Inlägg från: iVantansTider at Wordpress |Visa alla inlägg
  • iVantansTider at Wordpress

    Sydafrika-tråd!

    Hej på er! Jag har följt denna tråd ett tag nu utan att skriva, men kände nu att jag har lite information att dela med mig av. Enligt AC (idag) så har de "startat" två familjer från vänta listan som kommer skicka ner sina handlingar till SA snart. Dessutom kommer de att starta upp flera familjer som får göra i ordning sina handlingar nu innan sommaren men skicka ner dom till SA vartefter det kommer hem barn. Detta pga att de har mindre bemanning under sommaren som kan granska handlingar. 
    Det har kommit 13 bb i år och finns ca 45 handlingar i landet nu. AC satsar på att ha ca 40 handlingar i landet för jämnan.
    Hoppas informationen var till glädje!  

  • iVantansTider at Wordpress

    Det är  ju jätte konstigt att hon för bara några dagar sedan sa att det kommit 13 barn och inte 12... Är ju inte så stor skillnad, men jag blir så trött på att aldrig kunna lita på vad de säger hos AC...

  • iVantansTider at Wordpress

    Jag håller med helt och fullt! Det är mycket jobbigare att behöva stå resklar och vänta länge (vi har väntat 13månader nu), att vakta telefonen varje dag tär på psyket!. Dessutom är det inte riktigt bra att handlingarna man skickar ner blir "out of date", menar att det kan hända ganska mycket i ett liv på ett och ett halvt år!

  • iVantansTider at Wordpress
    Qermit skrev 2011-08-30 18:40:05 följande:
    Har funderingar på att ringa AC och fråga vad som står på men vill inte bli den där tjatiga...

    Ingen fara den rollen har vi redan tagit på oss!
    Min man har planerar att ringa till AC i morgon, tänkte dela med mig vad de säger. Är ju bra om vi kan turas om att ringa!
  • iVantansTider at Wordpress

    Tyvärr inget nytt från Sydafrika enligt AC. Det har inte kommit några bb sedan 22 juli (inte 100 på datumet). Den familj som har väntat längst har väntat sedan mars.

    Känns så tomt på något sätt.. hade hoppats på att det kommit bb som man inte hade läst om här på nätet, men icke. Känns naivt att tro att 18månader är en absolut längsta väntan mer. Surt! 

  • iVantansTider at Wordpress
    Qermit skrev 2011-08-31 16:04:28 följande:
    Nu ser vi positivt på det hela. Så bra att det inte kommit bb som vi inte har koll på här . Det betyder att det verkligen borde rulla in några vilken dag som helst. Tack för att du delar med dig av infon!
    Haha! Ja det är skönt att veta att vi har koll!
    Snart kommer det bb, snart... 
  • iVantansTider at Wordpress

    Tack så mycket för informationen Qermit! Klart vi alla hoppas på att det kommer många bb snart, men jag skulle gärna se att AC ser till att prata med abba och få "riktig" information istället för att bara gissa... *bitter*
    Snart har det ju gått så lång tid utan bb så det kommer inte hinna komma hem några i oktober häller. Tänker AC verkligen att det ska komma runt tjugo barn på två månader?? Låter inte riktigt rimligt... 

  • iVantansTider at Wordpress
    Qermit skrev 2011-09-07 19:59:24 följande:
    Håller med! Jag frågade varför det rullar in bb till Finland men inte till Sverige och det kunde bero på att handlingarna inte blivit påskrivna. Men varför skrivs de finska handlingarna då pås? Pust. Däremot behöver vi inte vara oroliga för att de ska säga upp avtalet med Sverige. Det verkade som Abba och Ac pratat om vad som skulle ske om landets internationella adoptioner minskade men AC skulle då vara kvar som samarbetspartner. Så... vår väntan fortsätter .
    Rullar det in bb till Finland? Vad vet du som inte jag vet? Enligt Intrepedias hemsida så har det ju inte kommit bb sen den 8/8?? *Förvirrad*
  • iVantansTider at Wordpress
    LindiweSA skrev 2011-09-09 16:30:04 följande:
    Fick precis veta att det kommit ett bb från SA idag (eller om det var tidigare i veckan). Hoppas att det är någon här, stort grattis i så fall. Hoppas att detta betyder att det ska börja rulla på lite fortare igen. Känns som att jag behövde få lite positiva nyheter idag.
    Oj oj oj! Hur kan du veta det?? Jag trodde kansliet hade varit stängt idag...
    Men helt klart underbara nyheter!
  • iVantansTider at Wordpress
    hjärtelängtan skrev 2011-09-11 07:55:13 följande:
    Hej! Jag ser att ni undrar och kan nog stilla er nyfikenhet lite ;) Det var VI som fick det omtumlande, ofattbara, underbara samtalet i fredags morse! Den lille SONEN, nu 10.5 månader, väntar på oss i Sydafrika!! Har kikat in här med jämna mellanrum, men trott att det skulle dröja länge än innan AC skulle ringa oss! Senast i torsdags sade vi att de nog tidigast skulle ringa i februari, typ, men OJ, så fel vi hade ;) Våra papper anlände till SA de allra första dagarna i december 2010, så vår väntan blev inte alls så lång som vi garderat oss för. Hoppas att ni som fortfarande väntar inte behöver vänta så länge till! Kram på er alla!
    Grattis till den nya familjemedlemmen! Hoppas ni får en underbar resa!
Svar på tråden Sydafrika-tråd!