• Loreena

    Hur ska jag börja med EC?

    Hej!
    Min bebis kissar oftast direkt när han vaknar... så enligt Ec så skulle det ju vara läge att vara blöjfri just då.  "Problemet" är att han oftast bajsar under tiden som han ammas och han vill ammas direkt när han vaknar. Så om jag tar av blöjan direkt när han vaknar så måste jag byta direkt igen när han ätit. När brukar bebisarna bajsa mer sällan? Han är 5 veckor nu.

    När han var nyfödd så kissade han alltid på skötbordet och jag tyckte att det var en bra början till EC, men nu gör han det mer sällan.

  • Svar på tråden Hur ska jag börja med EC?
  • Loreena

    Nu har jag en nöjd bebis som ligger och sprattlar med sina bara ben på ett täcke på golvet som är täckt med plastad frotte + handduk. :)
    Jag höll honom över toaletten idag efter amningen och det resulterade i bajs på toaletten, kiss på golvet och en nöjd bebis :D
    Jag tyckte att han bajsade bättre när jag höll honom så också, annars brukar han mest småfisa hela tiden (vilket betyder blöjbyten en gång i halvtimmen) men nu kom allt på en gång.

  • Loreena

    Över handfatet går det bra när jag håller honom halvliggandes stödd mot mig och rutin-Ecar direkt när han vaknat. Jag har även köpt en potta som jag tänkt ha för att slippa få kiss på golvet som annars alltid blir när jag byter på honom på natten, men den gillar han inte alls :( Han gallskriker när jag sätter honom på pottan tyvärr. Kan det vara pottmodellen som är fel? Att den är obekväm att sitta på? Vilka pottor är bekvämast för småbebisar? Min bebis väger 7 kg och är 63 cm lång.

Svar på tråden Hur ska jag börja med EC?