• Vänsterpartiet

    Jag undrar vad som i dagsläget görs för att göra det möjligt för ensamstående föräldrar att kunna ha råd att ta ett "deltidsjobb" utan att bli ruinerade på kuppen???

    Hej!

    Deltidsbegränsningen gäller i dag 75 dagar.


    Vänsterpartiet vill ta bort deltidsbegränsningen i arbetslöshetsförsäkringen. Den som vill och kan arbeta heltid och tar deltidsarbete under den tid det tar att hitta ett sådant ska ha rätt att stämpla upp till heltid under hela ersättningsperioden. Vi vill också stärka rätten till fasta jobb på heltid då kommer behovet av deltidsstämpling att minska. Vänsterpartiet är överens med S och MP om att tillföra pengar till kommunerna, där många kvinnor deltidsarbetar, så att de kan ställa om till en modern organisation baserad på heltidstjänster.

    För att förbättra ensamstående föräldrars ekonomi vill vi höja underhållsstödet o räkna upp det varje år samt förbättra bostadsbidraget.

Svar på tråden Jag undrar vad som i dagsläget görs för att göra det möjligt för ensamstående föräldrar att kunna ha råd att ta ett "deltidsjobb" utan att bli ruinerade på kuppen???