• MrsCD

    Del 6 Göteborgsbebisar Jan-Feb-Mars 2010

    Ny tråd!

    Del 1: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m44626249.html
    Del 2:www.familjeliv.se/Forum-11-222/m47159422.html
    Del 3:www.familjeliv.se/Forum-11-222/m49141489.html
    Del 4:www.familjeliv.se/Forum-11-222/m49615068-120....
    Del 5: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m50543681.html

    Mrs KF (Karin) - Johannes 13/1
    Tidvatten (Maria) - Linnéa 22/1
    FrökenDecibel (Josefin) - Elliot 8/2
    Suomigirl (Anne) - Ville 14/2
    Ärta (Mia) - Saga 15/2
    Caroline - Ingrid 17/2
    Katharina - Astrid 18/2
    Fru Vero- Viktor 26/2
    MissMii (Marie) - Amanda 4/3
    Picabo (Malin) - Oskar 4/3
    Angelica - Elin 6/3
    Jonna - Isabelle- 11/3

  • Svar på tråden Del 6 Göteborgsbebisar Jan-Feb-Mars 2010
  • MrsCD

    Vero: Skrev in dig och lillen på listan också, hoppas det var rätt.

    Nu går jag och knyter mig så kanske jag får sova en liten stund.

  • MrsCD

    Igår var jag ju på BVC och fick information om hur man skulle undvika skador, ffa fallskador i hemmet. Och i natt trillar Ingrid ur sängen Hon vaknade och var ledsen (men ville inte ha mat), så hon fick ligga bredvid mig resten av natten. Jag tänkte inte riktigt på att Chris inte var där som barriär längre och trots att jag lagt ett ihoprullat täcke där så kravlade hon över och ner på golvet. Hon skrek med en gång och lugnade ner sig rätt fort, och har varit precis som vanligt nu på morgonen förutom ett blåmärke på kinden. Ringde C och han tyckte inte det verkade så farligt heller. Men nu får det vara nog med fall för Ingrid. Känner för att madrassera hela lägenheten...

  • MrsCD
    Barboter skrev 2010-09-10 08:19:24 följande:
    Mrs white: vad tråkigt, men håller med, verkar som att hon klarade fallet bra. Jag tänker på fallrisken varje dag eftersom isabelle vägrar sova i sin egen säng för det mesta. Så ofta ligger hon ensam i vår säng flera timmar om dagen. Jag kollar varje gång hon rör sig och hon kan ju varken åla eller krypa än men snart börjar hon väl med det också. Måste börja lägga över henne i sängen så hon vänjer sig vid det.
    Ja, precis, man vet ju inte när de har lärt sig nästa steg förrän det kanske är för sent.  Vi skall flytta ned spjälsängen ikväll eftersom hon har börjat dra sig upp.
  • MrsCD
    Ärta skrev 2010-09-10 11:25:40 följande:
    Nu måste jag skryta lite. Jag slutade ju äta godis för snart fyra veckor sedan och har faktiskt gått ner fyra kilo! Dagens BMI ligger på 26.1 så börjar jag närma mig normalviktig.

    Mrs White - skönt att det gick bra med I när hon trillade. Alla barn slår sig och i de flesta fall går det bra. Saga slår sig mest hela tiden just nu... Hon klättrar på allt som är i lagom höjd och jag kan omöjligt sitta bredvid henne hela dagarna. Dock blir det ju inte så höga fall, men det är ju huvudet som landar hårdast...
    Bra jobbat! Det måste kännas härligt. Jag har 2kg kvar till normalvikt, det går saaakta nu.
  • MrsCD

    Sitter här med en sjuk liten tjej i knät. Snorig och lite febrig har nog blivit, stackarn. Förkylningen kan nog förklara varför hon gallskrek i 40 minuter igår. Hon har aldrig någonsin skrikit på det sättet innan och aldrig så länge. Hon var helt otröstlig. Jag var lite orolig om det hade med fallet från sängen 12 timmar tidigare, så jag ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag skulle åka in till barnakuten. Då hade hon lugnat ned sig och jag kunde ta henne i vagnen till Drottning Silvias. Vi fick träffa en snäll doktor relativt fort, som efter en grundlig undersökning konstaterade att Ingrid var frisk och förmodligen hade skriket inget med fallet att göra. Jag var helt slut efteråt, så mycket ansamlad stress och oro. Hon skall aldrig få slå sig igen!

  • MrsCD
    Veeroo skrev 2010-09-11 19:57:41 följande:
    Hoppas Ingrid kryar på sig snart Mrs White!

    Apropå sjukor så blev vi förkylda för typ 2 veckor sen här, men sen har vi haft lite hosta kvar men jag har tänkt att det är väl inte smittsamt längre och inte farligt eller så heller... men MÄN alltså nu tror maken att han måste gå till nån jourcentral imorgon för att han fortfarande hostar och blev såå trööött nu på kvällen (men han har ju två småbarn och har druckit ett glas vin osv också men iaf)... alltså om man inte har feber kan det väl knappast vara nåt mer än just hosta? eller är jag helt fel ute?

    Ja, hur gick det med klippningen Picabo? Är också nyfiken... Kunde hon sitta stilla?
    Ja, han kommer förmodligen bara bli hemskickad med en klapp på axeln och möjligtvis lite hostmedicin. Så det kanske är lite slöseri med en söndag om han inte hostar så det gör ont i revbenen Om det är lunginflammation så har man väl hög feber tror jag.
  • MrsCD

    Picabo: Är det så hemligt? Jag och Chris saknar verkligen vårt kodspråk (svenska) från England. Nu får man liksom prata i metaforer om man vill säga nåt hemligt.

    Vero och Picabo, har era stora barn fått vattkoppor än? Jag antar att Ärtas har haft det. När är det bra att få det? Min systerdotter fick det när hon var runt halvåret, hon verkade relativt opåverkad och kunde inte klia sig så fokuserat heller.

  • MrsCD
    polly P skrev 2010-09-12 11:42:58 följande:
    hahah brossan är rolig han! ringde nu vid 11.30 o undrade om han väckte mig!! hahah. jo. har ju bara varit vaken sen 5.30... fniss.fast ska nog försöka sova lite till snart.
    Jag ringde min kompis (som pluggar) igår kl 10:00 för att vara säker på att hon var vaken, men hon sussade sött. Dessa ungdomar (iofs bara 2 månader yngre än jag)!
  • MrsCD
    Ärta skrev 2010-09-12 21:00:07 följande:
    Ja Emma och Theo har haft vattkoppor. Det var när de gick på dagis och E har några snygga ärr i ansiktet. ;)
    Någonstans i bakhuvudet hör jag en röst som säger att om spädbarn får vattkoppor kan de ändå få det igen. Men hur sant det är vet jag inte för jag minns inte alls var jag hört det.

    Är det någon som vill komma ut hit på Torsdag? Vi är hemma från klockan nio. :)
    Det hade varit jättetrevligt. Hoppas sjuklingen är frisk från förkylningen tills dess. Det har ju gått nästan en vecka sedan hon började snörvla då, så hon borde inte smitta.
Svar på tråden Del 6 Göteborgsbebisar Jan-Feb-Mars 2010