• Lully Hill

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej alla,
    Jag är ny i forumet! Jag har värde 0,28. Pga min ålder får jag söka hjälp utomlands.  Jag vill till er alla med lågt värde delge vad min docktor sa till mig. Min doktor verkar vettig.

    Han sa följande: 
    Man skall inte göra IVF på vilken cykel som helst. Alla våra cykler är inte lika bra. Vi kanske bara har någon cykel per år som ger bra med ägg. FSH och Östradiol kan ändras från cykel till cykel. Därför skall jag ta FHS och Östradiol test 2 dag i cykeln och meddela doktorn  samma dag. Beroende på värdet bestämmer han om vi kör den cykeln eller inte. Jag måste alltså ha medicinerna redo hemma. Resultatet av IVFbehandlingen är mycket beroende på hormonvärdena dag 2. 
    Klinikerna i Sverige verkar köra på vilken cykel som helst och det gör man inte utomlands. Där inväntar man rätt cykel. 
    Han rekommenderade också ett naturmedel som heter Fertile XX som kan beställas via internet. Jag har läst om det och det verkar bra. Finns bara utomlands. Han rekommenderade också Fiskolja och Folsyra.

    Jag tänkte detta kunde vara bra tips för er! Jag har googlat på Fertile XX och det verkar jättebra! Frakten blir jättedyr men, suck,  vad gör man inte! 
    Nu skall vi inte oroa oss utan bara koncentrera oss på att odla fina ägg även om de är få!
    Kramar

  • Lully Hill

    Hej Sibeb,
    Jag är 44 så IVF i Sverige är uteslutet för mig. Jag har ringt runt och åldern gör att de inte tar emot mig. De har inte ens frågat om mina värden el äggreserv.

  • Lully Hill
    Misa skrev 2011-04-11 16:19:58 följande:
    Hej på er!
    Fick nyss veta att mitt AMH värde låg på ynka 0,39...är 35år. För två år sedan låg värdet på 0,92, då lyckades vi med IVF, vi fick ett enda ägg som delade sig som det skulle. Nu vill vi göra syskonförsök, men de kan inte rekomendera oss att göra det pga det låga AMH värdet och med tanke på att jag under vårt förra IVF fick Menopur 300IE...

    Lylly Hill: Var är det som du går på behandlig? Kanske är det läge för oss att försöka utanför landetsgränser. Tycker det där med att man har olika förutsättningar på olika cykler låter troligt och mycket intressant.

    Ankaja: Grattis!

    Hej Misa och alla andra!
    Jag har kontakt med en klinik i Athen för jag skall göra immunterapi också och det görs bl a i Grekland. Kliniken heter Lifeclinic. Doktorn där har jobbat många år på klinik i England. Han verkar vettig och han säger att av erfarenhet har  detta konstaterats. Han säger också att han är medveten om att svenska kliniker kör IVF på alla cykler. Dvs de kollar inte FSH och Östradiol+ VUL på dag 2 i menscykeln. Utifrån dessa resultat kan man avgöra om det är bra att köra eller avstå. Risken är annars att man måste avbryta behandlingen eller man får dåligt resultat. Hur det än är så tar ju alla hormoner på kroppen och äggstockarna blir uttröttade. Han menar att det är bättre att ta det lite varsamt och invänta rätt cykel. jag vet inte om det stämmer men det låter som sagt vettigt.
    Nu är jag inte säker på om jag vill fullfölja med denna klinik ändå, för det är väldigt långt till Athen och själva kliniken var hemsk.  Klinikerna i Sverige och Norden är rena himmelriket i jämförelse. På denna klinik söver man dessutom för att plocka äggen och det är jag inte så pigg på efter vad man sett vad som kan hända. (Programmet på TV om plastikoperation i Polen där kvinnan inte vaknade och ligger i koma.)


    Jag har en fråga till er. Jag ser att du Misa och Nelle skriver om Menopur och 300IE och lågt AMH. Finns det någon koppling här? Jättetacksam om någon vill utveckla det lite för mig.

  • Lully Hill
    Castor1 skrev 2011-09-29 07:08:24 följande:
    Nelle: Jag beklagar din förlust, många prövningar du fått gå igenom. Stor och varm kram!

    En fråga, både till dig och andra i tråden:
    Har ni haft stress-reaktioner av olika slag och bitvis stark ångest under er uppväxtperiod? Tänkte på dig nu också Nelle gällande din mammas bortgång. Hur gammal var du när det hände? Har du haft någon form av kontrollbehov eller katastroftänkande?
    Själv förlorade jag min lillebror när jag var 8 år och hade redan innan dess haft en del oro. Har även de senaste 5 åren förlorat båda mina svärföräldrar. Är högpresterande och bitvis självuppoffrande och fick klaustrofobi efter att min lillebror dog och har fortfarande en del otrygghetskänslor och klaustrofobin är inte botad...

    Jag har funderat på detta en del då jag tänkt att mina hormon-nivåer påverkats av stressen och att kortisolen samt adrenalinet som frigörs vid stress och ångest kan ha stört hormonproduktionen?
    Jag hade eksem som barn och fick vuxenastma som 25-åring. Här på CHR i NY så hade de hittat eventuella (obekräftade) samband gällande allergier och astma stämmer som stämmer in på bilden för autoimmuna sjukdomar.
    Bara en reflektion i vårt sökande efter gemensamma nämnare samt förklaringar till våra låga amh-värden. i bästa fall så kan vi tillsammans kanske hitta några gemensamma faktorer som kan bidra till kunskap.

    Styrka och tankar till er alla!
    Kram

     
    Hej Alla!
    Jag har följt er lite anonymt men hoppar nu in här som ny!

    Jag har gjort många IVFer och inget ägg har fastnat. har haft funderingar kring om immunförsvaret kan vara orsaken. Jag har gjort utredningar kring detta och det har konstaterats att det kan vara en orsak.  I samband med det har jag läst boken "Is your body babyfriendly?" av Alan E Beer från USA.
    Jag tror din klinik Castor är inne på samma spår som Dr Beer.

    I den står det bl a orsaken till lågt AMH kan bero på att immunförsvaret attakerar äggen och att det kan bli bättre av immunterapi.

    Jag föreslår att ni köper boken på nätet och läser den. Ni kommer att få gott hopp och lära er massor om det här med immunförsvaret!

    kram Lully
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Jag tror tyvärr att de populäraste klinikerna nära Stockholm väljer att inte behandla oss med lite sämre förutsättningar för man är rädd om sin "fina" statistik! (särskilt CvL är min uppfattning). Även om chanserna är något lägre, kanske väldigt låga till och med, förstår jag inte vad orsaken annars skulle vara?! Tänk om man sa samma sak till cancerpatienter -nää, du vet chanserna är så små att behandlingen lyckas så vi behandlar inte! Nej, så länge man har mens finns hopp! Man får söka sig utomlands.
    Copenhagen Fertility Clinic tiil exempel.

  • Lully Hill

    Hej tjejer!
    Här är jag tillbaka i tråden med rapport från gårdagens äggplock!

    Tre äggblåsor hade jag och ägg i varje!! Jag blev jätteglad och maken tyckte det var duktigt "värpt"! 
    Klart att jag önskat fler ägg men det kanske är orealistiskt, jag vet inte. Jag har trots allt ett AMH på 0,28 och är 45 år. Kanske det kan peppa er yngre med lågt AMH. Ni  har ju dessutom större chanser att få fram ägg som har bra kvalitet.  Det behövs ju bara ett Guldägg för att det skall kunna bli en bebis.

    Chopenhagen Fertility Center tar emot alla kvinnor oavsett AMH så länge man har mens.CFC är mycket rara men det är stressigt hos dem. Och allt går i en rasade fart. Jag glömde fråga när jag skall börja med Proggisar. Äh, jag började med dem redan på kvällen  när jag kom hem för jag har för mig att så ordinerade min förra klinik. De får helt enkelt ta lite kladd där inne om de tycker nått annat.

    På vägen hem i går på flygplatsen unnade jag mig en sådan där dyr fin Pralinask inslagen och med fin tygrosett. Ni vet sån man aldrig själv får smaka för om man köper en sån så ger man bort den till någon. Nu köpte jag den och en bukett blommor  till mig själv som belöning! Man måste unna sig mitt i allt det jobbiga!!

    Jag är i allafall glad för mina tre och nu håller jag tummarna att något överlever till fredag då det är ET. Jag har också bokat akupunkturen innan. Nu gäller det att ta till alla medel.

    Kramar från Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej alla!
    Jorå, jag fick åka till Danmark i fredags!!!
     Ingen ringde innan 9 på morgonen vilket betydde att det fanns minst ett pyre där nere som väntade på sin mamma

    Jag hade två stycken befruktade ägg. En 10 poängare som de sa och en nivån under men 4 celligt. Tydligen 4 celliga som ger flest graviditeter sa de. Jag blev jätteglad och nu ruvar jag på båda två!
    Men jag har dock hört detta förut! Jag brukar ha bra ägg och ändå har det ju aldrig funkat, så vad hjälper det.

    Men jag blev dock jätteöverraskad för enligt min ålder så bör ju inte kvaliteten vara så bra. Och med ett AMH på 0,28 var det inte illa värpt.  Undrar om det är 7 keto, D-vitamin, Rosenrot, Folsyran som jag ätit. eller kanske Fertile XX.

    Nu ligger jag bara på soffan och äter praliner, vågar varken nysa eller hosta

    Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Poussin skrev 2011-10-24 19:55:32 följande:
    Linn - Spännande att vara igång igen! Blir det Menopur denna gången också? Hur känns FC? Håller tummarna för att ny miljö gör att ni får ert efterlängtade plus!
    Så ni har också landat i beslutet att ställa er i adoptionskö, vi också! Har ni funderat på land?

    Koalaanna - Tack för din historia! Lycka till och håll oss gärna uppdaterade om hur det går!

    Lully Hill - Grattis till ruvarstatus! Håller tummarna för ett plus!
    Såg att du skrev i Alan E Beer tråden -  har du varit i London och gjort behandlingarna? Är lite nyfiken på det hela, och eftersom du också har lågt AMH så tänkte jag höra med dig hur det gått. Glad Är detta första IVF:en sen behandlingarna eller har du gjort någon innan? Lycka till nu!

    Mariposa - Vad jobbigt vännen, vilken klinik är det ni varit hos? Förstår att ni helst vill göra IVF, men hur ställer ni er till äggdonation? Hoppas ni kommer fram till hur ni vill gå vidare och att det leder till ett plus och en bebis! {#emotions_dlg.flower}

    Småsteg - Står ni i kö hos Huddinge? Hur länge har ni stått i kön? Förstår att det är frustrerade att känns månaderna gå... Själv fick jag lite jul-längtan (jepp) nere i tvättstugan och började tralla på "Last Christmas"..., Tomte men vad jag egentligen vill säga med det är att månaderna som kommer brukar gå rätt fort med advent, jul och och allt!

    Marias69 - Hur har det gått???

    Kvinna72 - Samma fråga till dig; hur har det gått??

    Själv har jag varit på Huddinge idag för ett första besök! Bra läkare, han tyckte dock att vår historik var rätt dyster och ansåg att det bästa är att gå vidare med ÄD. Vi hade nog hoppas på att göra i alla fall en IVF, men som han sa: de kan inte göra något som Carl von Linné inte redan gjort och med 4 misslyckade IVF:er bakom oss så... Han sa även att det är osäkert om IVF verkligen ökar våra chanser att bli gravida och verkade inte anse det faktum att jag blev gravid på hemmaförsök förra sommaren som något som ökar våra chanser...
    Summan av kardemumman är att vi går vidare med ÄD och det känns jättebra! Först ska vi dock göra vårt sista redan betalda försök hos CvL i januari och sen blir det förhoppningsvis ett ÄD försök redan i vår. Min läkare som skrev remissen till Huddinge i februari 2010 skrev i ÄD på remissen, vilket innebär att när vi är klara med CvL i febuari kommer vi ha stått i kö i 2 år och är framme i kön - tjohoo! Solig

    Vi har även ställt oss i kö för adoption, känns helrätt det också även om jag självklart hoppas få bära vårt framtida barn! Går på zonterapi en gång i veckan och idag fick första riktigt tecknet på att saker händer i kroppen - jag fick mens HELT utan mensvärk! Väldigt skönt, men mysko...

    Måste säga att det faktiskt känns bra att inte ha något inplanerat förrän i januari, jag ska satsa helhjärtat på att komma i balans och må så bra det bara går inför sista försöket!

    Hejar på er alla som är igång och hoppas på fler solskenshistorier riktigt snart!!

    Stora kramar till er alla Hjärta
    Tack alla för era tummar och grattis! jag vill vekligen ge er hopp att inte nöja er med svenska läkares uppfattning om att ett lågt AMH så är det ingen idé med IVF.

    Sådan är inte uppfattningen utomlands. AMH säger inget om kvaliteten och även om vi får fram färre ägg så behöver vi ju bara ett för att bli gravida. I Sverige måste man följa vissa protokoll och rekommendationer enl Socialstyrelsen. Rekommendationen är ; Ingen IVF på låg AMHare så då "får" väl kliniken inte gå vidare. Dessa rekommendationer är ju ofta stelbenta och gammalmodiga. Så funkar det inte i Danmark.
    Jag har fått hjälp på Chopenhagen Fertility Center i Köpenhamn med min IVF. Maila dem och få en kontakt en second opinion.    Priset är ungefär samma som i Sverige men resorna tillkommer ju då förstås. Ni behöver också en bra gynekolog som kan skriva ut IVFmedicinerna till er .  Ge inte upp om ni vill försöka med egna ägg innan ni varit i kontakt med dem eller någon annan utländsk klinik.

    Jag har fått immunterapi på Lifeclinic i Athen. Det är samma principer som Dr G i London. Jag har fått terapin för att i testerna har det visat sig att jag har överaktivt immunförsvar, autoimmunitet. Immunförsvaret kan vara en orsaka till barnlöshet, dvs embryot attackeras av immunförsvaret.  Den här nya forskningen om immunförsvarets betydelse hävdar ju också att låg AMHare (i förtidigt klimakterie ) kan vara immunrelaterat, dvs. man har bildat antikroppar som angriper de egna äggcellerna. Detta kan hjälpas med immunterapi, dvs antikropparna trycks tillbaka, för att få upp AMH. Det kan vara en orsak till att AMH går lite upp och ned, beroende på ens egen "dagsform".

    Ni kan köpa boken "Is your body babyfriendly?" Av Dr Alan E Beer på nätet. Goolga också på hans klinik i USA. Det finns mycket info på nätet om detta. Forskningen är mycket ny och pågår ännu. Doktorerna som praktiserar detta får ännu försökas sig fram, för det finns ännu inte klara behandlingsprotokoll. Innan det finns kommer Svenska socialstyrelsen inte acceptera detta. Men det är stort i USA och om några år är det mer etablerat. Ni yngre tjejer har framtiden för er kanske kan detta bli en lösning om några år även i Sverie. Vi som har lite bråttom får söka oss utomlands och betala själva för att få hjälpen.  

    Kram Lully
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    mariposa skrev 2011-10-25 10:40:35 följande:

    Tack för att ni ingjuter lite hopp och tack för svar på min fråga, Linn73!

    Det lutar åt att vi gör åtminstone ett försök med ivf. Jag känner att jag vill testa och se hur kroppen svarar på det. Vi går på FC i Stockholm. När jag googlar runt verkar det skilja sig en hel del i pris. Ska man försöka få till ett paketpris på tre försök? Eller är tre-pack avsett för dem med lite bättre chanser kanske? 

    Om inte ivf ger något tror jag att vi kommer att söka oss utomlands för ÄD, till Spanien exempelvis. Ja, det är en helt ny värld att sätta sig in i.
    Kram tjejer och lyckönskningar till alla!


    3 pack är för oss med sämre chanser. Du får ett extra försök "gratis". Naturligtvis hoppas kliniken att du skall bli gravid på första försöket för då har de ju tjänat på det.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Ja i Sverige är de snåla med tre pack! Men JAG , gamla kärringen med AMH 0,28, blev erbjuden tre pack på CFC så där är reglerna annorlunda. Det var nu i förra veckan!

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH