• Ben66

    Vad prioriterar du, sex eller monogami?

    Q och Hustru
    Hur ser er livssituation ut med barnens åldrar?
    Kommer de lämna sitt hem inom en snar framtid?

  • Ben66

    Eftersom ni båda har träffat andra utanför era förhållanden så kan det säkert vara bra att ta kontakt med en terapeut för att reda ut era innersta känslor. Jag menar alltså att ni ska gå dit ensama, utan era partners. De behöver inte få veta detta.

  • Ben66
    Anonym (Q) skrev 2015-02-22 21:05:56 följande:
    De går båda i högstadiet, så den yngste bor hemma i minst sex år till innan han går ut gymnasiet. Men jag har inte tänkt någon viss tid egentligen, det är bara det att jag inte kunnat förmå mig att bryta upp hittills. Och när de var små kändes det praktiskt omöjligt.
    Du kanske inte behöver terapi, men jag tänker så att det kan vara en "kickstart" för dig att gå vidare i ditt egna liv.

    Så var det för mig i mitt förra förhållande för många år sedan.
  • Ben66
    Hustru skrev 2015-02-24 04:09:25 följande:
    P g a en händelse som min man orsakade gich vi båda till varsin psykolog för att antal år sedan. Det var bra då och jag bearbetade mycket så, det gjorde även han. Sedan var vi tillsammans för ett och halvt år. Men jag retade mig på psykologen och tackade för oss bokade en weekend någonstans. Detta tolkade min man som om allt var bra igen.

    Vi fubkar bra utåt och som familj. Vi kan semestra med mera och ha det bra, men det är den grå vardagen som är grå och trist. Därtill hör att han inte förstår att jag vill bli sedd och behandlad som en kvinna. Små uppvaktningar i vardagen försöker jag mig på, han blir glad. Men själv göra något för mig skulle inte falla honom in.
    Dina två sista meningar känner jag igen i mitt nuvarande förhållande...suck

    Jag är själv inte någon terapeut så mitt svar att det kan vara bra att träffa en terapeut/kurator Själv passar inte alla människor med problem i förhållandet.
    Jag och min ex gick i parterapi och då blev resultatet att vi försökte arbeta på vårt äktenskap, men efter en tid så fortsatte jag min terapi själv och kom fram till att jag ville skiljas. 

    Mitt nuvarande förhållande gå upp och ner, känner igen vissa saker som jag retade mig på och tyckte var stora problem förr, men nu är det snart 20 år sedan från den tid jag skilde mig och nu väljer jag att kämpa på för jag har inte samma inställning till dessa sk "problem" vårt sexliv och gemensama ekonomi. 
Svar på tråden Vad prioriterar du, sex eller monogami?