• jamka

    4 missfall.. Finns det hopp?

    Idag på VUL fick jag reda på att embryot är bara 2,1 mm och jag är i v. 9.

    När och hur kan jag lyckas med att få syskon till min 6-åring? Jag är snart 37:(

    Förmodligen blir det mitt tredje missfall.

    2011 MA i v.9
    2013 MA i v.12

  • jamka
    Mamma77 skrev 2014-05-20 21:23:48 följande:
    Förstår att det är hemskt. Jag fick min son 2003 och sen 16 missfall utan förklaring och samma pappa. 2013 fick jag en dotter och jag var då 36, nu 37. Jag har aldrig fått veta varför dessa missfall och varför det gick med sonen 2003 och sen att min tös bestämde sig för att stanna. Jag vill gärna ha fler men är nu 37 och min plan blev inte som jag tänkt. Ge inte upp om du orkar, men låt kropp å psyke vila. Stor kram
    Tack så mycket för dina varma ord! Nej, jag tänker inte luta att försöka, jag tänker försöka ända tills jag är 44 tror jag, om jag då blir gravid två gånger per år hinner jag med 17 Ma kanske.

    Jag blev gravid utan problem 2006 och min son föddes 2007 men sedan gick det inte mer. Jag kunde inte bli gravid på flera år och först 2011 lyckades det. Sedan 2013 och nu 2014. Så det verkar att jag har lätt att bli gravid nu, efter att jag har blivit äldre än 33. Men svårt för att behålla graviditeten. Tänker gå på utredning och hoppas att någon gång lyckas det. Även om jag är 45 då. Vill så gärna ha en dotter. Men framför allt ett friskt barn till.
  • jamka
    Snusann skrev 2014-05-21 22:08:59 följande:
    Idag har jag fått reda på att jag nu går in i min åttonde graviditet, en son på 4 år. Jag ber till alla som finns att det inte blir ett ytterligare missfall. Jag har relativt lätt att bli gravid men svårt att behålla graviditeten och även svårt att få ut missfallet. Närmsta veckorna blir jobbiga och mitt redan trasiga psyke får kämpa lite till.
    Grattis till graviditeten! Tänk på att varje graviditet är en ny chans. Har du gått på någon utredning för att få reda på varför du får missfall efter missfall? Det tänker jag göra efter mitt tredje MA som jag väntar på nu. Hoppas hoppas att jag får en skrapning nästa vecka, jag orkar inte blöda och ha ont flera gånger.

    När ska du på VUL?
  • jamka
    Vilaa skrev 2014-05-22 11:19:35 följande:
    Samma som för mig, alltid skrapningar, kroppen vill liksom inte släppa ifrån sig fostret fast det är dött. Har en son på 5 år och 7 missfall efter det, eller ja missed abortion. Jag sökte mig till Aten som många andra och kommer försöka behålla en graviditet med immunbehandling.

    Men, min syrra hade typ 5 missfall och fortsatte bara försöka och försöka och nu är hon i vecka 18, så det kan lika gärna vara, "plötsligt så händer det" som i reklamen för triss ;)
    Den grekiska doktorn som sköter immunbehandling som che här ovanför fick barn för säger att det kan vara så att det plötsligt kommer ett starkt foster som hänger sig kvar trots alla försök från kroppen att ta bort det, men att det också är så att försöka och försöka kan ge motsat effekt att kroppen blir än mer aggresivt. Det är alltså om man tror på den här immunförklaringsbiten.
    En bekant till mig har haft 4 missfall och nu är hon gravid och snart ska föda sitt andra barn. Jag tänker göra utredning och hoppas att någon gång lyckas det för mig också.
  • jamka

    Min kropp brukar inte vilja släppa ett dött foster i ca tre veckor så jag undrar om det blir på så sätt även den här gången. Nu är jag i v.9 och embryot är 2,1 mm. Men än så länge har jag inte ont och inga flytningar och jag känner mig gravid och han stor mage, lite vidrigt att vara gravid med ett dött embryo:( Vad jobbigt när det är så varmt nu och alla vill gratta mig till graviditeten och då måste jag förklara att embryot är dött.

  • jamka

    Immunbehandling via Aten verkar för tidskrävande för oss. Om det är detta som behövs för att få det efterlängtade barnet så blir det nog inte för oss. Inte heller IVF. Det enda som jag kan tänka mig är en utredning i Sverige och hopp att någon gång går det vägen. Och vad tycker ni andra?

  • jamka

    Usch, jag började blöda igår kväll och idag på VUL fick jag reda på att skrapningen blir inte förrän nästa måndag! Och det blir i en annan stad eftersom i min stad har de fullt!

    Det betyder att jag får gå i en vecka till och blöda och ha ont. Eller så får jag en stor blödning under dessa dagar.Två veckor sjukskrivning. Fick ni också vänta så länge för att få hjälp? Jag fick veta i v. 7 att embryot var dött och nu är jag i v. 10. med det döda embryot:(

    Vad ska man göra?

  • jamka
    che71 skrev 2014-05-26 20:44:07 följande:



    Usch stackare..hemsk väntan..
    Jag väntade 1 vecka vid 2 av mina missfall på att blödningen skulle starta..tyckte det var en olidlig väntan bara det..o slöseri med tid innan man kan bli gravid igen.
    Hoppas det startar snart eller att du får hjälp fortare.
    Tack! Ja, det startade snabbt, redan samma dag, den 26 maj men på kvällen fick jag smärtor och störtblödning med klumpar, jag åkte till akuten och fick cytotec för att allt skulle bort. Men det hjälpte inte så det blev en skrapning igår. Jag har legat på sjukhuset sedan måndagen och nu (onsdag) kom jag hem- men jag måste äta antibioitka pga. av en infektion av det döda embryot. Hoppas att jag inte ska ha mer ont, jag har varit sedan måndag kväll på diklofenak och Alvedon men nu har jag bara Alvedon.  
  • jamka
    Jessa79 skrev 2014-06-19 14:27:51 följande:
    Hej på er!

    Skrev här i tråden i februari då jag i bagaget har haft sena missfall och det nu var dags för nya försök. Och det blev ett nytt försök men denna gången ett ma som jag upptäckte i måndags genom tidigt vul annars hade jag trott att allt var frid och fröjd för jag mår fortfarande illa.. Hoppas på skrapning då Cytotec aldrig funkar på mig.

    HUR orkar man försöka igen? Just nu känns det riktigt tungt.
    Beklagar, jag har inte fått nog av graviditeter än men visst är det jobbigt men MA efter MA. Efter mitt tredje MA i slutet av maj har jag inte så bråttom med att bli gravid igen utan tänker att det blir när det blir. Men då ska jag räkna med ett MA till tyvärr. Men hur många gånger till? Jag ska utredas till hösten även om jag inte tror att det hjälper.
  • jamka
    Saftmedbulle skrev 2014-06-23 14:12:21 följande:
    Man tvingar sig att orka för att ge upp inte är något alternativ... Lycka till! Massor av pepp! ! (för mig gick det vägen fjärde graviditeten efter tre missfall)
    Vet du kanske varför det gick vägen just för fjärde gången? Tog du någon medicin i början av den fjärde graviditeten?
  • jamka
    Mamma77 skrev 2014-10-04 22:31:56 följande:
    Hur går det för alla här?
    Jag har gjort spolning förra månaden och innan dess en stor utredning (blodprov både på mig och min man) men de har inte hittat anledningen till mina 3 MA. Hur går det för dig?
  • jamka
    Mamma77 skrev 2014-10-05 14:01:25 följande:
    Jag vet precis hur du har det. Fick min efterlängtade lilla flicka 2013 efter 16 missfall. Har en son född 2003 innan, samma pappa. Har nog gjort varenda undersökning, prover och spolningar mm, men aldrig fått svar. Min fråga nu är om man vågar nr.3.
    16 missfall? Uff, tur att jag redan är 37, jag hinner med ca 8 till i värsta fall. Sedan 2011 har jag varit gravid 3 gånger så det känns som jag är oftare gravid än inte gravid, men fortfarande ingen bebis. Hur gjorde du att det gick vägen efter 16 missfall? Jag råder dig att våga bli gravid igen, kanske det blir jättebra den här gången? Jag ska våga tills jag blir ca 44 tror jag.
  • jamka
    ullin skrev 2014-11-02 22:16:47 följande:
    Jag skrev ett megalångt inlägg men det försvann i cyberspace så blir en kort variant.

    Jag är nu gravid i v 15 och det efter 1 MA och 3 tidiga mf sedan januari 2013. Utredningar har varit normala och inte visat på nån avvikelse. Är 38 år.
    Har i denna graviditet gjort tre ultraljud som alla varit prickfria.

    Så visst finns det hopp för er med fyra mf i bagaget. Önskar er all lycka till. Håll hoppet vid liv!
    Tack! Vad glad jag blir när jag läser dina ord:) Har du barn eller blir det ditt första?
Svar på tråden 4 missfall.. Finns det hopp?