• Vickan I

    Vi med manlig infertilitet som ska göra/har gjort ICSI

    Hej!

    Vi gjorde ICSI våren 2008 pga manlig faktor och hade lyckan att få en son vid första försöket. Inga andra "fel" på oss som upptäcktes. Jag är 32 och sambon 30. Nu håller vi på med syskonförsök (3 misslyckade FET), men det är tyvärr svårare tydligen...men vi kämpar på.

    Håller verkligen tummarna för er .


    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Nja, oddsen är väl ganska  så bra eller jag menar inte sämre än för andra som gör IVF/ICSI. Finns det bara bra spermier så att äggen blir befruktade så är ju chansen lika god som för alla andra sedan. Ja vi är oerhört tacksamma för den son vi har. Är ju så himla olika. Oddsen för färskförsök (ET) och frysförsök (FET) som vi gör nu är i princip lika stor (eller liten) chans att lyckas på och ändå gick det på första försöket då och nu har vi fått tre minus i rad....

    Ja jag minns hur det kändes när beskedet kom. Inte så här man trodde att det skulle vara att skaffa barn den dagen man skulle göra det. I början visste vi inte om vi skulle skratta eller gråta åt alla de år vi panikskyddat oss för att inte bli gravida.....


    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Ja vi har gått privat så då är det annolrunda, men 9 försök om allt är optimalt. Men inte alltid säkert att man får till frysen eller att det klarar upptiningen etc så svårt spekulera i hur många försök det blir. Förhoppningsvis räcker det med ett .

    jag fick lite huvudvärk av nässprayen vid nedregleringen och så blev jag överstimulerad av sprutorna AJ AJ, men slapp sjukhus och inställt ET med nöd och näppe som tur var.


    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I
    anmaelli skrev 2010-10-23 22:33:36 följande:
    Ahh, men ni får era landstingsförsök sen när ni är klara privat väl, eller hur fungerar det?

    När vi började vår utredning i somras så verkade det på läkaren som att det inte var så lång kö... hoppas verkligen inte, då blir jag tokig! Men i Sthlm har jag förstått att det är annorlunda.
    Nej. I Sverige får man bara hjälp till det första barnet. Vi som har en biologisk gemensam son får inte landstingshjälp för syskonförsök. Det får man bekosta själv. I Sthlm var det 2008 1½ års kö för IVF via landstinget och vi valde därför att bekosta det privat själva för att slippa vänta.
    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Grattis till ruvarstatus Vårblomman7, håller tummarna .

    Som du ser TS är det tyvärr ingen garanti att man får till frysen.


    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I
    Busan10 - Hur menar du med % du nämner ovan? Inte att det är 51% chans vid ET och 24% vid FET vid långtidsodlat? Eller menar du 51% vid långtidsodlat och 24% vid korttids? Håller tummarna för lyckat FET snart då.
    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I
    Busan10 skrev 2010-10-24 13:16:17 följande:
    båda är långtidsodlat.
    Detta gäller ju endast vår kliniks resultat så det kan skilja sig beroende på vart man går..
    FET har 38% positiva test med 24% Förlossningar. därför räknar jag det som 24% för det har resulterat i barn..
    Ahh ok. Nu vet inte jag om klniken jag går på räknar att graviditet bekräftats eller om de räknar på barn som faktiskt kommer ut, men kliniken har i princip samma procentsats för ET och FET vid långtidsodlat. Därför rek de nästan aldrig ngn att göra nya ET istället för FET om inte åldern spelar in. Med så stor skillnad som din klinik har skulle jag fundera på att hoppa FET och köra nytt ET istället då, om det nu ändå inte var gratis via landstinget iofs.
    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Kikade lite i sifforna och de är inte så långt ifrån den klinik jag går på. Undrar bara varför de säger en annan siffra när jag varit där mot vad som står på deras hemsida....Ska höra imorgon då jag ska dit.


    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Går på FC i Sthlm. Det är en av läkarna som arbetar på FC i Göteborg som varit med och tagit fram metoden vitrifiering som gör att blastocyster går att frysa och tina bättre. Men tror det finns fler kliniker som fryser blastisar nu.


    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I
    Busan10 - Hahaha ja de har kanske utvecklat olika metoder då.....Bara det fungerar så . Ja den är nog dåligt uppdaterat för vi valde FC just för att de långtidsodlade 2008 och då var det inte så lätt att hitta, men nu verkar nästan alla göra det. I Uppsala hade de dock gjort en studie som visade att det inte var bättre reslutat med långtidsodlat så alla läkare säger olika...Nej gud för 30 år sedan, då hade vi förblivit barnlösa, iaf biologiskt.

    Jag gjorde ett tredje FET för 13 dagar sedan, men började av ngn anledning blöda redan på RD 3!!!! Gjorde utan proggisar denna gång. De andra två ggr har mensen inte kommit förrän jag slutat med progesteronet. Något känns lite omak i kroppen så ska vänta innan vi gör vårt sista FET tror jag. Äl var tidig denna cykel med så något är inte som det ska. Borde väl testa på ons på egentlig TD antar jag, men känns lönlöst...
    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Busan- jo tjuvtestade idag innan jag skulle till kliniken. Fick ett mkt svagt streck. Väl där fick jag göra vul (detta för kommande fet). Visade att äl var eller precis varit så inte gravid. Läkaren sade att det svaga strecket kunde vara för jag hade äl?Bara hört åt andra hållet innan?! Så ingen njdis tyvärr. Blödde mkt.

  • Vickan I
    Busan10 - usch för tråkiga nyheter. Vi kommer nog också få vänta till januari då jag tror att nästa cykel och FET kommer infalla när jag är borta på kurs. Har gått del ett i kursen och måste nu gå steg två. Krävs 100% närvaro så kan inte smita iväg för VUL och sådant. Tjatade till mig att få gå så känner att jag måste fullfölja. En timme från Sthlm med bil också då...Vi får kämpa på.
    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I
    Busan 10 - Olika hur klinikerna arbetar. En del ställen gör inget VUL utan går bara på äl-test och kör insättning efter det. Där jag går gör man ett VUL runt dag 10-12 i cykeln för att mäta slemhinnan och kolla att allt ser fullgott ut inför ägglossningen och kommande FET.
    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Har varit borta ett tag. Har varit världens mest snurriga FET det här med alla möjliga budksap. Men har nu efter två blodprov slutligen fått beskedet att embryot celldelar sig får långsamt och jag går nu och väntar på att missfallet ska sätta igång . Nya tag antar jag.


    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
  • Vickan I
    anmaelli skrev 2010-11-04 20:35:54 följande:
    Nejmen usch Vickan I! Jag är hemskt ledsen :( vilken dag är du på?

    kram
    Vet faktiskt inte längre, men gjorde FET den 11 okt. Oerhört skönt att slutligen fått ett klart besked även om det var dåligt, men ovissheten har varit värst. Nu vill jag bara att det ska sätta igång, men det dröjer väl säkert. Nytt blodprov om två veckor och då hoppas jag hcg ska vara på 0 eller nära iaf.
    (¯`°?.¸ ♥ Alvin 090104 ♥ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Vi med manlig infertilitet som ska göra/har gjort ICSI