• Tilcha

    Vi som har BF i Februari 2011 (Nya tråden)

    Lillis 1977 skrev 2010-08-29 11:24:56 följande:
    Jaha imorgon går jag in i v 15 och jag känner mig inte det minsta gravid. Nån mer som känner som jag? Tycker det verkar va många som redan känner den lilla i magen. Jag känner inget men trodde ja skulle känna tidigare denna graviditet. Känns lite tråkigt faktiskt. Känner mig bara lite svullen (byxor passar inte längre) o ömma bröstvårtor då förstås. Hoppas ni mår bra.
    Går oxå in i vecka 15 i morgon å jag känner inte heller nåt. Tycker nästan att magen blivit mindre men det är antagligen jag som vant mig eller så har det bara varit luft fast jag trott att det varit den riktiga gravidmagen som putade ut. Annars känner jag mig nästan deppigt ogravid. Vill se gravid ut och börja känna bebisen nu.
  • Tilcha

    Har inte varit inne på jättelänge nu så jag vet inte ens vad jag skrev sist.

    Går in i vecka 15 i morgon och illamåendet har i princip lagt sig helt. Det enda jag känner är lite yrsel när jag väntat förlänge med att äta.
    Annars är det foglossningen som börjar göra sig påmind. Hade det med dottern och blev sjukskriven tre månader innan BF. Nu började det göra ont mycket tidigare så jag räknar med att behöva bli sjukskriven minst 3 månader innan BF den här gången oxå.
    Det gör mig visserligen inte så mycket sålänge jag inte blir sängliggandes för jag vantrivs så fruktansvärt på jobbet. Ska försöka hitta ett nytt jobb efter mammaledigheten.

    Vet inte om jag känt bebisen. TRodde det för ett par dagar sen när jag låg i sängen å kände som ett litet pick strax ovanför blygdbenet men jag är ju inte riktigt säker.

    HAde oxå lite ljusbruna flytningar igår igen. Det är exakt en månad sen jag hade det sist. Kändes inte så kul men idag är allt normalt igen. Putsade fönster och städade i köket iförrgår så jag börjar misstänka att det kommer i samband med lite ansträngning. Kände av foglossningen ordentligt efteråt oxå. Å jag känner det när jag ligger på rygg på lite hårdare underlag.

    Ska på nån föreläsning på onsdag men efter det kommer jag ta kontakt med en sjukgymnast. Samtidigt vill jag inte göra det för tidigt. För om jag blir sjukskriven så vill jag bli det på heltid direkt. Har varit hemma en vecka pga annan sjukdom så vi får se hur detn kommande veckan blir på jobbet.

  • Tilcha

    Hej tjejer!


    Ni hinner väl glömma bort mig mellan gångerna jag hinner gå in. Glad  Jag har funderat på namn redan när vi började längta efter en till.

    Dottern heter Tilja Svea Therése. Tilja som tilltalsnamn, Svea efter min farmor och min sambos farmor som hette Svea i andranamn och Therése efter mig.

    Om det blir en tjej den här gången så är vi lite inne på Heli. Sen tänkte jag kolla upp lite släktnamn som är fina och sen blir det nog Therése efter mig igen. Jag har Margaretha som släktnamn men har alltid hatat det själv så då valde jag att ge min dotter mitt tilltalsnamn som släktnamn istället,

    Killnamn har vi typ inga alls. Gillar Charlie men det börjar bli så vanligt å så känns det inte rätt i förhållande till Tilja. Andranamn blir Erik efter min sambo som heter det i andranamn och hans pappa (som gick bort för 15 år sen) hette det i förnamn. Å så heter sambons systerson det i andranamn oxå. Jag har varit inne på att han ska heta Karl i andranamn oxå eftersom det finns både på min pappas å mammas sida. Min morfar hette Karl, min pappa heter Karl-Göran, min farfars far hette karl och min farfar hette karl i andranamn.
    Men sambons systerson heter Karl i andranamn oxå så då kommer de heta precis lika förutom tilltalsnamnet då.

    Vi var på dop igår å fick då veta att även sambons kusin har döpt sin dotter till Svea i andranamn. Det är ju lite roligt att det är fler som tar det som släktnamn. Vet inte om de kommer ihåg att vi döpte vår dotter till Svea oxå.

    Nu blev det så där långt å jobbigt igen. Hoppas nån orkar läsa lite iaf.  :)

    Går in i vecka 16 i morgon. Känns helt sjukt att det bara e 4 veckor till halvtid. Tycker mig känna av bebisen men jag är inte säker.

  • Tilcha

    ''hej hej!
    Försöker läsa ikapp lite men jag hinner ju aldrig gå in. När jag födde på KS i Solna i april 2008 så var det bara pappan (partnern) och syskon över 12 år som fick komma å hälsa på pga RS-virus. Tror nog att det kommer vara samma eller inga syskon alls på Akademiska i Uppsala den här gången. Men å andra sidan så sa min BM att om allt går bra så får man åka hem efter 8 timmar. Vi får väl se.

    Järntabletter har jag klarat mig ifrån. Hade jättebra järnvärde på inwskrivningen och förra graviditeten var det bra hela tiden oxå. Känner inte av att jag skulle behöva nåt järntillskott nu heller.

    Iförrgår var vi å köpte vagn. Lite tidigt kanske (e i vecka 16+2 idag) men vi ville se om vi kunde hitta nån bra på utförsäljningen av 2010:orna.
    Det blev en Emmaljunga Nitro i Dark Beige men liggdelen var vi tvungna å beställa så det blir en 2011:a, men de ser exakt likadana ut 2010 som 2011 så det känns som det kvittar förutom att vi var tvungna å betala fullt pris för liggdelen.
    Det jobbiga med att köpa vagn så tidigt är ju att man måste ställa undan den (vi fick hem den på en gång) för att förlossningsgarantin ska gälla.

  • Tilcha

    Hej hej!
    Som vanligt tar det ett tag mellan gångerna jag går in. Dels så krånglar våran dator så jag snor sambons jobbdator å det är inte så populärt och sen så har jag inte samma behov att prata av mig som förra gången har jag märkt.

    Har börjat känna av bebisen ordentligt nu. Är idag i vecka 17+5. Mycket tidigare än vad jag kände med dottern.

    Vad roligt att höra att det har gått bra på era ultraljud. (å har jag missat nån som det inte gått så bra för så ber jag om ursäkt). På tisdag är det dags för mig. Fick en tid mitt på dagen och det är en bit från mitt jobb så jag fick ledigt hela dagen. Skönt å bara få tänka på ul och inget annat. Bara allt ser bra ut.

    Tänker oxå fråga om de kan se könet men jag skulle aldrig lita på det till 100% ändå. Det är så många som har sett fel.
    Tänkte ändå beställa tid på Tittut. Vi gjorde det med dottern och det kan ju vara kul att ha till båda barnen. Funderar på att ta med dottern, hon är 2,5 år. Vad tror ni om det? Eller finns det risk att hon tycker det är lite läskigt. Hon fattar nog egentligen inte att det som visas på skärmen är vad som finns i mammas mage ändå.

    DEt är så spännande! Fick ett sms av en kompis i natt. Då var de på väg in till förlossningen. Men det var vid två och det är ju bara knappt 7 timmar sen så de kanske inte är klara än. Ser fram emot å få ett mms sen med bild å vikt,längd å tid. Skrattande

  • Tilcha

    Hej tjejer! Va på ultraljud igår och blev flyttad till 4 mars. Så egentligen är jag inte kvalificerad för den här tråden längre men kommer nog smyga runt här ändå om det är ok.
    Allt såg iaf jättebra ut och det visar sig att det blir en lillebror. Fick in en väldigt tydlig bild så det var verkligen ingen tvekan. Men vi ska ändå göra 3D-ul sen.

    Jag tycker pojknamn är skitsvårt. Dottern heter Tilja så vi vill ha ett namn som oxå är ovanligt men inte låter konstigt. Jag gillar Charlie men det är ju tyvärr inte så ovanligt. Och på sistone så har det ju blivit väldigt populärt. Annars så blir lätt ovanliga och annorlunda pojknamn konstiga.

  • Tilcha
    Eleonoratösen skrev 2010-09-29 21:57:27 följande:
    Panictjej: Klart du ska hänga här!

    Vad roligt att det är en lillebror! Och Charlie hade passat fint till tycker jag, trots att det är vanligt!
    J vill att vi försöker hitta nåt mer orginellt men Charlie ligger där som reserv iaf.
  • Tilcha

    Jag har en jacka som ser ut som en ballong. Haha det är en bred mudd nertill så det kommer inte in så mycket kalluft. Sen har jag köpt en overall i storlek 50. Bebis kommer ju i slutet av vintern så jag ville inte köpa för stort. Tyckte d va lika bra å köpa vinterkläder redan nu för i februari mars kommer d knappt gå att få tag på vinterkläder. Upptäckte det när Tilja växte ur sin overall i januari första året. Lyckades hitta en i rätt storlek på rea tillslut. Är det fortfarande kallt när han har växt ur den så får jag väl köpa nån fleeceoverall å bädda ner honom i vagnen. Vi köpte ju en ej nitro till bebisen. Syskonvagn köper vi av svägerskan. En babytravel. Vi försöker nog låta lillebror ha liggdelen så länge som möjligt å sen säljer vi nog syskonvagnen för då e Tilja så pass stor att d räcker med åkbräda på nitron. Sen har ju hon sin vagn å en sulky oxå.

  • Tilcha

    Jag sover lite halvt på mage, men d känns som jag mosar bebisen så jag ligger mer å mer på sidan.

  • Tilcha

    Min dotter e född 7 april 08, å d hann ju inte va kallt så länge innan d blev värmebölja så hon hann bara ha en lite tjockare tröja å byxor precis i början.

Svar på tråden Vi som har BF i Februari 2011 (Nya tråden)