Inlägg från: Mornie Alantie |Visa alla inlägg
  • Mornie Alantie

    Tvätta sig efter toalettbesök

    Yildirim skrev 2010-08-22 12:31:37 följande:
    Att tvätta med vatten där gör betydlig skillnad... om inte annat känner man sig iaf ren ist för att gå runt och känna sig smutsig...
    Jag känner mig inte smutsig. Problem solved
    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
  • Mornie Alantie
    skorpionen80 skrev 2010-08-22 15:48:00 följande:
    Hur gör du när du är på offentlig toa? Eller ännu värre - när du är hemma hos någon? Sätter du dig i badkaret och duschar varje gång du varit på toa?

    Nej, jag känner mig ren så som jag skrivit ovan. Men visst, alla är vi ju olika. Har också hört att det är vanligare i vissa kulturer att duscha efter varje gång man varit på toa, det hör kanske ihop med att de är "smutsigare" på något sett? Svettigare pga varmare länder? Mer flytningar etc? Vad vet jag? Sånt kan säkert finnas i generna, precis som att tex asiater oftast är laktosintoleranta...
    I ett fattigt land där det är ont papper är det säkert praktiskt att skölja av sig. Jag kan också tänka mig att den traditionen lättare uppstår i ett varmt land. Att gå på dass i -30 är illa nog utan att behöva doppa rumpan i en hink isvatten.

    TS borde flytta till Japan. Där har toaletterna inbyggd tvätt och tork. Strålen kan riktas och och styrkan varieras efter önskemål.
    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
  • Mornie Alantie

    Ni som helst duschar efter varje toabesök, hur gör ni på offentliga toaletter där det inte finns handfat inne i båset? Jag förstår inte heller hur kladdig man kan bli av att gå på toa.


    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
  • Mornie Alantie
    Lindreas skrev 2010-08-23 19:16:57 följande:
    Är det bara jag, eller håller fl på att svämma över av bajs-trådar för tillfället? Det är många trådar där trådstartaren vill veta ALLT om andras toalettvanor, hur man torkar sig, vilket papper man använder, vad man läser, hur många gånger om dagen och hur lång tid det tar. Vad är det som pågår?
    Jag har också noterat det. Vet inte vad det kan bero på dock.
    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
  • Mornie Alantie
    Yildirim skrev 2010-08-24 12:56:59 följande:
    På coop kan man köpa toalett savetter som det står på bakom: Savett toilet är en extra mjuk, mild och återfettande våtservett att tvätta stjärten med efter toalettpapperet. Enbart toalettpapper gör dig helt enkelt inte riktigt ren. Med savett toilet hålls den känsliga huden runt anus mjuk. Vid daglig användning hjälper den att förhindrar att klåda och sved uppstår. Svalkar och lindrar även vid tillfällig klåda. Våtstarka och oparfymerade med samma pH-värde som huden. Granskade och starkt rekomenderade av hudläkare. Kan spolas ned i toaletten.

    Men hallå !? Ni som säger att enbart vatten inte gör större skillnad än toapapper? Driver ni med mig? Klart att det gör! tar absolut inte bort alla bakterier men du sköljer bort osynligt smuts och lukter.

    Och dom som är fattiga och inte har tvål då? Varför tror ni att dom duschar i vatten istället för att strunta i det totalt?

    Ni som säger att ni inte blir sjuka av att bara använda papper har rätt! Men ni blir inte heller sjuka av att bara torka bort bajs med papper från benet. Man blir inte sjuk av att inte borsta tänderna. Man blir inte sjuk av att inte duscha på några veckor. thats it!
    Kolla valfri produkt i affären, det kommer stå att den är bra. Det säljer dåligt om man skriver att produkten är onödig.

    Om jag inte duschar på några veckor så stinker jag. Jag stinker inte av att torka mig med bara toapapper. Det är inte ohygieniskt heller eftersom det som eventuellt befinner sig mellan mina skinkor stannar där. Har jag bajs någon annanstans riskerar jag att föra det vidare om jag inte tvättar mig. Om man låter bli att borsta tänderna ökar risken för hål, så det kan du inte jämföra med.
    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
  • Mornie Alantie
    Denebola skrev 2010-08-24 13:47:17 följande:
    Dock är det viss skillnad på att leva i flyktingläger och att leva i lägenhet/hus med riktig toalett. Flyktingläger har en förmåga att vara något mer primitivt på alla plan.
    Jag tror att smittspridning ökar mer av bristande handhygien än bristande rumphygien dessutom. Annars skulle ju Sverige, där enligt TS endast 10% av befolkningen sköljer med vatten efter toabesök, vara en extrem smitthärd.
    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
  • Mornie Alantie

    TS kanske gör som hundar gör, hälsar på andra genom att sniffa rumpan?

    Sorry TS, kunde inte låta bli. Du får givetvis tvätta rumpan så mycket du vill, bara jag slipper. Jag lovar att jag inte luktar bajs, åtminstone inte på det avstånd som jag föredrar att ha min omgivning.


    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
Svar på tråden Tvätta sig efter toalettbesök