• Nanna84

    BF ca 13:e Maj 2011

    Hej hej!
    Hoppar in här jag med! Plussade i söndags och har BF den 15:e maj enligt FL.
    Jag var gravid för första gången i våras, men i juni ( v13+6) fick vi reda på att det var en ofostrig graviditet. Så detta är alltså min andra graviditet, så vi hoppas verkligen det går hela vägen denna gång :)

    Grattis till alla ni som plussat! :)

  • Nanna84
    Emmin skrev 2010-09-09 09:45:05 följande:
    Nej, jag har inga symptom alls. Man blir lite osäker på att man verkligen är gravid, men mensen är frånvarande ivarjefall.

    Jag skulle vara väldigt chockad om jag blev gravid på första försöket, men kul också såklart. Jag tog ut min hormonspiral i Maj, om man räknar gångerna efter jag fick tillbaka mensen så blev vi gravida på tredje försöket. De andra gångerna blev jag gravid på andra och tredje försöket, min kropp verkar funka så :)

    Hur lång tid tog det för er andra att bli gravida?
    Jag har inte heller så många symptom, en släng av illamående här och där men inte så mycket mer än det. Förra gången jag var gravid mådde jag illa hela tiden...

    Det här var vårat första riktiga försök efter skrapning i juni, så det tog väl på en gång kan man säga :)
  • Nanna84

    Hur mår ni alla nu när nyheten har lagt sig lite? :)

    Går in i vecka 6(5+0) imorrn,. så det är dags att ringa barnmorskan och försöka få en tid till ett VUL. Ser framemot att förhoppningsvis få se bebis snart :)

  • Nanna84
    Lilymor skrev 2010-09-13 07:29:54 följande:
    Jag är också i vecka 6 (5+2). Ska ringa MVC nu på morgonen. Ser fram emot att komma dit och få lite information. Det känns som att jag inte vet ett skvatt!

    Känner fortfarande inga direkta symptom. De första symptom jag hade ("mensvärk" och kissenödig) har t.o.m. minskat. Min dygnsrytm har dock ändrats. Undrar om det kan vara pga graviditeten? Jag har alltid varit en kvällsmänniska och kunnat sova till 11-12 på dagen, men nu somnar jag vid 22.30 och vaknar av mig själv vid 6-7 på morgonen!

    Förresten, Nanna84, vad betyder "VUL"? Någonting med UltraLjud? (Hur tidigt kan man göra det?)
    VUL betyder vaginalt ultraljud. Det kan man göra för att kolla bebisen tidigt. Jag föröskte få ett förra graviditeten för ajg var allmänt orlolig om hur bebisen mådde, men då fick jag ingen tid. det görs inte VUL om man inte har speciellt omständighter vad jag förstår man bör inte störa fostret allt för mycket.. Jag har sett i andra trådar att folk har gjort VUL hos en privat gynekolog, det kostar runt 300 kr.

    Jag hoppas jag pga omständighterna runt min förra graviditet att jag kommer få en ti för tidigt VUL. Ringde i dag, men deras telefonkö var stängd eller nåt sånt. fick iaf en tid hos BM den 6/10. Jag ville egentligen har samma BM som sist, men hon var fullbokad fram till den 26/10, så jag fick en annan tid. Men nubörjar jag fundera på att vänta till den dagen iaf, för jag vill helst ha samma.. hmm... lite i valet och kvalet där. Några råd?
  • Nanna84

    Nu har jag fått tid hos gyn för ett VUL. Ska dit om två veckor, ska bli så skönt att förhoppningsvis få veta att allt är bra. Kanske jag kommer tro på graviditeten mer efter det. Längtar! 

  • Nanna84
    Lilymor skrev 2010-09-14 17:24:57 följande:
    Åh, vad spännande! Glad

    Vet någon när man normalt sett brukar göra sitt första ultraljud, om man inte gör det privat eller är specialfall?
    Ultraljudet brukar bokas in runt vecka 18-20, så kallat rutinultraljud. Tycker att det är välsigt sent, men det är väl bara för man normalt är orolig och så. Det finns nog jättebra anledningar till varför det bokas in då :)
  • Nanna84
    Lilymor skrev 2010-09-14 23:50:52 följande:
    Det låter väldigt sent! Men om jag bara börjar känna av fler symptom eller får min graviditet "bekräftad" av BM så kanske jag ska lyckas hålla mig till v18. Annars hade du ju bra tips (och 300 spänn är ju ingenting i sammanhanget!).

    Igår bokade jag i alla fall in mig på mitt första samtal med barnmorska på MVC, så det är kul att någonting händer. Jag och sambon ska dit 22/9. Glad
    Inte långt kvar till erat första besök :)
    Jag var inne på din sida och läste din blogg nyss, jättebra skrivet tycker jag! kände igen mig på många av din tankar och funderingar :)

    Såg att du undrade över några förkortningar, det finns en sida här på FL som förklarar alla förkortningar:
    http://www.familjeliv.se/Forum/forkortningar.php
  • Nanna84
    Emmin skrev 2010-09-19 09:12:52 följande:
    Hur har ni det allihopa med symptomer och annat?

    Mina bröst är ömma från och till, det är allt. Det känns ivarjefall lugnande att känna något litet :)
    Idag ska vi ut o fixa trädgården inför vintern o fixa med vedförrådet. Och rösta såklart!
    Mina symptom kommer och går. Ibland har jag så ont i börsten så ja vet inte var jag ska ta vägen. Illamåendet kommer och går, värst är det när jag är hungrig och inte har ätit på läge. Jättekul att det känns som man måste äta konstant för att slippa  må illa. 

    Vi har bestämt oss för att inte berätta för någon förrän vi har varit på VUL och vet säkert att pyret mår bra. Min familj bor i en annan stad, och min sambos familj bor i USA, så det är inte så svårt att hålla det hemligt Flört  
  • Nanna84

    Det är väldigt tyst i den här tråden :)

    Är i vecka 7 nu, det går fort :)
    Mitt illamående har blivit värre de senaste dagarna... speciellt när jag åker bil eller inte ätit ordentligt. Sen är jag otroligt trött! sover till nio på mornarna, vid 14-tiden är jag trött igen och måste sova, sen lägger jag mig runt 23 på kvällarna... hinner inte med mycket på dagarna, suck..

    hur mår ni andra?

  • Nanna84

    Imorrn ska vi på VUL! Är jättenervös och orolig, men samtidigt förväntansfull.. Får inte riktigt ordning på känslorna. För att lugna ner mig lite ska jag och sambon ha myskväll ikväll :) Laga lite god mat och kolla på några filmer, tror jag behöver det Glad  Ska försöka tänka positivt ändå och se fram emot att se litens hjärtslag imorrn...

     

Svar på tråden BF ca 13:e Maj 2011