Hjälp! hemmalagad barnmat!! VAd "får" barn äta?? (6½mån bebis)
Har insett hur smidigt (och billigt) det faktiskt är att helt enkelt ta bort lite mat och göra det osaltat till sonen (6½ mån) när man ändå liksom lagar mat. Och han älskar hemlagat! Fast han älskar all mat... Smakportionerna blev aldrig några smakportioner, utan fulla måltider nästan på en gång. Och puréer ratar han, det ska vara bitar i. Älskar bröd, majs (hela) och frukt av alla de slag.
men då till det jag undrar:
Vi använder ofta burksvamp till vår köttfärssås (det är sånt som alltid är hemma), kan man änvända det i barnmat eller är det för "salt? För visst är det salt och socker i spadet? Man kanske kan skölja?
Kan man använda torkad svamp, typ kantareller?
"får" små barn äta ost? På mackan tex till mellis?
Gjorde havregrynsgröt i kväll och blandade med färskrivet äpple, men sen läste jag att rekommendationen var att ändå ge industriproducerad gröt för järnet skull. Men om bebisen i fråga äter välling 2 ggr per dygn, får han inte i sig järnet ändå den vägen?
Får man ha vanig komjölk på gröten? (ammar inte)
detta är en jättedum fråga säkert, men får man ha smör på mackan? Det är ju salt i smöret...
Så här ser en matdag ut för min Malte:
08:00 gröt med fruktpuré + vatten
12:00 barnmat ( i burkar räknat så blir det en stor burk) + frukt + vatten
ca 15:00 mellis i form av bröd + frukt eller gröt eller välling
ca 18:00 gröt med fruktpuré och vatten
19:00 välling
03-05 sen blir det oftast en flaska välling någon gång däremellan 03-05