• Love83

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    här är en till som också väntar tvillingar enäggs trodde läkaren sk på KUB på måndag. tvillingarna upptäcktes när vi skulle planera inför genetisk rådgivning med läkarna då vi tidigare haft allvarlig kromosomavikelse på ett barn som dog. Dessa barn om det går bra kommer bli vår 7:e barn oplanerade men gud så spännande.

    grattis till dig vi är beräknade i början på maj men det blir väll i april då?? brukar ju komma tidigare dom där

    har letat så efter en tvillingtråd känner mig så ensam vill gärna komma i kontakt med andra tvillingmamammor.

    Jag är 27år gift och bor i Dalsland.

  • Love83

    fröken jo tror det gick bra tror jag väntar bara på slutgiltligt svar denna vecka, blodprovet skulle tagits innan men togs igår men med de värdena han hade nu såg det fint ut men man är lite nervös hur räknar dom på kub igentligen vad fick ni för värde??

    dom sprattla och levde runt där inne småttingarna.

    hur går det för er annars mår alla bra???

    jag har ofta ont i livmodern typ växtvärk och så.

  • Love83

    Grattis annelian till det roliga beskedet förstår att du är chockad jag har sjäv fortfarande svårt att fatta att det faktiskt är 2 st därinne.

    frökenjo gud vilka bra resultat jag hoppas mitt
     värde också blir bra är såklart jätte nervös. Yoga låter ju skönt får se om jag hinner med något sådant funderar på mamma simning så småningom. Illamåendet har inte vart så farligt spydde första gången i helgen :-/ me det berodde nog på att jag tog järntabletter direkt på morgonen innan maten. Men visst har jag mått illa men inte mer än jag gjort med enling graviditeterna.

    ha det gott nu ska jag skicka barn på skola och dagis

  • Love83

    åhh en sådan mysig bild det ser ut som skiljeväggen mellan dem är tjockare än på mina. Läkaren var helt säker på att det var enäggs ska se om jag kan lägga in en bild :)

  • Love83
    Piggelin80 skrev 2010-10-27 19:00:59 följande:
    Hej!
    Grattis till alla tvillingmagar! Skulle gärna vilja följas åt med er! Är i 9+1. Har gjort två IVF och efter att ha kämpat i två och ett halvt år är vi äntligen gravida! Jag har varit på flera VUL pga att jag blivit överstimulerad av behandligen.

    Jag är fotfarande ganska chokade, då jag fick veta att jag väntade tvillingar först igår. För en och en halv vecka sen mådde jag så ILLA, hade ömma bröst och kände mig allmänt gravid =) Åt postafen och var jättehängig. Men så i måndags förra veckan (8+0) vaknade jag och illmåendet var borta... brösten oömma.... och jag kände mig pigg! Var livrädd i flera dagar. Pricken över i var att jag fick SÅ ont i magen i flera dagar (torsdag till igår) och fick igår en färgad flytning... så jag bokade en akut VUL-tid.

    Tidigare VUL har visat ETT levande foster med pickande hjärta som sett bra ut, och en avstannad tvilling... som de var noga med att informera att det kunde jag komma att få missfall på! Så jag tröstade mig med det och tänkte kanske det är missfall på tvillingen och dörför jag mår så här. Hur som helst kom in till akuten och de tyckte inte det lät lovande. Hoppade upp i gynstolen för 100000000.e gången och grät! Säker på  att det var slut på graviditeten. Helt plötsligt står tre läkare där med stora ögon och kollar medans den ena utrbrister... "Men det är ju TVÅ!".

    Så med andra ord! Tvillingen hade kommit igång och var nu lika stor som den andra =)))) O där låg jag... CHOCKAD! Från att tro missfall till att vänta TVÅ som ser ut att må bra (9+0)! Själv såg jag inte mkt mellan tårarna, men min man sa att det var två små som rörde på sig med pickande hjärtan! Vi är fortfarande jättechokade. Min man drömde till och med inatt om att allt var två. Allt han såg och allt han gjorde var två...haha!
    Grattis åhh va roligt och ni som har kämpat så , i verkar ju vara en del tvillinggravida nu så det ska bli jätte roligt att  följa varandra. Håller tummar för er alla kram
  • Love83

    jag försöker lägga upp bild men jag ¨år det inte att fungera förstår inte :( vill ju så gärna visa er.

  • Love83

    fröken jo när var du beräknad? jag är beräknad 5 maj men det blir nog i april. min livmoder är ganska hög men tycker det är svårt att känna man känner sig även nojjjig hela tiden för missfall eller att någon av dem dött.

    Jätte många som säger att de också önskar sig tvillingar så man känner sig faktiskt lite speciell

  • Love83

    mysig bild verkligen tror det är nå¨got fel på filen på min bild men fl skulle kolla upp detta så jag vår vacker vänta.


    vill även berätta att vi fick ett jätte bra värde på KUB testet som vi gjorde i måndags 1:20000 vardera risk för kromosomavikleser så jag är riktigt nöjd nu håller man bara tummarna för att dom stannar kvar hos oss.


    önskar alla en trevlig helg kram

  • Love83

    Kub vet inte förkortningen men det är ett test där man mäter vätskan i nacken på bebisarna i v12 -13 och sedan tar man blodprov, vikt och ålder och ut av dessa svar får man en riskbedömning för kromosomavikelser. Detta är absolut ingen garanti för att vi inte får ett barn med kromosomavikelse men man kan ändå se om man har hög risk. Vi gör detta för att vi fick ett barn med trisomi 18 var för sjuk för att leva därav har vi kollat lite extra, vågar inte göra moderkaksprov eftersom missfalls risken är lite större vid en tvilling graviditet. Hade vi fått dåligt värde på KUB hade vi fått gå vidare med moderkaksprov men nu fick vi jätte bra värde. Vet inte var gränsen för dåligt värde ligger men tror 1:200 är ett dåligt värde.

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!