• Gahlin

    RLS- Restless Legs Syndrome

    corinne: hur står du ut? Har du pratat med läkaren om detta? Det går ju att bota. Kanske inte nu när du är gravid( kikade in hos dig ), men sedan.

    Har du några andra tips, vi kan prova?

  • Gahlin

    Mitt har blivit värre. Läste att man kan prova magnesium så jag har varit iväg och köpt det. Får äta i några veckor och se om det blir en förbättring eller ej.

  • Gahlin

    Jag kommer att pröva ALLT! (hehe)
    Nu så blir det multivitamin, med mineraler, som jag ändå äter eftersom jag är gravid. Ska undvika kaffe, coca cola, te, m.m Dessutom måste jag prova det där med att utesluta potatis.

    Visar det sig after graviditeten att inget av alla försök har hjälpt, så kommer jag att kräva medicinering med levodopa, eftersom det går att bota!
    JAG VÄGRAR HA DET SÅ HÄR RESTEN AV MITT LIV! Det är fruktansvärt och jag bryter hellre ryggen en gång till än att gå med RLS dag ut och in.

    Det låter kanske drastiskt, men det tär väldigt på psyket att aldrig få sova, att alltid gå upp och röra på sig hela nätter igenom, osv.

  • Gahlin

    Jag ska göra ett försök att sova nu. Drar mig alltid för att gå och lägga mig. Vi höres!

  • Gahlin

    Hur har ni sovit inatt?
    Själv somnade jag till slut vid tre-tiden av utmttning.

  • Gahlin

    Vad som går att läsa på organisationssidan, så vet man egentligen inte så mycket varför man får det. Man vet att RLS ofta förvärras eller uppkommer vid graviditet, men minskar eller försvinner sedan efteråt.
    Den senaste forskningen visar att man tror att hjärnan inte får tillräckligt med järn. Järntillförselen från blodet, som sker via olika transmittorer osv. verkar inte fungera helt som det ska.

  • Gahlin

    Korallaen: Ja det låter precis som RLS! Du kan läsa mer på länkarna i början av tråden om du vill veta mer...eller fråga här!

  • Gahlin

    Sov bättre inatt! Om det beror på utmattning (förmodligen), eller på att jag inte drack varken coca cola eller kaffe, låter jag vara osagt! Kommer att forska vidare och följa upp hur min RLS förhåller sig gentemot olika livsmedel och mineraler.
    Kram!

  • Gahlin

    Sov också inatt. Somnade ganska tidigt iaf. Mina RLS- ryckningar är lite lugnare nu, men de finns där och jag har inte fått panik sista två nätterna. Har köpt Grape Scweppes. Tror ni det går lika bra, eller? Ska prova iaf.
    Kram!

Svar på tråden RLS- Restless Legs Syndrome