Inlägg från: gullican |Visa alla inlägg
  • gullican

    Rimlig boendekostnad

    Jaha, diskuterar du något med dig själv eller finns där en fråga någonstans?

    Är det du som är personen med 11.000 kr netto? Är du ensamstående med eller utan barn? är bostadsbidrag, barnbidrag osv inräknat i de 11.000 kronorna?

  • gullican
    Anonym skrev 2010-10-17 19:29:24 följande:
    Detta är så det ska vara om man kan räkna någorlunda!
    Har du Tex. 11.000 netto, så ska du ha en hyra upp till  4200-4300 MAX!
    Jo, vi har sett det men varför tar du upp det? Undrar du något eller varför skriver du ett inlägg om det?
  • gullican
    Anonym skrev 2010-10-17 20:04:48 följande:
    Jag undrar om ni håller med om detta eller ej?
    Går inte att svara på, allt är inte svart eller vitt och varje situation har sina omständigheter. Man måste se till helhetssituationen.

    Men ditt påstående/fråga måste ju ha någon form av bakgrund eller?
  • gullican
    Anonym skrev 2010-10-17 20:53:46 följande:
    Ja, alltså vad jag frågar om är om ni anser att hyran skall utgöra högst 30%  av ens disponibla inkomst eller ej. Att detta skall vara så satans svårt att förstå...
    Ja, det är "satans" svårt att förstå ditt inlägg och vad du vill med det och återigen så går det inte att svara på helt kategoriskt. Ja, det kanske är rimligt att hyran inte BÖR uppgå till mer än ungefär 30% av disponibel inkomst men det beror ju på en h el massa andra saker som t ex hur många som ska leva på den disponibla inkomsten. Sen beror det ju på om man är höginkomsttagare också, är man socialbidragstagare så uppgår ofta hyran till mycket mer än 30% av ens inkomst och då får man ju försörjningsstöd för att ändå kunna leva alternativt får man bostadsbidrag om man har hög hyra och låg inkomst. Du ställer konstiga frågor och du vill inte förklara någonting heller så ja, det är satans svårt att förstå vitsen med dina inlägg.
  • gullican
    Anonym skrev 2010-10-17 21:07:31 följande:
    Nej nu j-ä {#emotions_dlg.djavulsk}

    Men jag försöker råda en person med sjukers och hyra på 5000:- att byta lgh eftersom det är för mycket om man har ut 10-11000:-
    Varför skrev du inte det från börjarn då så hade vi sluppit denna ordväxling fram och tillbaka? Och du hade sluppit bli så upprörd dessutom

    Ja, det kanske är en ganska hög hyra om man bara har sjukersättning för då lär ju inte inkomsterna någonsin öka heller. Dock så får man ju bostadstillägg på uppemot 85% av hyreskostnaden om man har sjukersättning så personen skulle inte tjäna så mycket på en billigare hyra.
  • gullican

    Hon har ju sjukersättning och antas inte KUNNA arbeta så det är väl inte en möjlighet? Är de 11.000 inkl bostadstillägg? Hur stor del är i så fall bostadstillägget?

  • gullican
    Anonym skrev 2010-10-17 21:36:26 följande:
    Nä bostadsbidrag/tillägg försvinner i och med att hon ökar sin inkomst när hon arbetar.
    11.000 är inkl bostadstillägg på 100:- och bostadsbidrag på 1000:-
    hmm, då har hon alltså barn? Eftersom hon har bostadsbidrag. Då har hon väl i så fall barnbidrag och underhållsstöd också?

    Och om bostadsbidraget och bostadstillägget försvinner om hon arbetar så varför ska hon då arbeta när hon inte tjänar något på det? Och KAN hon ens arbeta? Om honkan det ska hon ju inte ha sjukersättning. 100 kr i bostadstillägg låter för övrigt väldigt märkligt.
Svar på tråden Rimlig boendekostnad