• Ankelankan

    Fullgångna graviditeter efter 44?

    Hej!

    Jag fick mitt första barn när jag hade fyllt 42 efter två missfall och två misslyckade IVF:er. Nu vid 44 år hade jag förlikat mig med att det inte skulle bli några fler barn och så blev jag gravid för några veckor sedan. I vecka 6 blev det emellertid missfall. Men naturligtvis är tanken väckt. Finns det trots allt chans att det skulle funka. Min gynekolog säger att mitt FSH är väldigt lågt och bra så att det borde finnas bra ägg kvar. 

    Någon som har några goda erfarenheter kring detta?

    Ankelankan 

  • Svar på tråden Fullgångna graviditeter efter 44?
  • Ankelankan

    Puffar lite. Väldigt tyst. Det var ju lite nedslående. Kanske inte finns några goda erfarenheter kring detta....

  • sodkt

    Vi gick direkt över till ÄD, efter att ha fått 2 MF mellan 40 och 44 år.

  • QuiV

    Hej..Vi fick till sist en lillebror efter 5 mf. en månad innan 45. Läs min presentation..Det kan fungera med lite tur. Kram och Lycka till!

  • marytose

    Tror kanske risken för missfall minskas om man får progesteron efter man plussat. Jag var infertil i många år, men blev gravid plötsligt för någon månad sedan, nästan 46 år.. tyvärr blev det MA nyligen. Jag fick inget progesteron. Vid mina förra graviditeter fick jag progesteron och då fick jag två friska barn. Men med detta sista missfall har jag haft 3 missfall sammanlagt.
    Lycka till

  • Evie

    Jag födde vår efterlängtade son i januari. Då var jag 44 år och 4 månader. Innan jag blev gravid hade vi försökt i drygt två år och hade haft två tidiga mf. Lycka till och kram!

  • Primrose

    Visst finns chansen. Den största nackdelen är ju den försämrade äggkvaliteten och att man riskerar att få flera missfall pga defekta embryon. Men inte ska man ge upp, om man orkar med att kämpa i litet motvind. Sedan är det klart att man måste väga för och emot vad gäller oro, hopp och lidande, så att man inte tappar bort att glädjas över det barn man redan har.

    Jag fick mitt första barn två månader innan jag fyllde 44 år, efter tre missfall och två misslyckade IVF:er då jag var 41-42 år (vid mitt sista IVF försök var TD två dagar efter min 43-årsdag). Jag plussade också i sommar (ett par månader efter att jag helt slutat amma, att försöka bli gravid var planerat) och fick nyligen missfall  i v. 12 (fostret dog i c:a v. 6-7). Nu försöker vi igen i några månader. Jag vet inte vad mitt FSH ligger på för närvarande, det är säkert högt, eftersom det låg på 19 precis innan jag blev gravid med min son.

    Hoppas att ni orkar försöka. Ni kan lyckas!

  • marytose

    Prim, vad är FSH? Har du gjort nåt sånt annat test AMH?

  • Primrose
    mariatösen skrev 2010-09-25 14:12:14 följande:
    Prim, vad är FSH? Har du gjort nåt sånt annat test AMH?
    FSH = Follicle Stimulating Hormone, Ja, jag tog ett AMH-test försommaren 2007. Inga av dessa test ger någon indikation på äggkvaliteten.
  • marytose
    Primrose skrev 2010-09-25 17:52:11 följande:
    FSH = Follicle Stimulating Hormone, Ja, jag tog ett AMH-test försommaren 2007. Inga av dessa test ger någon indikation på äggkvaliteten.
    Prim, har ni lagt ner bebisverstan?
Svar på tråden Fullgångna graviditeter efter 44?