• Äldre 9 Oct 17:24
    7566 visningar
    52 svar
    52
    7566

    Frågor om Taiwan

    Enligt nya riktlinjer så ska man få ett sk öppet medgivande. Det innebär att man inte begränsas av en ålder utan att de ibland istället lägger in om önskemål om ålder i utredningen. Detta är tyvärr något som inte alla kommuner har gjort än så länge men som de egentligen ska göra. Så ni kanske får ett öppet medgivande när det väl är dags för hemutredning för er istället för att bestämma en ålder.
    Detta kan ju även vara en fördel så ni inte blir låst på en ålder eftersom du själv säger att du snart blir 40år.
    Det behöver inte betyda att ni får ett äldre barn utan detta är en ny riktlinje från Sverige. Kolla hur era utredare i er kommun gör om ni vill veta exakt.
    Vår kommun ger endast öppna medgivanden och de begränsar med en ålder som vi önskar i själva utredningen. Men denna begränsning är endast önskemål och inget som länderna egentligen behöver ta hänsyn till. Det innebär bara att vi är godkända att ta emot ett barn oavsett ålder.

    Vi tycker att detta öppna medgivande är jättebra. Då behöver man inte heller in och krångla om det skulle stöta på något och barnet hinner bli några veckor äldre än det medgivandet gäller.

    Sen kan den ungefärliga väntetiden som organisationerna har på sina hemsidor variera med tiden. Vad de vet i dagsläget är att de flesta länder får längre väntetider med tiden och om ett år kan det vara längre väntetid än vad det är idag. Väntetiderna är något jättesvårt att se i framtiden och de stämmer sällan. Ställ in er på en längre väntan så blir det bara en bonus om det går fortare.

    Hoppas det blev lite hjälp på dina funderingar. Det bästa är ändå att vända sig till sina utredare i kommunen och till organisationerna för att få bättre och mer korrekta svar vad som gäller just nu och för just er.

Svar på tråden Frågor om Taiwan