• DizNick

    Hur tillaga revben??

    Har 1,2 kg revben på tining. Gris.

    Men hur ska jag tillaga det på bästa sätt?? Vill ha någon söt honung/Teryaky marinad på dem iaf. Men ska de bara in ugnen. Och isf hur länge? Hade velat ha ugnen fri då jag ska rosta rotfrukter mm.

    I Stekpannan?? Hur gör man då? De måste ju delas om de ska in där.

    Och räcker det till 5 pers eller ska jag köpa mer??

    Många frågor hehe;) 

  • Svar på tråden Hur tillaga revben??
  • Kjell2
    DizNick skrev 2010-10-15 10:21:02 följande:
    Har 1,2 kg revben på tining. Gris.

    Men hur ska jag tillaga det på bästa sätt?? Vill ha någon söt honung/Teryaky marinad på dem iaf. Men ska de bara in ugnen. Och isf hur länge? Hade velat ha ugnen fri då jag ska rosta rotfrukter mm.

    I Stekpannan?? Hur gör man då? De måste ju delas om de ska in där.

    Och räcker det till 5 pers eller ska jag köpa mer??

    Många frågor hehe;) 
    Tunna eller tjocka?

    Är de tunna lär det inte räcka till 5 pers.

    Tjocka:
    Koka en timme i buljong
    Krydda samt pensla med något gott.
    Grilla i ugn ca 10 minuter
    Eventuellt pensla på glace

    Tunna:
    Krydda och pensla med något gott
    Grilla i ugn ca 10-15  minuter på varje sida
    Eventuellt pensla på glace

    Vill du ha ugnen fri grilla utomhus i vanlig grill
  • DizNick
    Kjell2 skrev 2010-10-15 10:26:17 följande:
    Tunna eller tjocka?

    Är de tunna lär det inte räcka till 5 pers.

    Tjocka:
    Koka en timme i buljong
    Krydda samt pensla med något gott.
    Grilla i ugn ca 10 minuter
    Eventuellt pensla på glace

    Tunna:
    Krydda och pensla med något gott
    Grilla i ugn ca 10-15  minuter på varje sida
    Eventuellt pensla på glace

    Vill du ha ugnen fri grilla utomhus i vanlig grill
    Det står tunna på förpackningen. (Icas egna)

    Då får vi köpa lite mer idag. Ska ändå handla tillbehör;)
  • puss

    i gryta med lock i ugn. absolut bäst! 175 grader i ca1,5 timme.
    lägg benen uppåt i 30 min, vänd och kör en timme till.


    det är tammefan roligt nästan jämt
  • Kjell2
    DizNick skrev 2010-10-15 10:43:27 följande:
    Det står tunna på förpackningen. (Icas egna)

    Då får vi köpa lite mer idag. Ska ändå handla tillbehör;)
    Tunna revben består av mest ben. Alltså behöv rätt mycket för att vara huvudrätt åt fem personer.

    Även tunna kan du förkoka och sen bara bränna av i ugen med grillen på för fullt.

    Stekpanna är ingen bra idé.

    /Kjell
  • DizNick
    puss skrev 2010-10-15 10:48:46 följande:
    i gryta med lock i ugn. absolut bäst! 175 grader i ca1,5 timme.
    lägg benen uppåt i 30 min, vänd och kör en timme till.
    Vill ju helst inte ha dem i ugn;)
  • puss
    DizNick skrev 2010-10-15 10:51:10 följande:
    Vill ju helst inte ha dem i ugn;)
    då återstår att koka dem eller steka dem. det blir inte så bra.
    de kan ligga kvar i grytan, de håller sig varma medan du kör rotsakerna. linda en handduk runt.
    det är tammefan roligt nästan jämt
  • Kjell2
    DizNick skrev 2010-10-15 10:51:10 följande:
    Vill ju helst inte ha dem i ugn;)
    Koka och bränn av på utegrillen. Annars är det nog ugnen som gäller.

    De Puss föreslår är en utmärkt idé. Du kan förkoka, eller förbaka i ugn som Puss förseslår, långt innan gästerna kommer. Sen bara bränna av några minuter precis innan servering för att få fin yta.
  • puss
    Kjell2 skrev 2010-10-15 10:54:02 följande:
    Koka och bränn av på utegrillen. Annars är det nog ugnen som gäller.

    De Puss föreslår är en utmärkt idé. Du kan förkoka, eller förbaka i ugn som Puss förseslår, långt innan gästerna kommer. Sen bara bränna av några minuter precis innan servering för att få fin yta.
    åååååååhhh medhåll...
    *njuter*

    haha
    det är tammefan roligt nästan jämt
  • Lördagkväll

    Men du vet väl att du kan ha flera saker i ugnen samtidigt? Kör in rotfrukten först och sen ställer du ner dom medan revbenen får lite fin färg.. Nemas problemas..

    Jag brukar förresten förkoka mina, jag kör med vatten/cola eller vatten/must/glögg, soya, + massa olika kryddor beroende på årstid.. =)
    Sen penslar jag på dom hemmagjort glaze honung/soya/ingefära om jag e duktig ananrs får det vara och sen smäller jag in dom i ugnen..

  • DizNick
    Lördagkväll skrev 2010-10-15 11:02:08 följande:
    Men du vet väl att du kan ha flera saker i ugnen samtidigt? Kör in rotfrukten först och sen ställer du ner dom medan revbenen får lite fin färg.. Nemas problemas..

    Jag brukar förresten förkoka mina, jag kör med vatten/cola eller vatten/must/glögg, soya, + massa olika kryddor beroende på årstid.. =)
    Sen penslar jag på dom hemmagjort glaze honung/soya/ingefära om jag e duktig ananrs får det vara och sen smäller jag in dom i ugnen..
    Vet atrt jag kan ha olika i ugnen;) Men är mycket som ska in. Men tror jag kör in dem nån timme innan å så får de gotta till i slutet;)
  • Kjell2
    DizNick skrev 2010-10-15 11:03:52 följande:
    Vet atrt jag kan ha olika i ugnen;) Men är mycket som ska in. Men tror jag kör in dem nån timme innan å så får de gotta till i slutet;)
    Gör så här:
    På förmiddagen förkokar du revbenen, eller ugnsbakar. Lägg dem i kylen
    Gör dina rotsaker så att de är färdiga 15 minuter innan ni ska äta. Ta ut dem och täck med folie.
    In med revbenen högst upp när det är full fart på grillen. När de börjar bli lagom mörka på ytan är de klara. Tar några få minuet.
    Servera!
  • DizNick
    Kjell2 skrev 2010-10-15 11:08:22 följande:
    Gör så här:
    På förmiddagen förkokar du revbenen, eller ugnsbakar. Lägg dem i kylen
    Gör dina rotsaker så att de är färdiga 15 minuter innan ni ska äta. Ta ut dem och täck med folie.
    In med revbenen högst upp när det är full fart på grillen. När de börjar bli lagom mörka på ytan är de klara. Tar några få minuet.
    Servera!
    Hehe har inte inhandlat allt ännu;) Så förmiddagen är ju snart över;)
  • Kjell2
    DizNick skrev 2010-10-15 11:10:38 följande:
    Hehe har inte inhandlat allt ännu;) Så förmiddagen är ju snart över;)
    Så fort du handlat revben in i ugen eller i grytan. Grejen är att de ska vara klara där innan det är dags att gör rotsaker.
  • puss

    bara undrar:
    vad skulle det annars vara för revben om inte gris?


    det är tammefan roligt nästan jämt
  • DizNick
    puss skrev 2010-10-15 11:12:59 följande:
    bara undrar:
    vad skulle det annars vara för revben om inte gris?
    Hehe finns det inte nöt;)?
  • puss
    DizNick skrev 2010-10-15 11:19:12 följande:
    Hehe finns det inte nöt;)?
    jo, men de är vääääldigt stora

    men lamm finns ju, såklart.
    det är tammefan roligt nästan jämt
Svar på tråden Hur tillaga revben??