• stolpen

    Goda och enkla fiskrecept önskas!!

    Hej!

    Vi är en familj med en 5 1/2-åring och en 1-åring( som nu börjar få samma mat som övriga familjen).  Vi inser att vi behöver äta fisk mer än 1 gång7 vecka. Nu eftersöker jag goda recept som helst inte innehåller hundraarton ingredienser och som inte tar en halv dag att tillaga... TACK på förhand...

  • Svar på tråden Goda och enkla fiskrecept önskas!!
  • Planon

    1. Trycker 4,5 åringen i sig med bägge händerna(kräsen annars): ta själva smetreceptet till fich n chips och det blir galet gott även om man väljer att steka istället för att fritera. Idag stekte vi i smör+lite rapsolja. Annars skall det vara en neutral olja typ solrosolja. Till åt vi spenattortelini. Sätter man en kork på den mörka ölen kan man panera fisk flera dagar i veckan www.fiskbilen.se/recept/fish-n-chips/. 2. Två röda paprikor på grillen i ugnen tills skakel lossnar. Skala dem. Fräs en lök och häll på grädde, pressa i en vitlök och salt och peppar. Lägg i den rostade paprikan som ger sötma, färg och smak, mixa såsen slät och lägg i fiskbitar. Toppa mes färdig italiensk örtmix från frysboxen(findus)Vi hade torsk. Låt puttra Max 10'min. Färdigt!! Valfritt tillbehör

  • Neko

    Jättegod laxsoppa!

    Laxfileer tinas.

    Under tiden - hacka valfria rotsaker (typ potatis, morot, rotselleri, palsternacka... vad man gillar) och skiva purjolök.

    Fräs purjolök i lite smör i en kastrull, häll i rotsakstärningarna, fräs lite. Fyll på vatten till ungefär så mycket soppa du vill ha, lägg i en fiskbuljongtärning, lite hummerfond och ett halvt paket saffran (+ ev lite vitt vin). Koka lite. Lägg i laxfileer som du också tärnat före. Låt koka tills fisken är klar, tar några min. Lägg i ett paket matlagningsgrädde, låt koka upp. Klart =)

    Snabbvarianten: Köp ett paket västkustsoppa (pulver). Tillaga soppan enligt receptet. Häll i lite tärnad lax och hackad purjolök under kokfasen (före mjölken). Klart.

    Till båda soppor passar det bra med en klick turkisk yoghurt ovanpå när man hällt upp i tallrikar ^^

  • pigglet

    Vi äter ofta lax. En bit laxfilé på 125-150 gram tar ca 12 minuter i 225*.

    *salt, peppar, dill

    Goda såser till:
    *cremefraich, hackad rödlök, rom
    *1 dl grädde, 2 dl cremefraich,skal av 1 citron, 1 msk citronsaft, 1 fiskbuljongtärning. Koka upp allt.

    *blanda finhackad rödlök (0,25 dl), fetaost (100g), gädde (0,5 dl?)
     Skär ett snitt i fisken och fyllningen i snittet. Salt och peppar.

    Lyxvarianten är med potatismos med spenat i. Spritsas till "gröna ormar", potatistoppar eller barnens namn. Gratinera ovanför laxen i 10 minuter. De äter som galningar....

    Halvera tomater. Krydda med salt, basilika, oregano, eller rosmarin. 6 minuter tillsammans med laxen.

  • Madame Mom

    Här ska du få ett superenkelt recept...
    Du tar såna där fiskblock (frysta) och lägger i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen en stund. Under tiden blandar du valfri mjukost på tub (eller i ask) med creme fraiche av valfri fetthalt.
    Ta ut fisken när den är vit och klicka över såsen. In i ugnen igen tills allt är genomvarmt och servera med kokt pressad potatis. Supergott och så enkelt.
    Om du använder dig av kräftost så kan man lägga i lite extra kräfstjärtar..
    Använder du räkost så kan man lyxa till det med extra räkor..
    En ost som är supergo att använda är champinjonost på tub..  ALLA ungar gillar det och alla vuxna också.
    Lova att du provar... du kommer bli frälst... :)

  • Kastrullresan

    Ett recept som funkat mycket bra hemma hos oss är det vi kallar för Cornflakes fisk,

    Ta ca 400 gram vit fisk, färsk eller fryst men tinad. (det går halvtinad också men tar lite längre tid)
    Lägg i en smord form. Salta och peppra
    Blanda 1/2 dl ströbröd, 1dl krossade cornflakes, 1 dl riven ost, strö blandningen över fisken.
    Hyvla över smör, ca 25 gram eller så mycket ni kan med, och sätt in formen i ugnen.
    200 grader i 15-20 minuter så att det får fin färg.

    Servera med kokt potatis, potatismos eller ris

  • mrs lundin
    Madame Mom skrev 2010-09-20 20:31:51 följande:
    Här ska du få ett superenkelt recept...
    Du tar såna där fiskblock (frysta) och lägger i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen en stund. Under tiden blandar du valfri mjukost på tub (eller i ask) med creme fraiche av valfri fetthalt.
    Ta ut fisken när den är vit och klicka över såsen. In i ugnen igen tills allt är genomvarmt och servera med kokt pressad potatis. Supergott och så enkelt.
    Om du använder dig av kräftost så kan man lägga i lite extra kräfstjärtar..
    Använder du räkost så kan man lyxa till det med extra räkor..
    En ost som är supergo att använda är champinjonost på tub..  ALLA ungar gillar det och alla vuxna också.
    Lova att du provar... du kommer bli frälst... :)
    har ett liknande recept som svärmor brukar göra, fast med keso och majonäs istället för mjukost och feta (man kan nog använda lite vad man vill!), evt lite chilisås blandat i och så in i micron! blir väldans gott och lätt att fixa!
  • Josebosse

    Har fått ett fiskrecept från min mamma (mattant i låg- och mellanstadiet) som även de barn som inte äter fisk i vanliga fall, älskar.

    Tacofisk.
    Vit fisk (torsk, hoki, pandagnus el liknande)
    Lätt creme fraiche
    Tacosås valfri styrka
    Gul lök
    Tacochips

    Lägg fisken i en ugnsfast form.
    Blanda ihop creme fraiche, tacosås och hackad lök, häll över fisken.
    Strö tacochipsen över.
    In i ugnen på 175grader i ca 30 min.
    Serveras med potatismos.

  • stolpen

    TACK!!! Nu blev jag vrålhungrig....

  • Josebosse

    Vanlig enkel panerad fisk med remouladsås är ju riktigt underskattad!

    Nåt som är kanon är att blanda mellangrädde, kokosmjölk, vitlök och sambal oelek och hälla över fisk och in i ugnen.
    Smakar nästan lite exotiskt med kokosmjölken.
    Mums, mums!

  • pigglet

    Pizzafisk (godare än det låter!)

    400 g vit fisk (typ torskblock)

    150 g krossade tomater
    75 g purjolök
    1 tsk oregano
    0,7 tsk salt

    Fisken i en form. Såsen på.

    1 dl creme fraich
    0,3 dl chilisås
    1 msk maizena
    0,3 tsk salt
    1 krm peppar

    Häll på den såsen. Riven ost på. 200* ca 20 minuter.

  • canmamma

    Min 5 1/2-åring lagar själv denna tonfisksås som serveras till nykokt pasta och sallad:

    Blanda ett paket gräddfil eller en lättare creme fraiche med en burk avrunnen tonfisk i vatten. Salta och peppra (använd ev citronpeppar eller pressa i en skvätt citron). Mums!

  • stolpen
    Madame Mom skrev 2010-09-20 20:31:51 följande:
    Här ska du få ett superenkelt recept...
    Du tar såna där fiskblock (frysta) och lägger i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen en stund. Under tiden blandar du valfri mjukost på tub (eller i ask) med creme fraiche av valfri fetthalt.
    Ta ut fisken när den är vit och klicka över såsen. In i ugnen igen tills allt är genomvarmt och servera med kokt pressad potatis. Supergott och så enkelt.
    Om du använder dig av kräftost så kan man lägga i lite extra kräfstjärtar..
    Använder du räkost så kan man lyxa till det med extra räkor..
    En ost som är supergo att använda är champinjonost på tub..  ALLA ungar gillar det och alla vuxna också.
    Lova att du provar... du kommer bli frälst... :)
    Yes, vi blev frälsta!!
  • pigglet

    400-500 g laxfilé
    2-3 dl kokosmjölk
    1 msk limejuice + skalet av 1 lime
    0,5 dl gräslök
    0,5 fiskbuljongtärning

    Skär fisken i bitar. Salta och peppra lite. Stek.
    Häll på det andra och koka någon minut.

  • pigglet

    Puffar upp tråden med ett till recept

    500 g laxfilé
    wokgrönsaker
    1 burk kokosmjölk
    1 tsk-msk röd currypasta (beror på hur stark man vill ha det, kan skippas helt)
    2 msk fiskfond (buljongtärning om man hellre tar det) (en svätt fisksås är också gott!)
    saft från 1 lime (1-2 msk limejuice)
    1 msk brun farin
    0,5 tsk salt

    Lägg wokgrönsakerna i form. (tycker det blir bra om de är åtminstone lite tinade)
    Fisken på.
    Blanda såsen och häll över.
    Salta fisken
    225* ca 20 minuter

    (nu när jag skriver det så kanske det här receptet inte räknas som ett recept med få ingredienser... men jag tycker det blir gott iaf!)

  • milla   1982

    Detta recept är supergott, båda ungarna (1 & 2 år) älskar detta, vi brukar dock göra på vanligt fiskblock eftersom det är det vi oftast har hemma, sen brukar jag köpa storpack med spenat o frysa in i lagom mängd till soppan,.
    Lax & spenatsoppa
    (brukar ta upp soppa åt 1åring innan jag lägger i spenaten, så små ska ju inte äta det)
    http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=23405
     


    Felix - 20080618 ~*~ Meya 20090930
  • McLeud

    Denna kallar vi Laxpasta

    Tina laxfiléer (lika många som personer som äter)
    Skör dem i kuber.

    Gör en dillsås(Man kan ta pulversås för att göra det jätteenkelt.
    Koka pasta och när  den nästan är färdig lägg i laxbitarna i dillsåsen och lått puttra lite.

    Sedan har du en god pastarätt. 

Svar på tråden Goda och enkla fiskrecept önskas!!