Pralintillverkning!
Nu ska jag börja! Jag har beställt massa formar och verktyg från England och ska gå kursen i Nora i December. Det ska bli så kul!
Nu ska jag börja! Jag har beställt massa formar och verktyg från England och ska gå kursen i Nora i December. Det ska bli så kul!
Vilken är fördelen med en siliconform egentligen?
Ja det skulle vara spännande att veta skillnaden för som sagt prisskillnaden är rätt stor. Men det är säkert en del beroende på att de finns ett stort utrymme för prissättningen. Jag betalade 80 kronor för mina i silikon som är det där märket på filmen på youtube och sen ser jag samma form för 239 på en internetshop.
På bagaren och kocken finns ju billiga i silikon och riktigt billiga i plast. Om de där formarana för 29 i plast funkar bra så fattar jag inte vilka som köper de för 239 faktiskt.
Jag vet med mig att jag kommer att vilja ha massor med formar på en gång och det kan tydligen gå på mellan 500 och flera tusen...lite skillnad. Varje gång jag börjar med något nytt vill jag ha allt på samma gång liksom.
Det ska bli kul med kursen, t ycker jag om det ska jag gå många kurser jag älskar att gå på kurs!
Jag är orolig för chokladtempereringen för jag har ingen skiva utan vill göra i bunkar hoppas man får lära sig det också.
Det är riktigt kul att läsa om er och vad ni gör och det är roligt att ni och tråden finns!!
Först vill jag tacka dig för den roliga listan du hade i den presentation! Jag snodde den. Det ser ut som jag är helgalen om man läser de knasiga svaren men allt skedde ju inte förra veckan liksom. haha den var riktigt kul! Tack.
Okej, det knasiga är att jag haft en sån stor skiva med kavel till men gett bort det. Då kom det från IKEA men jag ansåg det till slut vara otympligt och jag använder diskbänken eller tupperwares bakduk när jag bakar. Men men nu får jag jaga lite alltså.
Gulligt att du svara på frågorna. Det kommer flera!!
Ja det är det jag misstänker att de lägger på riktigt mycket i vissa näthandla och även på kurser då. Jösses!
Det är samma sak om man håller på med smycken. Ett lås kan kosta 5 kronor på billigaste stället och 35 på nästa.
Frågan är nu då vad som skjiljer de formar du menar mot dem i plast för tex 29 som bagaren och kocken har?
Räcker den här lilla till lite pyssel för hemmabruk? www.hemmakocken.nu/
Hur sjutton ska jag få plats med den stora? Jaja man får väl koka lite annars och ha den i förrådet. den lilla kan jag förvara i köket.
Tack!!!
Jag tror jag måste prova innan kursen! kan man ta Marabou mörk?
My bad. jag har blandat ihop det lite. Jag menar dessa, de är ju riktigt billga om de är bra!
Nej det är ju en jäkla skillnad om detta blir ett kort intresse eller något man gör då och då. Det blir spännande med någon som har erfarenhet av båda svarar. Är det lätt att få ut praliner ur formen?
Jag tänker med spritsningen till fyllningen,kan det vara bra att ha en stor spruta då jag tycker det verkar meckigt med påse?
Men om man då tänker sig en spruta som rymmer tex 150 ml som det stannar i och man jämt kan fylla i långsamt genom ett 4mm hål. Vore inte det bra. Sprutorna är ju lätta att fylla med för tar man bort kolven så är det ju ett stort hål upptill!
Oj det hade ju blivit bra mycket billigare än att beställa från England. Ja där ser man man kan inte lyckas jämt. haha jag betalade 880 för fyra formar en termometer några redskap och pappersformar och några kartonger att dem i. Men det kanske är bra att ha många formar....
Tjohej! För mig är ingenting praktiskt enkelt men jag har ett gott humör! Var tvungen att testa mina fina formar kände jag. Tempererade efter din mall och det gick jättebra faktiskt. men sen skulle jag ha i smeten i formen och hälla ur den så där snoffsigt som snubben på youtube med samma form. MEN min 31 gradiga smet var ju inte direk lätflytande så det var ett elände att få i den och ur ja det gick ju inte alls fast jag var snabb som attan.
Har du eller någon annan pralinör någon reflektion så är klantfanny tacksam!
Men kan man v ärma på den till 50 igen sen efter tempereringen då så den flyter bättre? kan verkligen 31 gradig rinna så där som på filmen?
Hej alla pralinvänner!
Nu har jag varit i Nora på pralinkurs! Det var jättekul! jag smaksatte med calvados amaretto rosepeppar pistage smutlron och lakrits. Och så har jag köpt 5 kg choklad och formar mm. Kul för mannen eftersom jag gör för husbehov och själv inte äter så mycket!!
Idag har gjort massor av nya praliner! Vad kul det är! dagens smaker är päroncognac,baileys och coiantreu. De var drömgoda och päronkonjaken var helt enkelt fantastisk!
Jag skickade maken till bolaget jag. Men kryssning har du rätt i är smart. Detta kostade 800 kronor för några småflaskor. Jag ska inte räkna ihop vad jag lagt för kurs choklad sprit och 6 formar....