Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    men jisses vad tyst det var har - mar ni bra? Jag kanner mig nastan omgiven av katastrovfader; snostorm i nordamerika och en fruktansvard orkan i Australien (mitt jobb har kontor i precis hela Australien och det haglar email om oversvamningarna i norr, Yasi hogst upp, varmeboljan i soder...). Och allt vi fick i lilla Montreal var 20cm sno = en helt vanlig dag


    om 9 dagar ar det KUB och jag tror jag ar ganska orolig att det inte finns ngt darinne, har last & oroat mig aldeles for mycket over MA och annat och ar helt bergsaker pa att magen inte vaxer (illamaendet lugnade ner sig for en vecka sen och jag ar inte speciellt trott, har haft huvudvark ett par ggr och det har aldrig intraffat under tidigare graviditeter...) ja ja, man far halla sig cool och hoppas pa det basta.

  • Gladabarnensmamma


    Snarko - ös på bara, här är det högt i tak!!
    Det är inte lätt att vara 2-barnsmamma. Det är inte lätt trivs inom hemmets väggar 24/7 när man normalt är en pigg, utåtriktad person som vill ha intellektuell stimulans. Att inte kunna mötas eller respekteras i sitt förhållande är enligt mig den stora prövningen i förhållandet när man får barn, inte själva merarbetet barnen skapar i sig. När man tycker att man ger sitt allt och inte orkar mer, det är just då man vill att den andre ska stanna upp & lyssna - och åtminstone nicka förstående och hålla med om att det är tufft. Själv tycker jag inte det borde vara omöjligt att förstå att du bytte ut jobbet mot föräldrartid DAGTID = du tar hand om barnen när han jobbar, hushållgörat ska man fortfarande dela på. Det var ngn här på FL som skrev så och poletten ramlade ner hos oss.  

    Jag hörde om RUT och det är ju jättebra tycker jag. Vi hade städhjälp när Elliot var runt 6-9 månader och det var jätteskönt. Jag tog upp idén igen men fick avslag hemma, men fick iaf. göra klart för min man att valet är hans: städhjälp eller städa själv, för jag har fanimej städat huset solo i flera år och nu är det nog.

    Förstår att cystan & blödningarna stör dig. Hoppas den nya medicinen fungerar och att du så småningom kan använda p-spruta eller dylikt. Jag har väldigt mycket mer mens & ont vid ÄL än tidigare och blev dessutom tok-allergisk mot ett p-piller (det tog två piller-starter, akutbesök pga. exem & andnöd innan jag själv kopplade ihop var det var, ingen läkare tror att det är sant men jag vägrar ta piller igen) - ser inte fram emot mensen.

    Igår fick vi 25cm snö, jag tar en bild på en 2m snövall till granngatan...  
  • Gladabarnensmamma

    mejja - GRATTIS!! Vilket JATTEFINT hus!!! Det ser verkligen mysigt ut, jag gillar "split level" vad det nu kan bli pa svenska. Det ser ut att vara en hel del ytor till mat/sallskap - jag blir riktigt avundsjuk!! Men himmel vad mycket sno det ar ,det maste vara extremt mycket -?

  • Gladabarnensmamma

    Fasen vad tungt Snarko - först vadar du runt i mammaträsket och sen får du taggarna ut av jobbet, verkligen droppen! Det kommer ordna sig - det vet du också - men håll näsan ovanför ytan och dra lasset i land så du kan glömma eländet sen. Man har gömda förmågor att hantera diverse kriser - jag skickar lite blomdoft & glitter över till dig så att motvinden känns lite trevligare. {#emotions_dlg.flower} 

  • Gladabarnensmamma

    Hejsan tjejer - jag smyglaser i halv panik da & da, en massa kul pa G har med jobb, skola och besok fran Sverige (assa halsade jag pa en gammal kollega i Chicago - wow!). Akte 20km langskidor i helgen (megastolt) och har krashlandat efter sportlovet i tentor, sjuka ungar och en jobbresa till New York. Heltjock med aktiviteter men jag mar toppen och lyckas navigera runt trots korta natter och snoriga ungar :)

    Snarko - jag haller fingrar & tar for att du landar SF jobbet, jag blir helt glad & pirrig bara av att lasa om intervjun!! Otackt med krocken - var ruskigt nara att smalla nar jag vantade Elliot och blev aldeles skakig i flera dagar. Men du, svinjobbigt med svanskotan? Har hort att man kan fa sprickor som kan krangla efter fall, hoppas dom hittar vad det ar och att du far medicin/tricks for att undvika smartan.

    bussig - bla for en massa feberdagar. Har finns tva till med grona ormar i snoken och 39'c morgontemp :(

    Familjedagar: hos oss lyser mamman med sin franvaro... jag gommer mig pa biblioteket alt. bakom datorn kvallar & helger... saknar familjen mycket och langtar till April da jag har 4 veckors ledighet innan slutspurten Maj-Aug. borjar, sen ar jag K L A R med skolan 4 ever!

  • Gladabarnensmamma

    ansluter mig till gnallverkstan; vi har haft sjukstuga i tva veckor nu, forst Elliot, sen Felix, sen mamman, sen Elliot... han har varit hemma i en vecka och sjalv har jag matt uruselt ocksa, feber och hosta till spygransen. Idag pa lektionen fick jag totalt nog nar jag kande febern komma krypande.. har varit risig sen forra fredagen och det absolut sista jag har ar tid att vara sjuk / hemma med sjuka barn i slutet av terminen.
    Idag fyller Elliot ar och han ar gnalligare an gnalligast efter alla sjukdagar, penicilin-gral (han vagrar ta medicinen, 2ggr / dagen bryter varldskriget ut). Bla.
    Snarko - kort talamod.. den var just fin. Harligt med support nar tillvaron rasar samman 10ggr / dagen.
    Min man badade snallt Elliot igar, stallde aggklockan till Felix & dataspelet och gomde sig sen i kallaren nar det var laggdags... eh? Halvvags igenom kvallsrutinen liksom. Sen blir det irriterande nog HUNDRA ggr fler brak nar mannen lagger grabbarna vilket ar hemskt jobbigt att lyssna pa dom fa ggr han lagger dom... kanns det igen? Och vilken stress det ar att hora mannen braka med barnen!! Gaaah!

  • Gladabarnensmamma

    Snarko - instammer. Imorse var Elliot antligen frisk, jag madde battre och fick ivag tva glada, sota grabbar till dagmamman och korde hem i stralande sol. Elliot tog tom medicinen utan att grala... Lamnar in min uppsats senare i veckan och ar mega-stressad egentligen, men ibland maste man bara stoppa och njuta.
    Sa jag att vi kunde se sparkar har om kvallen forresten? Jag ar ju bara i v.17 men kan anda bade se och kanna (inte sa ofta, men ibland sa...). BM pikade lite att jag inte gatt upp i vikt, men det oroar jag mig inte for det minsta, jag vet att det kommer med raketfart mot slutet. Om nagra veckor blir det RUL, hos oss fragar dom alltid om man vill veta konet och jag tror inte jag kommer kunna halla mig... (de flesta vill veta och det ar inte sa big deal som jag tror det ar i Sverige att "ta reda pa" konet eftersom man far veta automatiskt om man vill).

  • Gladabarnensmamma

    Japp, Chariot. Vi har Chariot XL, en dubbel i storformat - en som Felix kan sitta i i sommar igen tillsammans med Elliot (visserligen ar han 3 ar, men han vager 13kg och har klader for en 18 manaders - varan lillfis).


    Fick du ngt svar fran jobben till sist?


    Jag surade till rejalt pa min handledare i Fredags, det var egentligen sista dagen for att lamna in uppsatsen men han har inte lamnat en endaste kommentar pa mitt utkast jag lamnade for 10 dagar sen.... sa nar jag lamnade in en bunden fargkopia igar sa sag han forvanad ut och undrade varfor jag lamnade in ngt sa "tjustigt" - sen pepprade han mig med dom mest fundamentala kommentarerna i over en timme och har sen mage att tycka att han ar skitsnall som ger mig en veckas forlangning pa inlamningsdagen... jabla gubbe sager jag bara. Man ar verkligen hanterad och bemott som boskap nar man ar student. Rent krankande. Tvi.

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~