Inlägg från: Mysgosmys |Visa alla inlägg
  • Mysgosmys

    HEJA SD!

    SD är ju det enda vettiga partiet som faktiskt tar upp Sveriges idag största problem.
    Det är väl inte meningen att Sverige ska vara tacksamma för att vi får den stora äran att ta in o hjälpa flyktingar? Varför är det så självklart att vi, i Sverige, ska anpassa oss efter deras religion o deras seder?
    Skulle vi åka till deras land så skulle vi självklart anpassa oss efter hur dem lever, inte försöka pracka på dem våra seder. Vi skulle inte kräva att regler o seder ändrades för vår skull.

    Hur många arabländer finns det kyrkor i förresten? O ska våra barn (om vi nu skafar såna i arabländerna) kräva att de andra barnen tar av sig sina burkor för att det är vår sed o det ska skolorna där acceptera? 

  • Mysgosmys
    Bejje skrev 2010-08-30 20:06:22 följande:
    Som jag har sagt tidigare så anser jag att nedrustningen av Sverige gått allt för långt. Hade vi behållt vårt försvar som det såg ut för 20 år sedan så hade vi kunnat försvara oss. Sverigedemokraterna har som en punkt att de genast vill rusta upp försvaret vilket jag tycker är viktigt. Man kan se det som en försäkring. Kan hända att du aldrig behöver använda din hemförsäkring under hela ditt liv, men att stå utan hemförsäkring är bara idiotiskt.
    Bejje skrev 2010-08-30 20:01:11 följande:
    Du är ganska lustig. Bara för att du känner/har känt flera invandrare som är nyfikna på att lära sig svenska så betyder inte det att verkligheten är så. Har gått i skola med några invandrare som jag var kompis med ett tag. De var från arabländer och var ganska normala. Deras föräldrar däremot kunde inte Svenska överhuvudtaget och ville inte ens försöka. Ingen engelska kunde de heller så det kände ganska olustigt att vara på besök där.

    Om jag ville tacka för maten eller fråga dom någon fråga så var sönerna tvungna att agera tolk. Då hade de trots allt bott många år i Sverige. Så din syn på svensktalande invandrare är inte densamma som min.
    Bejje skrev 2010-08-30 19:55:23 följande:
    Klart dom får, men jag anser inte att det är sveriges uppgift att hjälpa alla dess personer bara för att folk som du och andra här mer än gärna vill spendera era skattepengar på invandrarna istället för sjukvård, äldrevård, skola osv.
  • Mysgosmys
    Maggis skrev 2010-08-30 19:53:31 följande:
    Nej, det måste man inte.
    Men då ska det vara ett eget val och inget som är "självklart" för ungdomar/barn i svensk skola. Det är ju inte riktigt din eller någon annans sak att bestämma hur andra ska se på och hantera sin egen och andras religion. Eller?
    Skulle du flytta till ett arabland så skulle du bli stenad om du vägrade gå och be tillsammans o samtidigt som dem.

    Vad har egentligen hänt med att "Ta seden dit man kommer"? 
  • Mysgosmys
    Maggis skrev 2010-08-30 20:38:30 följande:
    För varje inlägg jag läser så känner jag starkt hur trist det måste vara att leva i en liten låda där det enda som räknas är det egna. Sorgligt.

    Bärande ord; vi, deras, dem, oss, vårt. Tradigt sätt att dela upp världen på.
    Och jag känner starkt hur roligt det är när ni som försvarar invandrarna försöker se ner på oss som värnar om oss och vårt eget (inte längre så mycket) svenska land. Hur ni försöker "peta ner oss" och tycker så synd om oss som inte kan se saker ur andra perspektiv.

    Samtidigt sitter ni och vägrar att se på saken i annat ljus. Klaga inte på att folk vägrar att ändra åsikt när ni själva inte gör det. 
  • Mysgosmys
    Adoniram skrev 2010-08-30 20:44:12 följande:
    Eftersom SD inte talar om arabkvinnor i deras politik, men invandrare rent gererelt, så beskriver det här mera om Bejjes tolkning av något han kanske borde sätta sig in i lite mera ;)
    Men du har ju missuppfattat allting och antar att alla som röstar på SD är rasister. Så är verkligen inte fallet.

    Invandrarna får gärna komma in hit och flytta in i bostäderna som våra studenter annars hade kunnat bo i, så får studenterna bo hemma hos mamma tills de är 30.
    Men de kan väl ge fan i att dra hit hela tjocka släkten om de inte kan försörja personerna de släpar in. De antar att staten ska försörja dessa stackare som inte ens kan svenska, och som inte ens vill lära sig det. 

    Tänk om, tänk rätt.

     
  • Mysgosmys
    Adoniram skrev 2010-08-30 20:50:46 följande:
    Problemet är inte att 'vi' försöker skydde 'dem' från 'er'. Vi tänker inte ens i de banorna.

    Jag har två frågor du, og 'ni' gärna får svara på:

    1. Var är svenskhet? Är det att äta ostfralla och se bingolotto varje helg? Är det att vara lagom och inte skillja sig ur mängden? Är det att kalla sig kristen utan att veta något om Jesus? Jag vill gärna veta vad svenskhet är om jag, som invandrare, någonsin skulle få lust till att flytta tillbaks till Sverige igen.

    2. Varför vill SD och dem som stödjer partiet förhindra att folk som Bill Gates, Warren Buffet och andra personer med förmögenheter och möjlighet at skapa arbetsplatser och en stark ekonomi, kommer till Sverige. har det något att göra med ostfrallan (svenskheten)?
    1. Svenskhet är när man har sina rötter i Sverige. När man har åtminstone en morförälder och en farförälder som som är födda i Sverige, av sina svenska föräldrar. Om jag flyttar till Japan och föder barn med min svenske man där, inte sjutton kommer jag då att kalla mitt barn för japan. Tar jag min familj och flyttar till Kina, så blir vi inte automatiskt kineser. Svensk är man by blood.

    2. SD vill inte alls förhindra att dina exempel kommer till Sverige. Men jag har inte hört något om att Bill Gates har såna planer, har du? Dessa män har sina egna pengar och kommer inte in till landet för att vägra lära sig språket och vägra arbeta för att försörja sig. De har redan gott om pengar att försörja sig för resten av livet på.
    Men om Billy boy nu flyttar till Sverige och erbjuder sig att försörja alla andra invandrare, så lovar jag att hålla käften sen.

    Sen kanske du säger att invandrarna jobbar ju visst det! De sliter som hundar! Det må så vara, men deras 20-tal släktingar som de sedan drar in i landet arbetar INTE. Det är statistik. Och för dem en strategi.

    En utlänning tar med sig sin fru och flyttar in i Sverige, han får jobb och försörjer sin familj och får till slut uppehållstillstånd. Då åker han hem och hämtar sin mamma och sina kusiner och sin frus mamma osv och drar hem dom till Sverige. Dessa får sedan en bostad serverad och behöver inte göra ett piss för att försörja sig. De har ju 18 barn och får bidrag för dessa. Plus alla andra bidrag de får.

    Sen har de mage att kalla sig svenskar. utan att kunna språket, utan att respektera våra seder. De vägrar gå in i kyrkan för det är inte deras tro. De kräver att skolorna inte längre får ha sina avlutningar i kyrkan, trots att det är vår tradition. Nej, för det är ju rasistiskt!
     
  • Mysgosmys
    Sandrisen80 skrev 2010-08-30 21:00:28 följande:
    Ehh, vi tar inte emot 100.000 flyktingar/år, snarare runt 30.000-40.000!
    Det var ett exempel.
  • Mysgosmys
    Maggis skrev 2010-08-30 21:09:54 följande:
    Här har du en utlänning som är född i Sverige och har svenskt medborgarskap. Min pappa har jobbat i hela sitt liv, jag har jobbat sedan jag var 16, min bror har jobbat sedan han var 18 och min syster sedan hon var 18, hon med. Min mor, som avled 1972, arbetade fram till två veckor innan sin död. Vi har inga 18 släktingar som vi dragit hit och installerat i lägenhet och fått bidrag för. Bortsett från barnbidrag, sjukpenning och föräldrapenning så har jag aldrig lyft vare sig soc.bidrag eller bostadsbidrag eller något annat bidrag.

    Det finns många sådana här som jag. Massor. Som bidrar och sliter och gör rätt för oss. Som kan svenska språket betydligt bättre än många svenskar själva.

    Att skolorna inte ska ha avslutning i kyrkan beror på att skolan är konfessionsfri. Punkt. Inget annat.

    Invandrare är lika lite en homogen klump som svenskar är det och jag har faktiskt aldrig någonsin stött på en invandrare som inte är stolt över sitt ursprung eller som "har mage" eller ens lust att kalla sig svensk.

    Ta istället och se det för vad det är; det du uttrycker. Rasism och fördomar. Det lyser igenom med all önskvärd tydlighet i allt du skriver. Ja, SD är nog partiet för dig.
    Fördomsfri har jag inte kallt mig. Men jag är inte rasist.
    Och du kanske är ett av de få exemplaren som inte beter sig otacksamt och som kan bete sig.
    Jag har inget emot utlänningar som jobbar och inte lever på staten. 
  • Mysgosmys
    Maggis skrev 2010-08-30 21:17:01 följande:
    "Ett av de få exemplaren"??? "Som kan bete sig"? Du måste skämta. Eller så lever du under en sten. Sverige är knökfullt av invandrare som jag.

    Jodå, visst uttrycker du rasism. Väldigt mycket så.
    Jag menar siffermässigt. Knökfullt eller ej, det finns fortfarande fler invandrare som inte sköter sig än vad det finns invandrare som sköter sig.

    Ja, om du väljer att tolka sanningen som rasism, så gör det. Det är precis det som är problemet, folk ser på SD som ett rasistparti bara för att de har åsikter.
    De andra partierna är för fega för att ta upp dessa problem, trots att de är medvetna om dem. Varför? Jo, för att såna som du genast ska kasta skit och anklaga allt o alla för att vara rasister. 
  • Mysgosmys
    Bejje skrev 2010-08-30 21:23:51 följande:
    Med överbefolkat menas nog att vi får fler folk än vi har råd att betala för. Nya områden måste byggas som visserligen skapar arbetskraft, men som kostar massor av pengar. Om vi inte får tillbaka dessa pengar genom att invandrarna jobbar och betalar för sig, hur går det då?
    Så det är meningen att vi ska skövla vår skog o våra marker för att vi måste bygga ut? Trots att det inte hade behövts om bara invandrarantalet kunde minska?
Svar på tråden HEJA SD!