Inlägg från: Finesse |Visa alla inlägg
  • Finesse

    Vårbebis i Umeå 2011?

    Hej! har kollat efter nån sån här tråd.. hänger i vintertråden oxå men där ska dom flesta ha i november.. å jag ska ha i slutet på februari så man känner att det är lite långt emellan.. Visst det är ju det till maj oxå.. jag är nog lite mittemellan


    Ebba 071228
  • Finesse
    linaloo skrev 2010-09-03 14:21:38 följande:
    Jag har tittat flera gånger sen jag plussade i tisdags :) Såg att den andra tråden var en syskon tråd dock(därför jag startade en ny). Iof så har ju det ingen betydelse, bara trevligt ju fler vi är (oavsett om man har barn innan eller inte). 
    jaha.. haha så går det när man läser som en kråka men det dyker nog upp en massa folk här sedan.. så fort man passerat v.12 brukar det ploppa till
    Ebba 071228
  • Finesse
    linaloo skrev 2010-09-03 17:09:32 följande:
    Det låter positivt, själv är jag ute i god tid då kan man säga :) Jag är bara v.3+4 än så länge.
    Hoppas på att tiden rusar iväg. Åtminstone lite snabbare nu i början varje fall så att man kanske kan börja slappna av lite grann och släppa den värsta oron. 

    Gissar att det känns skönt att ha gjort det här förut? Då vet man ju varje fall vad det handlar om :)
    jaaa jag är inte alls lika nervös nu.. sen har jag dessutom jobbat hela sommaren så svoosh är man inne i v.16 nu.. ul om 3 veckor
    Ebba 071228
  • Finesse
    linaloo skrev 2010-09-04 12:04:00 följande:
    Oj, själv har jag en lång väg dit! Hade nästan varit skönt att plussa innan sommaren så att tiden rusar iväg. FÖr alla vet ju att sommarn kommer o går väldigt fort. :) Iof inte nu till veckan, men veckan efter det så ska jag ha praktik i 4 veckor, hoppas det får samma effekt. Vet du vad man brukar göra på inskrivningssamtalet på MVC? Har hört att det är prat om att unfvika alkohol och tobak och lite prat om kosten och vikten. Jag undrar mest om de brukar lyssna på bebisens hjärtljud?

    Jag är jätteorolig och tror då o då att det inte är nån bebis där inne.. eller att jag ska få missfall eller så. Men nu har jag bestämt mig för att verkligen försöka att inte oroa mig hela tiden.  Längtar dock till inskrivningen, känns som att det kan lugna mig lite.. :)
    Med Ebba fick jag inte lyssna på hjärtar förrän i v.22.. denna gång blir det i v.24.. det är inte många som vill göra det före ul..
    Ebba 071228
  • Finesse
    linaloo skrev 2010-09-05 11:34:08 följande:
    Varför inte? Jag trodde att man gjorde det typ första gången vid inskrivningen :) Finns säkert nån jättebra anledning, men jag vill ju se höra och känna! Gud va jag längtar efter det. 

    Du har ju inte så långt kvar till ditt RUL, va roligt!

    Vilken MVC/familjecentral har du skrivit in dig på? Jag ringde till familjecentralen på Teg eftersom den är närmast.. Har dock ingen aning om den är bra eller inte :) 

     
    Den är nog bra.. jag gick på böleäng när jag bodde i stan.. men nu bor jag i Sävar så då går jag här.. känns drygt att ta sig in till stan.

    Ja.. det är svårt att hitta hjärtljudet sägs det.. vissa får lyssna kring v.15-16 men när jag frågade på böleäng sa hon att hon gör det inte förrän efter ul så man inte blir så orolig om dom inte hittar nåt hjärtljud.
    Ebba 071228
  • Finesse
    linaloo skrev 2010-09-05 19:41:20 följande:
    Det är ju iof vettigt..
    Fast borde ju vara bättre för dom som redan är nojjiga. Får man höra hjärtljuden/göra UL, så tror jag att man lugnar ner sig lite..  jag skulle nog göra det varje fall.
    Hoppas du haft en trevlig helg.
    Nej men dom ser ju om hjärtat slår eller inte.. dom ser t.o.m om bebisen kan ha hjärtfel. alla hjärtfel upptäcks inte på ul men några.
    Ebba 071228
  • Finesse
    Lillstroem skrev 2010-09-05 21:43:17 följande:
    Hejsan

    Jag hakar också på här. =)
    Jag är 26 år gammal och är gravid med första barnet i v.5-6(?) med BF i början på Maj. Känns helt fantastiskt, nervöst, spännande och dessutom helt overkligt!

    Har inte fått tid hos BM förrän andra veckan i oktober och det känns som en evighet till dess!

    Har inte berättat för familjen ännu, den enda som vet är min arbetsgivare (hon visste att vi har försökt och jag har mått lite halv-illa på mornarna).

    Ingen av mina vänner jag umgås med har små barn så jag hoppas att det här kan bli ett bra ställe att kunna diskutera och följas åt under grav!
    Härligt, och grattis

    Här fick hela familjen veta det direkt.. jag testade mig när vi var på semester i Ullared och svärmor bodde i stugan brevid.. svårt att hålla sig en hel vecka då Sen blev vi sååå chockade efter vi inte riktigt planerat detta syskon.. Ebba däremot är välplanerat och blev till efter 1½ år + hormonbehandling..
    Ebba 071228
  • Finesse
    Lillstroem skrev 2010-09-06 08:37:45 följande:
    Tack!
    Oj, ja då är det ju svårt att hålla sig hehe
    Kul med syskon även om det inte riktigt var planerat!

    Jag vill gärna berätta det för familjen men samtidigt vänta så det känns lite säkrare... Ett nyhet/rykte sprids ju rätt fort och om det kunde hålla sig inom familjen så är det ok men vill inte riktigt att alla vänner och bekanta ska få veta ännu. Mina föräldrar har redan barnbarn och även om det blir speciellt för dem så blir det nog ännu bättre för svärmor, hon kommer vilja skvallra till alla hon känner. =)

    Det är fortfarande så nytt och känns så overkligt, därför det känns som en evighet till första besöket hos barnmorskan då det händer något konkret som rör grav. Hittills har jag bara känt lite molvärk och en svag olust att äta... Men man får vara glad för det lilla där inne. ;)
    Ja.. fast på första besöket pratas det bara.. å tas blodprover.. det blir ju rolig efter v.20 då allting händer... magen växer.. bebisen sparkar.. Den första halva av graviditeten är ju bara jobbig då man mår som mest illa men det syns inget att man är gravid
    Ebba 071228
  • Finesse

    Det jag menade med att det inte händer så mkt är ju med bebisen.. eller mkt händer ju med den.. men oftast känner man ju inte av bebisen förrän efter v.20.. små bebis sparkar är jättemysiga å jag riktigt längtar och väntar tills jag får känna nån sån.. men det blir nog om en månad eller så


    Ebba 071228
Svar på tråden Vårbebis i Umeå 2011?