
-
Ja visst borde den!Shaun the sheep skrev 2010-12-13 17:45:10 följande:Jag tror helt klart den funkar i rumstemperatur! :)
-
När jag gjorde skal idag så testade jag varianten fylla/hälla ur och det gick väldigt smidigt måste jag säga.
Men tyckte det var svårt att få ur tillräckligt med choklad, blev lite tjocka skal :-/
-
Penslade, men tycker det är lite för tidskrävande.guppyn skrev 2010-12-13 20:27:56 följande:
Jag tyckte också att det blev för tjocka skal. Man kanske ska låta det rinna ur lite längre? Hur gjorde du innan?
Vet inte om man kanske ska vara snabbare att vända på formen?
Jag väntade nån minut men ska kanske korta tiden? -
det ska testas nästa gång!Nillan77 skrev 2010-12-13 21:40:15 följande:Jag tror man ska vända på den direkt.
-
Ska helt klart köra på det nästa gång!CoolJen skrev 2010-12-13 22:29:30 följande:Vänd på en gång! Har lärt mig att ha så mycket choklad att det är överflöd= inte slösa tid på att pussla ihop choklad till alla formar, då hinner det stelna och sen när man hällt på vända direkt och låta rinna ur
-
2 st olika (till utseendet) kola-fyllda praliner
Fattar inte vad som blir fel dock, tempererar men får ändå flammig choklad, är det för att jag använder Odense? Är det så enkelt?
Och här är mango/mörk choklad-tryfflarna från här om helgen.
Svägerskan fick dessa och en burk saffransskorpor när hon fyllde år och hon sa att det var en riktigt "fräsch" tryffel -
Har gjort varianten vattenbad, garanterat inge vatten i och temperaturerna stämde.myskatt skrev 2010-12-15 06:34:09 följande:Smälter du i vattenbad? Kommer det vatten i chokladen blir den inte fin. Blir den för varm andra uppvärmningen blir den inte heller bra.
Gjorde nu sist i micron, temperaturerna stämde fint, men ändå flammigt.. -
Tack tackCoolJen skrev 2010-12-15 08:06:36 följande:
Var förresten på IKEA häromdagen, där har de choklad som kostar 5:- /100g. Jag köpte den mörka som ska inehålla minst 61% tror jag det stod, jag hoppas den är bra att göra praliner med för då blir det billigt!
Oj vilket kanon pris!
Synd att det är 10 mil till IKEA
Längtar till vintern 2012 när dom ÄNTLIGEN öppnar här! -
Haha ja egentligen.CoolJen skrev 2010-12-15 11:48:41 följande:Räkna på hur mycket choklad du behöver köpa för att det ska löna sig och åk
Ja, det är ju lättare att bo i sthlm och ha nära till flera IKEA...ångrar mig att jag inte köpte fler än 1 kaka...
Skulle ha passat på och köpt när jag var där för 2 veckor sedan, men såg inge choklad då -
ok, ska kika nästa gång utifall attCoolJen skrev 2010-12-15 12:57:46 följande:Jag hittade det där man köper mat men det fanns även utanför i 'kiosken'
-
Nja jag ställer mig skeptisk, men det är nog för att jag aldrig skulle få för mig att köpa smaksatt grädde själv :-PShaun the sheep skrev 2010-12-15 21:33:50 följande:Hej allihop!
Imorgon tänkte jag göra lite vanliga tryfflar, då jag har mycket ont om tid. Vad tror ni om att byta ut den vanliga grädden mot smaksatt grädde? Tror ni det blir för mycket? Eller en kul grej? Jag är ju så nyfiken på att testa, men vill samtidigt inte behöva slänga 300 g choklad... Är väldigt nyfiken på att höra vad ni tycker! =)
Skulle hellre mixa några frysta tinade jordgubbar om det är den smaken du är ute efter -
Aha ok, men då skulle jag nog bara blandat i lite extra kakao, är nog billigare ocksåShaun the sheep skrev 2010-12-15 22:04:21 följande:Jag tänkte på den med chokladsmak :P
Men jag är så nyfiken på hur det smakar! Ska nog googla och se om någon provat den (till vadsomhelst egentligen) och vad de tyckte!
Men om det var nyfikenhet det handlade om så kör vet ja!
Tror inte du kommer förstöra något iallfall -
Imponerad!Queequeg skrev 2010-12-22 00:51:46 följande:Själv är jag klar med all choklad och annat godis. Imorgon ska jag ta och paketera allt i fina kartonger och cellofanpåsar efter som det ska ges bort.
Äppel och rosmarin pralin. Hade även i lite calvados (mörkchoklad)
salty caramel pralin (ljuschoklad)
Messmörpralin (ljuschoklad)
Vit hallonpralin. Blev lite misslyckad, då chokladskalet blev lite för tunt så hallontryffeln lyser igenom, använde en siliconfrom tror det beror på det då de inte är lika bra som de i hårdplast:
Praliné (ljuschoklad)
pepparkakstryffel (Mörkchoklad)
Apelsintryffel (mörkchoklad)
Kaffe och kokostryffel (mörkchoklad, doppad i vit choklad)
Sedan har jag även gjordt:
Ingefärs - och kokosfudge
cappuccinofudge
rocky road fudge
Fransk nougat
3 sorters gelé/marmeladgodis
kola, blev fem olika smaker ( choklad, pepparkaka, ingefära, apelsin och en utan tillsatt smak
vit citronkola
Här hemma har godisverkstan stängt för iår.
Det blev:
Kolafyllda chokladpraliner
Rocky Road
Wienernougat
Kokosmarshmallows
Geléhjärtan
Mandelmassekonfekt
Chokladdoppad lakritskola
Saffransskorpor
5 sorters tryfflar (mango, hallon, kaffe, whiskey, baileys)
Starka och salta kanderade mandlar
Skumbanafudge
Chokladfudge med kaffe -
Fanns nån sån här receptbroschyr från dr.otker och där var det medCoolJen skrev 2010-12-22 10:32:04 följande:Geléhjärtan låter svårt att få till...berätta
Koka 1½ dl socker, 3 msk glykos, 4 dl vatten till 122 gr.
tillsätt färg, smaksättare och 10 gelantinblad som har varit blötlagda.
Häll upp i isbitsformar och låt stelna i rums.temp ett par timmar.
Använde mina isbitsformar från IKEA därav hjärtan
tyvärr funkade det inte att vända dom i socker som jag hade velat för sockret bara smälte, men men, man kan inte få allt -
Kokosmarshmallows hallontryfflar Mintplattor
Mandelmassekonfekt Whiskeytryffel Kaffetryffel
Sen funkar självklart inte bilderna på Rocky Road, skumbananfudge och lakritskolan -
-
Här blev det tyst och dött efter jul, men nu försöker vi liva upp lite tycker jag!
Ska göra lite praliner till nästa helg som ska ligga i en korg med godsaker till ett brudpar, nån som har förslag på nån fyllning som inte är en tryffel eller kola och som klarar rumstemp?
Pannacotta och mousse känns sådär, men pannacotta kanske klarar det om man har kokat upp grädden?
Erfarenhet?
-
Ja det är juh det, massa olika fyllningar.CoolJen skrev 2011-02-07 17:54:59 följande:Jag vet inte vad som är i praliner från tex pralinhuset men det finns ju en massa olika. Senast provade jag en jordgubb/mascarpone som var god
Men tänkte mest om det är så att dom använder konserveringsmedel av nått slag? -
okCoolJen skrev 2011-02-07 18:47:18 följande:tror jag inte de gör...tror de brukar rekommendera att pralinerna ska ätas inom några dagar
-
När du beskriver det sådär så är det nästan så jag måste ta tag i mitt pralinande snart igen!Queequeg skrev 2011-03-07 21:50:51 följande:
Har du gjutformar så kan du göra skalet i dem och sedan fylla med kolafyllingen. Kanaka ut dem när de är klara och ha på toscatoppingen.
På en gjuten pralin så kulle jag nog bara koka toscan lite längre och lägga på toppen av pralinen, s att den är lite mjuk så den kan fästa på pralinen.
Annars skulle jag nog pensla choklad i knäck eller ischokladformar eller dyl. Låta stelna och ha i kolafyllningen, låta stå kallt en tund och hälla på ett lock med choklad.
Har skulle jag nog troligtvis baka av toscatoppingen så den blir krispig och lägga på när chokladlocket fortfarane inte har stelnat helt så att toppingen fäster.
Guuuud så gott det lät!