Inlägg från: Morran78 |Visa alla inlägg
  • Morran78

    Mobbning i förskolan (långt)

    Snälla byt förskola!! Det där skulle kunna vara min son du skriver om, och jag har fortfarande SJUK ångest över att jag inte bytte åt honom. Nu går han i förskoleklass och har det toppen. Hans nuvarande pedagoger säger flera gånger i veckan till mig att han är så fantastisk, så roligt och finurlig och bidrar till ett bra klimat i gruppen. På förskolan fick jag bara höra att han var besvärlig, annorlunda osv. Snacka om olika förhållningssätt hos pedagogerna.

    Din sons förskola får inte ha utredning eller en psykolog eller någonting som kollar på honom utan att du får godkänna det innan. De får ta in en psykolog men då inte tala om för psykologen vilken barn hon/han ska titta på.

    När pedagogerna börja skylla hans beteende på honom, i stället för att se sin egen verksamhet med kritiska ögon, då är något VÄLDIGT fel. Och att pedagogoer uttrycker sig att "barn är så" borde nästan vara en anledning till att få sparken. Ok, så din son ska utstå mobbning för att "barn är så?" Gå in på skolverket och läs läroplanen för förskolan och ta med den till pedagogerna. Be dem att visa dig deras likabehandlingsplan som är en plan för hur man går till vid kränkande behandling. Sedan 2006 är det LAG på att en sådan ska finnas vid varje förskola, utformad av förskolechefen och pedagogerna själva.

    Att din son inte vill att du pratar med fröknarna är antagligen för att han känner dem och vet hur de skulle reagera. 

    Jag gick till min sons pedagogers chef. Hade ett långt samtal med henne, hänvisade flera gånger till läroplanen och skollagen. Jag är utbildad förskollärare och kan min sak. Jag kände själv att jag formulerade mig väldigt sakligt och att hon blev rätt paff. Dagen efter slutade häxan som hade gjort min son till en pojke med mycket mycket dåligt självförtroende. Tro mig, jag har aldrig klagat någonsin på mina barns förskola om verksamheten, maten, utflykter, leksaker och dyl, men när pedagogerna kränker barnen ser jag rött. Och din son pedagoger kränker honom det grövsta när de uttrycker sig som de gör, det speglar ju dessutom deras förhållningssätt till honom när du inte är där.

    Jag kan inte nog säga hur mcyket jag önskar att du flyttade på din son. Lycka till, skriv gärna hur det går.

Svar på tråden Mobbning i förskolan (långt)