• enlitenbitkaka

    Stuvade makaroner?

    Min sambo ÄLSKAR stuvade makaroner serverat med falukorv. Så då tänkte ju jag vara en bra sambo och servera detta för en gångs skull MEN, jag hatar stuvade makaroner, det är så äckligt....så jag har ingen aning om hur man gör?

    Har gammaldags idealmakaroner och röd mjölk hemma Hur gör man?


  • Svar på tråden Stuvade makaroner?
  • isisisis

    Antingen kan man koka makaronerna i mjölk,men det fastnar lätt och kokar över.
    Jag brukar istället göra en vanlig grundsås.
    Smälta smör,i med ett par msk mjöl så det blir en klump.Sedan häller man på lite mjölk i taget medands man vispar,kastrullen på plattan.Makaronerna kokar du vid sidan om.
    när såsen är lagom tjock saltar och pepprar du ev lite riven muscot.
    häll sedan såsen/redningen över makaronerna.

  • Trollet Ludenben

    vi kokar dom i mjölk, tillsätter så mycket det behövs under kokningen. Kryddar med salt, peppar och muskot.


    Älskade ungar
  • Miot

    Det står hur man gör på paketet. Att koka dom i mjölk är godast!

  • maja78

    Jag gör som Trollet Ludenben men har i lite socker. Så gjorde mormor och det blir så mycket godare.
    Har man en gryta med tjock botten bränner det inte fast, låg värme förstås

  • La Lola

    Jag gör som det står på paketet (men inte där man kokar de i mjölk för då skulle jag nog bränna de).


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Sixxty

    Gör en tjock vitsås (mer som stuvningsbas) och blandar med makaroner som är kokta liite för länge. Kryddar med salt, vitpeppar, socker och muskotnöt.

  • brummagumman

    Sirap tycker jag blir godare än med socker. Testa =)

Svar på tråden Stuvade makaroner?