Inlägg från: Barboter |Visa alla inlägg
  • Barboter

    Del 6 Göteborgsbebisar Jan-Feb-Mars 2010

    Skriver pip så den kommer med i min lista. Ligger nu och leker med Isabelle i soffan. Sådana här stunder vill man inte banta utan ha sällskap av en stor bytta glass..

  • Barboter

    Mrs white: vad tråkigt, men håller med, verkar som att hon klarade fallet bra. Jag tänker på fallrisken varje dag eftersom isabelle vägrar sova i sin egen säng för det mesta. Så ofta ligger hon ensam i vår säng flera timmar om dagen. Jag kollar varje gång hon rör sig och hon kan ju varken åla eller krypa än men snart börjar hon väl med det också. Måste börja lägga över henne i sängen så hon vänjer sig vid det.

  • Barboter

    Jag går nog ner för fort nu med tanke på amningen, men har ju 25 kg att få bort. I alla fall 2.8 kg bort sen förra onsdagen. Jag kommer alltid vara överviktig om man kollar BMI, är så pass kraftig och har rätt mycket muskler. Så bättre att kolla klädstorlekar tex. Oh vad jag längtar efter att gå på gymet. Benke får nog passa isabelle på söndag så att jag kan smita iväg.

  • Barboter

    Jag har slutat helt med godis, det är liksom allt eller inget för mig. Jag äter proteinkakor istället, är lite konstig och tycker att de är jättegoda. Speciellt en jag hittat som smakar pepparkaka. Som att äta deg, mm =)

  • Barboter

    Ja ibland måste man få svulla, hur roligt vore det annars?! Puh, jag har precis räknat ut att jag kommer vara ensam hemma i två veckor med undantag för nån timme här och där när Benke kommer hem för att tvätta och packa om väskan

  • Barboter
    MrsCD skrev 2010-09-11 19:14:35 följande:
    Sitter här med en sjuk liten tjej i knät. Snorig och lite febrig har nog blivit, stackarn. Förkylningen kan nog förklara varför hon gallskrek i 40 minuter igår. Hon har aldrig någonsin skrikit på det sättet innan och aldrig så länge. Hon var helt otröstlig. Jag var lite orolig om det hade med fallet från sängen 12 timmar tidigare, så jag ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag skulle åka in till barnakuten. Då hade hon lugnat ned sig och jag kunde ta henne i vagnen till Drottning Silvias. Vi fick träffa en snäll doktor relativt fort, som efter en grundlig undersökning konstaterade att Ingrid var frisk och förmodligen hade skriket inget med fallet att göra. Jag var helt slut efteråt, så mycket ansamlad stress och oro. Hon skall aldrig få slå sig igen!
    Stackars liten! Och usch vad jobbigt för dig. Det finns verkligen inget som är så stressande som när de skriker och man inte vet varför och inget man gör hjälper. Man känner sig ju så fruktansvärt hjälplös! Var säkert förkylningen. Isabelle var också helt otröstlig och grät nästan hela natten vid första riktiga förkylningen. Hoppas hon blir bättre fort.
  • Barboter

    Vi har också fullt upp denna vecka. Ullared på torsdag här för på onsdag är det babysång. Ska försöka ta igen ett tillfälle med babysimmet också för Isabelle ligger efter rejält. Nu åker vi ut till Styrsö och hoppas att solen visar sig där hela dagen.

  • Barboter

    Ärta: jag har babysång varje onsdag kl 12.30. Mrs KF: hon missade en i våras och en gång nu. Men hon har inte velat dyka så nu ska de andra börja dyka från en madrass och hon är fortfarande på första dyket. Benke törs inte riktigt doppa ner henne och det tror jag hon känner. Ja ja, vi får försöka och vill hon inte så vill hon inte. Varken jag eller mamma kan dyka så det kanske ligger i släkten hon älskar att bada. Bada gärna hela halvtimmen och leker mer än gärna med en padda de har där. Ja allt är roligt förutom att dyka. Men nu ska vi bada söndag, måndag, söndag, tisdag. Så vill hon inte dyka efter det så ger jag upp ett tag så får vi testa nästa år istället.

  • Barboter

    Åh vad gulligt. Isabelle vägrade somna här hemma hos mamma och pappa så till slut gick pappa och la sig för att sova middag och han tog med sig en övertrött Isabelle. Hon gnällde ett tag men sen somnade hon och nu ligger de och sover så sött bredvid varanda i sängen bra att veta att hon kan somna utan mig.

  • Barboter
    MrsKjF skrev 2010-09-13 17:19:27 följande:
    Hur märker ni att hon inte vill dyka? Hur gör ni när de ska dyka?

    Finns det några barn som "dyker" helt frivilligt när de är så små? Jag är inte så säker. I vår simgrupp har vi "dragit" ner dem under vattnet och om de inte skrikit får de göra det två ggr efter varandra. Sist så satt de hos ledaren som tippade dem framåt och så dök de mot föräldern i bassängen, som liksom fångade upp dem under vattnet. Tror mest de blir väldigt förvånade när de är under :)
    Ja alltså hon gallskriker så fort hon kommer upp. Och om vi ändå dyker två gånger så skriker hon så mycket att vi måste avbryta och gå upp med henne. Så det där med att släppa och ta tag i händerna eller sitta på armen och dyka "frivilligt" är vi lååångt ifrån att göra. Nästa gång ska de börja dyka från en matta i vår grupp och Isabelle vägrar vara under vatten...
Svar på tråden Del 6 Göteborgsbebisar Jan-Feb-Mars 2010