• Äldre 5 Sep 21:37
    7519 visningar
    52 svar
    52
    7519

    Frågor om Taiwan

    ingenting: Så spännande! Vi kom hem hösten -09 med vår dotter från Taiwan. Hade då fått vänta sju månader mellan barnbesked och resa. Visst kändes det som en evighet... Jag försökte ibland glömma all väntan fram till barnbeskedet och sedan tänka att en vanlig graviditet är nio månader och det borde ju även jag klara av att vänta. Skrev mycket under tiden, i en längtansbok med en massa tankar som min dotter ska få framöver. Hade sparat arbetet med att göra barnrummet och det var bra att ha det kvar att pyssla med också under väntan.
     
    Det som gjorde väntan lättast att uthärda var att vi ca en gång i månaden fick uppdateringar från barnhemmet, med nya bilder och en massa info om hur vår dotter hade det där, utvecklades osv. Vi kunde också skicka ner paket till henne under tiden... Sov med både nallar och gosefiltar mellan oss innan vi skickade ner dem... Vi kunde också skicka en DVD av oss och mot slutet fick vi skypa med henne. Alla de där små sakerna fick tiden att gå lite fortare genom att vi alltid hade något nytt att se fram emot.

    Taiwan är ett fantastiskt land och vi har bara positiva erfarenheter därifrån. Vi har också varit väldigt nöjda med Bfa som vi adopterade genom.
     
    Lycka till!    

  • Äldre 6 Oct 23:22
    #51

    Ta bilder på er där ni bor, utanför huset, i huset, något trevligt ställe i närheten kanske... Tänk attdet ska vara snyggt och prydligt. Vi bad min bror fotografera oss när vi satt lite lagom avslappnat vid köksbordet, i soffan i vardagsrummet, vid matbordet, på balkongen, på uteplatsen utanför huset... Minns att vi sprang och bytte kläder mellan bilderna hela tiden

    Vi delade upp vårt album i olika rubriker, bla vårt hem, vår familj (gjorde en sida med våra respektive föräldrar och syskon, både på bara dem och på oss tillsammans med dem), bilder på oss tillsammans med våra syskonbarn (viktigt att förtydliga att det är syskonbarn - och inte egna barn), vår sommarstuga, staden vi bor i, dagis och skola i närheten, högtider med familjen (födelsedag, julafton), några vinterbilder, våra hobbies (jag plockade bla fram mitt staffli och maken skickade bla en bild i segelflygplan), några semesterbilder, bilder på de tre referent-familjerna... Har säkert glömt något  Passa på att ta bilder när ni är uppklädda med familj och vänner, och som det står i förra inlägget: inga flaskor på bilderna. Och självklart hyfsade kläder och inga bara fötter. 
     
    Vi försökte oss på att scrapbooka litegrann eftersom det stod om det i instruktionerna för att göra albumet roligare och få det mer likt amerikanarnas. Nu tror jag att det är många som gör fotoböcker istället och det är ju väldigt mycket enklare. Vi fick också skicka en massa passkort, minns dock inte hur många. Till själva akten med alla papper skulle vi ta en "porträtt-bild" med lite finare kläder. Den bilden satt längst fram på vår kompletta adoptionsakt sedan. Fixade den bilden bra hemma med hjälp av stativ.   

    Bästa rådet jag kan ge dig är väl att börja samla "foto-tillfällen" och ta bilder inför det kommande albumet. Sedan får ni ju aktuella instruktioner när ni ska börja samla papper.   

    Lycka till!

          

Svar på tråden Frågor om Taiwan