• Anonym

    Tjejer: Hur mycket är ni rakade?

    Jag, 33årig tvåbarnsmamma, träffade mina tjejkompisar för ett tag sen och vi började diskutera rakningar.

    Nästan alla mina kompisar rakar sig i princip dagligen och har alltid renrakade ben, under armarna och underlivet (där snackar vi "ministräng").

    Efter att ha börjat gymma så konstaterar jag att bland 80-talisterna är det helrakat i underlivet som gäller.

    Jag rakar benen när jag ska ha kjol, under armarna är det alltid någon slags halvlångt hår (rakar mig var tionde dag typ), och i underlivet är ofta orakat eftersom jag tycker att det kliar, stick och blir knottrigt så fort jag rakat mig där. Min man gillar renrakat,det vet jag, men jag ids inte ha den där klådan som det innebär.

    Hur gör ni?

    Rakar, vaxar eller låter det växa vilt?
    Hur ofta?
    Hur mycket rakar ni er?
    Stämmer det att yngre tjejer (80- och 90-talisterna) rakar bort mer?

  • Svar på tråden Tjejer: Hur mycket är ni rakade?
  • Dizzykitty

    Jag är 38 år och rakar alltid ben och under armar.Även underlivet är oftast helrakat.

  • Anonym (79:a)

    Är 31 år och rakar benen lite då och då sommartid och väldigt sällan vintertid. Rakar bikinilinjen när jag ska ha bikini på (tycker också att det kliar så förbannat efter rakning så jag undviker det) och ansar lite på längden i övrigt. Under armarna blir det lite oftare, kanske 1 gång i veckan.

  • Anonym (23år)

    Rakarbenen när d behövs... dvs ska bada eller ha kjol eller trekvarts leggins... armarna rakar ja när d börjar komma hår och underlivet rakar ja när d börjar bli för långt.. testa med lite olika rakhyvlar och raka med håret och inte mot ! så kanske d inte kliar lika mycket.. testa även o ha på lite raklödder.. o gör så när du ska ut o vill va lite fin raka dig då o låt d sedan va som du själv vill.. d e ju inte Tvunget att ha helrakat alltid ;)

  • frifantasi

    Jag är 31 och använder silkepil på undrbenen, det gör väldigt ont om man väntat för länge så jag försöker göra det var 4e vecka året runt. Eftersom håren rycks ut med roten så håller det sig fint så länge tycker jag. Men det gör ju lite ont... Ett par glas vin före gör det lite enklare ;) sen rakar jag bikinilinje

  • frifantasi

    ( fortsättning på mitt förra i lägg som jag råka skicka innan jag var klar) på sommaren och ibland annars också om jag känner för att piffa mig, men en liten triangel är det allt kvar. Ingen landningsbana alltså :) . Ett tips är att smörja med helosan efter rakning, tycker det gör det mindre irriterat och ha på sig mjuka snälla trosor det första två dagarna....

  • frifantasi

    Tror för övrigt inte alltid det beror på ålder utan har väl kanske med ens livsstil att göra och om man gillar att vara naturell så att säga. O tycker du det är jobbigt så skit i det :)

  • miss nöjd

    Jag är väldigt orakad. När jag orkar så rakar jag mig under armarna, det är oftast rakat eller stubb där. benen är lite mer orakade men där rakar jag då och då- kanske varannan var tredje vecka om inte speciellt händer som badhus eller fest, Muttan rakar jag ALDRIG numera! Förr ansade jag bikinilinjen, men nu har jag ist köpt bikini med längre ben så nu slipper jag raka där. Men varken jag eller min man har problem med det :) Han tänder iaf direkt på mig :)

Svar på tråden Tjejer: Hur mycket är ni rakade?