Inlägg från: Madolin |Visa alla inlägg
  • Madolin

    Vi som har BF i Februari 2011 (Nya tråden)

    Hej alla!

    Ingen som bor nära Jakobsberg i Järfälla här?

    Idag kände jag också ett litet buff där nere i magen. Tycker det kom väldigt tidigt nu när jag väntar andra barnet. Med första kände jag inget förän vecka 20 någonting, mysit!

    Snart är det dags för mig och många andra här för rutinUL, det är verkligen nått underbart!

    Kram till er!

  • Madolin
    östersund90 skrev 2010-08-31 11:10:06 följande:
    Är det normalt att läcka från brösten redan?!?!
    Mina bröstvårtor kliar så fruktansvärt och har gjort det i princip hela graviditeten, och nu när jag var på toaletten skulle jag klia lite och såg då att det kom genomskinlig vätska, så jag klämde lite och då kom det ännu mer, samma sak på andra bröstet.. Mycket märkligt!!!
    Jag läckte väldigt mycket vid min första gravidtet. Det kunde bli stora blöta fläckar på soffan när jag låg och kollade på tv en stund. Kroppen förbereder sig så himla tidigt men som Mgda84 säger, var inte där och kläm för mycket
  • Madolin

    Hej på er alla!


    Hörrni nu närmar det sig, själv går jag in i vecka 31 idag. Tiden går så fort! Speciellt med andra barnet, man hinner liksom inte tänka lika mycket.


    Någon som känner tryck neråt redan lika som mig? Sist jag var hos barnmorskan låg bebis med huvud neråt och jag tror den har hittat sin favoritställning för den verkar ligga kvar i samma position. Det trycker så jäkligt och det är så jag vill lyfta upp hela kaggen när jag har varit uppe och gått ett tag. Känns nästan hur den skruvar sitt huvud längst ner, väldigt  speciell känsla!


    Om man ändå slapp denna vidriga halsbränna och ryggsmärta! Men man får inte klaga allt för mycket, snart får man snusa bebis och det slår ju allt!!!


     


    Kram på er

  • Madolin
    Röd ros skrev 2010-12-17 09:43:12 följande:
    Samma känsla här, Lex har lagt sig tillrätta med huvudet ner och jag har ett ökat tryck neråt, speciellt om jag varit stående mycket...Har även en massa ilningar i bäckenet..glömde säga att han är Ruckbar...
    Okej inte bara jag med den känslan alltså. Jag hoppas verkligen det är ett tecken på att bebis kommer fixera sig denna gång, sist fixerade sig aldrig bebis och jag blev igångsatt men inget hände. Fick bli snitt. Denna gång vill jag föda vaginalt men har jättesvårt att tänka mig att det blir annorlunda denna gång. Fråga mig inte varför
  • Madolin
    wedding2009 skrev 2011-01-03 01:52:58 följande:

    Har knappt varit inne på flera veckor, men har uppdaterat mig i möjligaste mån! Det är inte klokt att vi går in på upploppet nu...tycker inte det var så himla länge sedan vi nojjade för att komma förbi de första 12...=)


    Här är det helt ok, är 32+0 imorgon, och mår förhållandevis bra. Dock känns det som allt har blivit så mycket tyngre sista två veckorna, och jag har rätt mycket sammandragningar till och från. Värre nattetid, därav denna sena timme vid datorn...=S... Hade samma typ av förvärkar med sonen under de sista tre veckorna innan förlossningen, men det är väl rätt normalt att det blir tidigare känningar när man är omföderska, om jag inte missminner mig... ni som har barn sedan tidigare; hur har det varit för er???
     
    Har börjat bli lite ängslig för hur det ska bli för vår pojke att bli storebror...vet att det är en typisk "omföderska-nojja", men kan inte låta bli att undra om vi verkligen ska ha ett barn till...lite sent påtänkt kanske...=) Men allvarligt talat så känner jag mig lite orolig för hur det ska bli för honom, han känns ju fortfarande väldigt liten (14 månader 11 januari), och kan känna oro för att jag inte kommer räcka till... Samtidigt vet jag ju att jag inte är den första som får barn så tätt, och att de jag pratat med varit övervägande positiva, men ändå gnager oron...någon som har några bra tips??


    Hej!
    Du är inte ensam om att ha omföderske-nojja! Jag har också en son fast som blir två år nu och jag har nästan inte kunnat känna lycka över graviditeten föränn nu. Jag har hela tiden gått och funderat på om det var rätt beslut osv osv fastän vi planerade ett andra barn. Men nu känns det mer spännande även fast tankarna om "skräckscenarion" med två barn dyker upp ibland Jag är inflyttad i Sthlm så det finns ingen barnvakt för avlastning heller. Den tanken kan göra mig en aning vettskrämd. Har du folk omkring dig som kan ställa upp ibland? Det gör nog ganska mycket även om det kanske inte blir så ofta.

    Tips vet jag inte om jag har men försök att tänka på det positiva, och det positiva i det negativa tänkandet kanske gör att man blir positivt överraskad sen, det kanske helt enkelt inte blir så farligt som man trodde Tänk vad barnen kommer ha roligt med varandra sen! Det är absolut värt mödan!!

    Kram
  • Madolin

    Sexlust vad är det? Ibland får man känna efter om man ska hitta spindelväv eller mossa nere i puppan....och sambon är måttligt road men klagar inte för det Förresten, är det någon som fått papper från fsk efter att ni skickat in inkomstuppgifterna som arbetsgivaren fyllt i? Jag har inte hört ett ljud sen jag skickade in dom och då var det ett bra tag sedan nu?!

  • Madolin
    Angeliic skrev 2011-01-10 22:10:26 följande:
    Hahahaha skönaste kommentaren som så väl beskriver min situation också!

    Hehe ja men det är ju verkligen så, men det kanske är lika bra? Jag menar, det kan inte vara speciellt tändande att vältra sig över en flodhäst som inte själv har sett hur härligheten ser ut på några månader...lurvig och deformerad? Och för att inte tala om benen -hårtäckta och blå av svullnad. Mumma!
  • Madolin

    Ingen som har extrem klåda på kroppen? Har har haft det några veckor nu och idag tog jag upp det med barnmorskan och dom såg rätt allvarligt på detta, tog blodprov och kommer få svar nästa vecka men sa åt mig att jag måste åka in akut i helgen om det skulle bli värre. När jag nu kollar upp det kan det vara hepatos, dåliga levervärden. Hoppas det inte är sånt skit så man måste bli igångsatt i värsta fall. Vart igångsatt förra grav då jag gått över två veckor och det är inget jag vill göra om!!!

    Men man ska inte måla fan på väggen... Hoppas värdena ser bra ut

  • Madolin
    östersund90 skrev 2011-01-17 13:50:30 följande:
    Hej tjejer! Nu är jag på förlossningen och får inte åka hem utan bebisen! :)

    Åkte in för en blödning och när läkaren gjorde undersökning så konstaterade han att jag borde ge kurser i att föda barn då jag redan var öppen 4-5 cm!

    Så nu hoppas vi att resten går lika smidigt, så har vi nog våran tjej här snart!
    Orättvist!! LYCKA TILL!!!!
  • Madolin
    wedding2009 skrev 2011-01-18 22:29:36 följande:

    Tror jag har förlossningsbrevet sparat efter förra gången, så det blir nog att utgå från det och bara göra ett par justeringar!
      Vad gäller väskan så har jag i alla fall listat allt. Eftersom jag blev igångsatt sist så har jag så himla svårt att tänka mig in i hur det kommer att bli om det drar igång av sig självt. Dock har jag varit lite nojjig nu ett par dagar; har på eftermiddagarna haft hårda, onda, regelbundna förvärkar, som framåt kvällningen klingat av. Dock lite tidigt för sådana förvärkar kan jag tycka (e 34+0)...

    Thalis; gör de vändningsförsök i samma veva cerklaget tas bort??? Om det fortfarande e säte, vill säga...
    Jag känner ungefär som du vad gäller eventuellt snitt. Hade en toppenförlossning sist, och vill absolut inte snittas. Dels är jag livrädd för hela operationen i sig, sedan är jag nojjig över eftertiden (har ju en 14-månaders härhemma som väger 15 kg!)...tror inte ungen i magen kommer vända sig själv, men håller tummarna. Och om inte annat för att det eventuella vändningsförsöket lyckas...


    Känner igen det där med att man inte kan tänka sig en "vanlig" förlossning efter att blivit igångsatt sist. Jag har nå grymt svårt att tänka mig att det kommer bli annorlunda denna gång. Sist blev jag efter två veckors övertid igångsatt med både ballong, gel och dropp men Alvin ville ändå inte komma ut. Öppnade mig 6 cm men sedan stod allt stilla så efter 1½ dygn i värkar snubblade jag ändå på mållinjen och det fick bli kejsarsnitt. Så jäkla trist.

    Hoppas såklart att det blir en positiv upplevelse denna gång och att det kommer gå av sig självt.. Vill också ha riktiga förvärkar och få åka in med ilfart till förlossningen och föda vaginalt! Jag vill kämpa tills han kommer ut denna gång!

    Hur upplevde du din igångsättning?
Svar på tråden Vi som har BF i Februari 2011 (Nya tråden)