• heartgirl

    masipan eller sockerpasta till figurer på tårtan??

    Hej!
    Ska göra en marsipantårta till dotterns 4 års kalas och så har jag lovat henne barbapappafigurer på tårtan..

    Min fråga är nu: 
    Är det lättare att forma med sockerpasta eller är det detsamma som marsipan?? Jag har beställt utkavlat lock i marsipan men så om det är lättare o snyggare med sockerpasta tar jag ju hellre det till barbafigurerna.....

    Hur ställer ni in tårtan i kylen? jag menar man kan ju inte ha plast över det vet jag...går det bra att ställa in den som den är eller hur gör man  så marsipanen inte blir dålig/blöt???

  • Svar på tråden masipan eller sockerpasta till figurer på tårtan??
  • TezzyBump

    Sockerpastan är betydligt lättare att arbeta med, både att täcka hela tårtor och göra figurer av. Kika in på kakburken.se, där finns andra alternativ också. marsipanen är godare, men sugarpasten är snyggare och mer lättjobbad.

    ställ in tårtan som den är, utan lock eller plast över för då kan den börja svettas. du kan också pensla marispanlocket med ex rapsolja så att grädden inte läcker igenom. ger ingen smakskillnad.

Svar på tråden masipan eller sockerpasta till figurer på tårtan??