ge er alla en virtuell kram och säga att jag tycker ni är underbara som peppar och stöttar varandra så fint. Det kan inte överskattas. Det måste vara guld värt. Fortsätt så, alla blivande SA.föräldrar.

    När jag väntade på bb fanns inte Internet. Man kände sig så ensam när bb dröjde.Vi fick vänta 14 jobbiga månader med ansökan i landet innan vi äntligen fick det underbara samtalet ... Solig Det kommer att bli er tur också. Håll ut!
  • Emeli
    Ylva L skrev 2011-10-10 23:05:38 följande:
    varför skall man spara på kvitton på det man handlar i SA? , packar på vägen hem? får man tillbaka pengar?
    Jag gissar att det kan handla om att handla tax-free. OBS gäller inte bara sprit, parfym och tobak - det gäller allt.
  • Emeli
    Kwela skrev 2011-10-30 18:54:08 följande:
    Tack för svar Ylva! Visste inte att Abba mailade på morgonen redan till AC. Hoppas att ert BB kommer imorgon så att ni kan ta ett steg närmare att få erat älskade och efterlängtade barn. Jag lider med dig....
    Jag följer också denna tråd trots att jag har adopterat klart för länge sedan och till råga på allt från en helt annan del av världen. Det spelar ingen roll. Jag minns hur det kändes att vänta, varenda dag, inte kunna planera sitt liv, rycka till varje gång telefonen ringde osv. Jag vill bara säga att jag tänker på er och håller tummarna.

    Såvitt jag vet är det bara en timmes tidsskillnad mellan SA och Sverige. Domstolarna jobbar sannolikt inte på helgerna. Om de meddelar bb på måndagarna bör det vara tidigast vid lunch, eller hur?

    Jag tänker på att AC har kalkylerat med ytterligare 6 anlända barn innan årsskiftet. Hur tror de sig veta det? De måste ha fått indikationer från en säker källa innan de säger en sån sak. AC brukar nämligen tiga som muren om de inte är relativt säkra på sin sak. Detta påstående måste innebära att det åtminstone finns sex matchade barn till svenska par nere i SA. Dessa barn kommer sannolikt att komma, men ingen kan säkert säga när.

    Kram på er alla
  • Emeli
    Qermit skrev 2011-10-30 19:42:08 följande:
    Tack för hoppingivande spekulationer! Jag funderar på om de bb som kommer på måndagarna blivit klara på fredagarna men att de (ABBA) inte hunnit/valt att meddela dem på fredagen. Alternativt att de gjort det men att AC inte hunnit göra iordning alla papper för att kunna ringa ut dem på fredagen.
    Så kan det så klart vara. Men jag tror inte det. AC har alltid prioriterat att ringa ut bb och rb. De uppgifterna har alltid gått före allt annat.

    Vi fick våra bb utringda på kvällen. Vi adopterade från sydamerika och när bb kom därifrån var det redan kväll här hemma. AC hade bevakning på detta och meddelade oss direkt. Initialt fick vi inte veta mycket mer än kön, namn och ålder. Det räckte. Jag var i alla fall inte kapabel att ta in mer just då. Senare kom mer info på posten, och via telefon.

    Nu håller vi tummarna att dessa 6 småttingar blir klara i domstolen under veckan som kommer och äntligen får träffa sina mammor och pappor.
  • Emeli
    LindiweSA skrev 2011-11-06 21:53:05 följande:
    Håller med ViljaDrömma, jag tror att det här är er vecka! <3
    Absolut! På fredag  är det 11-11-11. Det måste vara lyckodagen.
  • Emeli
    VARMT  GRATTIS TILL "I VÄNTANS TIDER" OCH "AJK". {#emotions_dlg.flower} Baby  Baby{#emotions_dlg.flower}  Vi är många här på FL som följer tråden med spänning och gläds med er. Extra roligt att barnen kommer till ett par av de familjer som har väntat länge. Kommer den lille pojken också från Pretoria?

    Ylva, Quermit och alla ni andra som har väntat länge - jag känner på mig att ni inom kort också kommer att få BB. Tänk på att det är "turdagen" 111111 på fredag.

    Visserligen har vi inte adopterat från SA, men det är vår erfarenhet att AC kan ringa ut BB efter 18:00! Vi har fått våra vid 18:30 - 19:00 och ett RB på en söndag eftermiddag FörvånadGlad. AC ljuger inte när de säger att de prioriterar BB och RB.
  • Emeli
    GRATTIS! {#emotions_dlg.flower}Baby Underbart! Så fantastiskt roligt. Tänk att det blev ett bb idag till slut. Kommer er lille pojke också från Pretoria?
  • Emeli

    Jag vill också bara säga att jag tänker på er och att jag av hela mitt hjärta önskar och hoppas att det snart ska lossna för er alla och att ni SNART ska få veta vem er nästa familjemedlem är och att ni SNART ska få åka och hämta hem henne/honom.

    Jag tror vi är många som följer den här tråden trots att vi inte väntar barn från SA. Jag går in här varje dag och hoppas att jag ska få läsa om något glädjebesked. Nu håller vi alla tummarna för att det kommer riktigt många barnbesked till Sverige nästa vecka.

    Tack för länken till Ylvas hemsida. Hennes glädjestrålande ansikte där hon sitter med den lille godingen i knät säger allt. Det blev hennes tur till slut, och det kommer att bli er tur också.

  • Emeli
    Solig  Varmt GRATTIS! Det var verkligen roligt. Vill du berätta mer? Varifrån kommer ert barn? Kön? Ålder?  Baby 

    Hoppas det lossnar nu och kommer riktigt många bb nu till alla er som väntar.
  • Emeli
    Pippi Långstrump skrev 2012-08-18 16:08:27 följande:
    Qermit så fin bild!
    instämmer! Så liten, så söt och så GLAD. {#emotions_dlg.flower}
  • Emeli
    TomMon skrev 2012-08-18 22:32:23 följande:
    Nu vill ju jag också veta var bilden finns!!? :)
    I Göteborgs-Posten, pappersupplagan. 
Svar på tråden Sydafrika-tråd!