• frufri

    Ni som bakar egna tårtor och säljer...

    hur mycket tar ni betalt och hur mycket tjänar ni per månad (ca). Tar ni mindre betalt än konditorier eller håller ni er i de prisklasserna? Jag syftar alltså på er som verkligen kan göra tårtor. Jag är själv utbildad konditor och funderar på att starta upp något eget. Men hålla till hemma och ha det mer som en hobby till en början. Jag är bara nyfiken på hur pass bra det kan gå??? Nån som vill dela med sig?? :)

  • Svar på tråden Ni som bakar egna tårtor och säljer...
  • vargtimme

    Om jag förstått det rätt är det inte tillåtet att "officiellt" baka hemma o sälja, då det inte förljer livsmedelsverkets regler om hygien o annat bland annat... Så vet inte hur det funkar om du ska "öppna eget" men hålla till hemma i köket -utan du måste nog ha en lokal. Men detta har jag själv bara "hört", så vet inte exkat hur det ligger till.

  • bakeacake

    Det är INTE tillåtet att hålla till hemma, utan du måste ha en för verksamheten lämplig lokal för att säkra livsmedelns kvalitet. Jag har själv funderat mycke på det här men inser att det är enormt kostsamt att hitta nått lämpligt sälle...

    exakt vad som gäller din kommun vet jag inte men hör med den på kommunen som jobbar med såna frågor.

Svar på tråden Ni som bakar egna tårtor och säljer...