Pralintillverkning!

Iofs blir det rätt dyrt att hålla på så, men.. Ja, vi får se =)
Snart blir det dags för pepparkakspralinerna! Ska lägga lillan om ett tag pch sen kör vi igång! =)
Jag tror jag misslyckas med tempereringen
Typiskt! :/
Okej, nu ska jag förklara mer utförligt vad som hände.
Jag smälte chokladen till skalen, tyckte det gick så himla bra men att termometern var seg som sjutton.
Till slut så hade nästan all choklad smält, och då började termometern på typ 35 och tickade sakta men säkert upp till 54!!!
Jag rörde och rörde tills det blev 48, och sen ännu längre tills det blev 28. Då värmde jag lite igen, tills det blev 32 grader och sen hällde jag chokladen i formen.
Vad tror ni, kommer det gå åt skogen? Jag får väl strunta i att ge bort nåt när vi kommer imorgon, men det hade varit så himla kanon... :/
Jag har också den från Clas Ohlson!
Jag tycker att den är lite för långsam dock, iallafall om man ska smälta i micron. Men när jag provade över vattenbad så gick det hur bra som helst! Kollade på en video på youtube:
">
Tyckte den var riktigt bra! =)