Inlägg från: Hej och Hopp |Visa alla inlägg
  • Hej och Hopp

    Vänta med förskola?

    Jag hade också avbrutit.
    Om ni har möjligheten så varför inte.
    Att få längre tid hemma med mamma och pappa kan ju inte skada sonen - och det kan ju faktiskt en för tidig förskolestart göra. Det kanske skulle gå bra efter ett litet tag - men man vet ju aldrig och varför chansa om ni har möjligheten att välja.

    Varför tyckte adoptionsrådgvarna att ni skulle fortsätta? Handlade det om att det inte skulle bli en negativ upplevelse för sonen som riskerade att hänga kvar kanske?

    Är det så att sonen kommer att börja på samma ställe när han väl ska börja längre fram i så fall eller kan ni börja om någonstans?

    Ja hur som helst - om ni har möjligheten och känner er osäkra på om det verkligen är rätt för er son - ta möjligheten!
    Lycka till hur ni än gör!

  • Hej och Hopp

    Jag tror inte heller att det behöver bli en negativ upplevelse om ni avbryter - snarare en positiv upplevelse av att hans föräldrar lyssnar på honom och ser till hans behov.

    Det behöver ju inte heller bli negativt att börja på samma förskola igen - det märker ni säkert på om hur sonen kommer att prata om den här tiden efteråt.

    Och en ny avdelning och ny personal räcker säkert för att det ska bli en nystart även om det skulle hänga i hos honom!

    Jag skolar ju in min dotter nu och hade jag känt mig osäker på att hon var tillräcklig trygg så hade jag gjort vad som helst för att hitta en annan lösning (även om jag i dagsläget inte vet hur det skulle gå till)

  • Hej och Hopp

    Givetvis kan jag ju inte veta heller att dottern är tillräckligt trygg och jag förstår att ni provade - man vet ju inte innan hur det kommer att bli. Jag menade bara att jag var beredd på att backa om jag missbedömt henne.

    Nu ska jag sluta tjata

  • Hej och Hopp
    chatnoir skrev 2010-09-22 20:49:29 följande:
    Nu är det klart! Ringde förskolan idag och talade med vår favoritpedagog. Hon förstod mig och det kändes så bra!

    Kram på er!
    Vad skönt!
Svar på tråden Vänta med förskola?