Inlägg från: Gung Ho |Visa alla inlägg
  • Gung Ho

    Skall man använda konst för att kränka och håna andra människor ?

    Jakin skrev 2010-10-16 01:06:53 följande:
    Hittade ett mysigt inlägg av Amatullah på en blogg:

     "Idioter ! Tror ni att vi är rädda för eran polis och era löjliga lagar ? Spottar både på er och på eran flagga och på lars vilks  inshAllah ni ska brinna i helvete , ameen  Vi väntar och väntar och vi har tålamod."
    /Amatullah

    Det var ju mysigt och trevligt uttryckt...
    Taliban-stylee!! Skrattande
  • Gung Ho
    amatullah skrev 2010-10-10 00:43:46 följande:

    Hej !


    Jag är Muslim och som sådan blev jag kränkt  av  Vilks när han ritade  min profet som hund . Jyllands posten gjorde också detta genom att publicera de alla karikatyrer på våran bekostnad samt de flesta svenska tidningar .


    Det verkar att det är mode nu att testa yttrandefrihets gränser på oss Muslimer . Nu är vi den svaga gruppen i samhälle och vilken idiot som helst testar  att provocera oss under täckmantel av yttrandefrihet och konstfrihet .

    Förut trodde jag att svenskar va mycket bättre människor men nu har jag ändrat min åsik


    Lars Vilks testar yttrandefrihetens gränser period. Sedan är det muslimerna som går i taket...medans andra tar det med ro. Det visar ju hur viktigt det är att sätta lite fokus på just Islam och medel-ahmeds (motsv. medel-svensson) sätt att agera och debattera i samhället. Intressant citatet från dig som hittats här ovan. Om något så bevisar ju det SD-anhängarnas "fördomar" i viss mån (det är inte första gången jag ser liknande uttryck från muslimer i Sverige). Då är man ju samma skrot och korn som värsta rasisterna själv...

    Sedan är det roligt att du inte ser paradoxen i att först beklaga dig över att 'ni' som muslimer blir påhoppade som grupp för att sen begå samma fel gentemot 'svenskar'... Det är att  vara principlös, och därmed är ditt inlägg bara en partsinlaga med egen agenda.
  • Gung Ho
    FasterK skrev 2010-10-16 00:55:55 följande:
    Ja, man hittar en del om denna amatullah. Skrolla ner en bit...
    politisktinkorrekt.info/2010/05/18/radikala-i.../
     
    Vilks och Amatullah

    Sinbad.se har slutna rum där islamisterna skriver sitt hat gentemot svenskar och alla som kritiserar islam på minsta lilla vis. Det forumet har också spelat en stor roll förra gången Vilks var i blickfånget 2007.


    En av dessa hatiska är en idag 41-årig bosnisk kvinna från Kungsör, med nickname Amatullah och är heldraperad i niqab. Hon mordhotade Vilks på forumet, spårades, polisanmäldes och dömdes för olaga hot till böter. Men si det tänkte hon inte alls betala. Hon lyder bara Allah. CNN var bara tvungna att få en intervju med Vilks och inte minst med Amatullah. För er som inte sett detta är det stor komik. Hon dyker upp vid ca 1.20:
    ">



    Fy fan...trodde inte det var så illa...

  • Gung Ho
    Queenie70 skrev 2010-10-16 09:06:21 följande:
    Som sagt. Antingen fejk (vilket hon tydligendå inte  är) eller ett tragiskt fall av psykisk sjukdom. Kan sätta min högra hand på att hon med all säkerhet varit både tvångsvårdad ett antal gånger samt medicinerad. Således är det liksom ingen idé att argumentera med henne. Man kan vara både verbal och helt normalbegåvad men ändå vara allvarligt psykiskt sjuk. "friska terroristtyper" lär ju försöka hålla sig själv lite hemligare, nåt som TS antaligen pga ett inre tvång inte förmår. Därmed inte sagt att TS inte är farlig, eller inte bör kontrolleras. Framförallt behöver hon vård. Hennes man och familj har antagligen ett litet helvete med att försöka hålla henne borta från allt för mycket problem.
    Det finns en motsvarande 'kristen' fanatiker oxå (som jag inte tänker namnge, men gå in i religionsforumet och leta efter det mest självupptagna nicket). Det är läskigt att läsa vad dessa skriver.... Skrattande
  • Gung Ho
    Dorian Ertymexx skrev 2010-10-16 14:14:52 följande:
    Det är alltid dumt att dra alla människor över en kam. Det är inte alla svenskar som ritade teckningen, och långt ifrån alla svenskar tycker att Vilks gjorde rätt.

    Men jag kan hålla med dig om att yttrandefrihetens gränser alltför ofta testas just på muslimer. Kanske för att det är på modet att mobba muslimer just nu. Sorgligt och korkat, måste jag säga.
    Eller så är det 'muslimerna' som går i taket, mordhotar, mordbränner och håller på. Därför får det rubriker. De grupper som lyckas hålla sig i skinnet blir det helt enkelt inte tal om (judar, kristna, etc). 'Muslimerna' (eftersom de här tydligen hanteras som kollektiv) får ju då sas skylla sig själva. 
  • Gung Ho
    Samsmamma skrev 2010-10-16 21:24:13 följande:
    Så judar och kristna begår inga brott? Wow, that's news to me...
    Skrev jag det? Wow, thats news to me...Obestämd

    (Tips: Det är alltid bra att läsa ordentligt innan man svarar på ett inlägg, och kanske tom försöka tänka lite..)
  • Gung Ho
    Samsmamma skrev 2010-10-16 21:29:34 följande:
    Du skriver ju "de grupper som lyckas hålla sig i skinnet". Vad är det då du menar?

    (Tips: Det är alltid bra att låta bli att vara nedvärderande. Man framstår som mycket mer sympatisk då).
    Du började med att vara sarkastisk, så kom inte och gråt när någon svarar med samma mynt....Skrattande

    Vilks har de facto även gjort en teckning av 'Judesuggan', inte kom Mossad och försökte spränga honom för det. Han har även använt kristna symboler och bla porträtterat Jesus som pedofil. Visst har folk blivit upprörda, men ingen har slagit honom på käften eller försökt elda upp honom för det (det har dock muslimska personer gjort). Är det en ren slump då, eller finns det ett 'indirekt rättfärdigande' att muslimer kan bete sig så. Med 'indirekt rättfärdigande' menar jag att många muslimska debattörer (och vänsterdebattörer) är obehagligt diffusa när det gäller att stå upp för demokratiska värderingar och fördöma dylikt kriminellt beteende. Jag brukar jämföra det med den klassiska "jag är inte rasist MEN..." som vissa med mindre genomtänkta idéer brukar starta sina budskap med. "Jag är för demokrati och yttrandefrihet MEN..." Obestämd
  • Gung Ho
    Dorian Ertymexx skrev 2010-10-16 21:31:47 följande:
    Right. För kristna är alltid rationella, speciellt under Ecce Homo, i abort- och homofrågor, och under katastrofer som tex tsunamin.

    Uff, jag blir bara trött. Add, du måste ju veta bättre än att tro på allt som media visar.
    Uff, jag tror du är trött för att du behöver komma i form...Skrattande

    Mig veterligen har ingen kristen eller judisk person försökt elda upp Vilks? Har du annan information så får du gärna delge denna..
  • Gung Ho
    mama no1 skrev 2010-10-16 21:48:56 följande:
    Nej men det är svenska folket som får ta skiten för vad han gör. Inte alla men de flesta muslimer som han hetsat upp ser på Vilks som en svensk och det är svenskar som grupp dom blir arga på, det är liksom så det funkar.
    Och ditt 'smarta' svar är då att lägga skit på Vilks, och inte på de som håller dig till svars för det en enskild människa du troligen inte känner sysslar med. Nästan som att säga att man skall hålla invandrare till svars för vad några brottsliga personer (med utländsk bakgrund) sysslar med. Eller förresten, det är Exakt samma sak..

    Principer, vad är det för ngt? Skrattande
  • Gung Ho
    Spanjoren skrev 2010-10-16 22:19:02 följande:
    Du verkar ha missuppfattat vad yttrandefrihet är. För du ska nämligen skita i vad yttrandefriheten används till, det är liksom hela vitsen...

    Och släpp offerkoftan. Kultur har använts för att håna kristna, homosexuella, rika, fula, rödhåriga osv osv...

    Frihet, visst är det för jävligt att den finns? Men flytta till Saudi-Arabien eller Iran, där är det dödsstraff på att håna islam.
    "Jag är för demokrati och yttrandefrihet MEN....." Flört

    Verkar vara svårt det där. Först att acceptera att yttrandefrihet finns och sedan att ha viljan att gå genom lagliga kanaler och använda sin egen yttrandefrihet istället för att elda upp ngn man inte gillar..

    Snart kommer nog nästa "Jag är  för demokrati och yttrandefrihet MEN...." Obestämd 
Svar på tråden Skall man använda konst för att kränka och håna andra människor ?