• Anonym

    han dricker mellan 2-4 folköl om dagen..normalt ?

    Alltså, alkoholen gör ju knappast till eller från på en vuxen kroppsarbetande man. Men alla dessa kolhydrater som det blir (det motsvarar ju att att dricker 2-3 liter läsk) lär ju inte vara speciellt nyttigt för kroppen. 

  • Anonym
    Anonym (hm..) skrev 2010-11-03 14:18:45 följande:
    då kan han väl dricka läsk då.. eller lättöl eller vad vet jag? varför starköl? det e ju .. mesigt? dumt? onödigt! jag fattar inte grejen.. och tänk om det skulle hända något så han var tvungen att köra bil.. man behöver fan inte dricka alkohol 7 dagar i veckan, oavsett mängd tycker jag. :/
    TS man dricker "folköl" (fast jag misstänker mellanöl, folköl finns inte längre) och det var såklart henne jag svara...
  • Anonym
    Anonym (Mrs X) skrev 2010-11-03 14:23:04 följande:
    Det att det skulle vara onyttigt är nog INTE det ts tänker på i första hand.

    Givetvis blir man inte FULL på denna mängd. Men poängen är ju den att han VILL dricka öl som ju smakar alkohol (trots låg procenthalt i detta fallet) och att det kanske blir värre genom att han kanske ev övergår till starköl el annat.

    Dessutom sker det även när han är ensam med barnet/barnen då ts jobbar.
    Lycka till att dricka dig full på 4-5 st 3,5or under en kväll. Jag lyckas inte ens med 5:or... (Jag gissar att du är ganska liten och dessutom kvinna)
  • Anonym
    Anonym (Mrs X) skrev 2010-11-03 14:28:28 följande:
     Tänker på vad som sker OM han övergår till starkare drycker.
    Men... Det har han ju inte gjort. Det är inte så ovanligt bland vissa män att dricka så som TS man - de allra flesta stannar vid det. Jag tror inte att det är ruset han vill åt, ev att han får viss uppiggnade effekt av det nu, men knappast full. Mest blir han nog bara kissnödig.
  • Anonym
    Anonym (Mrs X) skrev 2010-11-03 14:30:11 följande:
    Du förstår inte alls min poäng märker jag. Det jag menar är OM han övergår till starkare drycker och större mängder och att det DÅ sker när han har ensamt ansvar för barnen/barnet.
    Varför ta saker och ting i förväg? TS man har säkert haft detta beteende länge. 
  • Anonym
    Anonym (hmmm???) skrev 2010-11-03 14:32:15 följande:
    Ja han dricker folköl 3,5 or flera dagar i veckan, skulle han få bestämma UTAN mina sura kommentarer och åsikter (för ja börjar reta mig på det ) så skulle han dricka minst tre varje dag efter jobbet. han korkar upp en direkt han kommer hem... jag är bara rädd det blir värre... o sen kanske han vill ha starköl varje dag istället....vet att han drack mkt öl i veckorna me sina polare innan han träffade mig... o han är svag för alkohol det har han erkänt ... det känns ju inte bra... men har pratat med han o sagt att jag är orolig, han förstår det, och SKA BARA dricka EN max om dagen... för det kan jag itne ta ifrån han säger han, öööh, löjligt ?? SVAR JA . tycker jag också. men visst .
    Han hade troligtvis redan bytt till starköl nu om det var det han ville... Du borde snarare fokusera på hälsoaspekterna när det gäller allt socker han får i sig av det .
  • Anonym
    Anonym (Mrs X) skrev 2010-11-03 14:32:49 följande:
    Så om jag fördrog vin framför både läsk och öl, så vore då det ok med ett glas varje kväll pga att det ju inte är så mkt att jag blir full på det?
    Ja, det ska ju vara nyttigt enl ganska många studier. Så varför inte?
  • Anonym
    Queenie70 skrev 2010-11-03 14:35:24 följande:
    Jag tror (eller vet snarare) att det är väldigt väldigt vanligt att folk har ett riskbeteende vad det gäller alkohol, och därav känner många igen sitt eget beteende i det du skriver om din man, och det kan sitta långt inne att då se att denna konsumtion är problematisk. Givetvis blir man påverkad av den mängden. Om man inte gör det så han man nog fått en toleransökning som verkligen är en varningssignal.
    Klart man blir påverkad, men inte full.
  • Anonym
    Anonym (hm..) skrev 2010-11-03 14:36:12 följande:
    varför ska HON fokusera på hälsoeffekten? det är väl han som borde tänka steget längre..
    För att hon har problem med det? Jag tror hon skulle komma längre med sin diskussion med honom om hon gick den vägen istället för att antyda att han var alkis iaf.
  • Anonym
    Queenie70 skrev 2010-11-03 14:38:30 följande:
    Jag skulle definitivt bli rätt ordentligt full på 4 folkbärs.
    Hmm, det innehåller alltså 50cl*4 = 1l*3,5% = 3,5 cl sprit. Det är typ två snapsar, och detta utsprit från det han kommer hem tills dess han går och lägger sig (5 timmar?). Inte blir man full på det...
Svar på tråden han dricker mellan 2-4 folköl om dagen..normalt ?