• Liv2014

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej, hoppar in i tråden också! Fick för en månad sedan reda på att jag har ett amh på 0,2 (är 33 år). Gjorde direkt en ivf men den fick avbrytas pga endast ett ägg. Just nu är jag förvirrad och försöker hitta så mkt information som möjligt för att öka mina chanser... Glädjande att se att så många blivit gravida trots lågt amh! Ni som blivit gravida har ni använt dhea? Har ni isf köpt det på nätet eller lyckats få det utskrivet från läkare? Har ni tagit blodprov på dhea värdet innan, isf vart har ni vänt er? Dos? Är lite nojig över eventuella risker. Hade känts skönt att få en läkares godkännande innan. Har läst om ökade risker avseende cancer vid långsiktigt användande som bröstcancer, äggstockscancer och prostatacancer. Och att man inte bör äta dhea om detta finns i släkten. Har cancer i familjen dock ej bröst och äggstockscancer, men prostatacancer och tjocktarmscancer. Hur har ni tänkt här (känns som många på ett eller annat sätt i dagens läge haft cancer i familjen/släkten). Kanske är inte 3-4 månader långsiktig användning så det inte spelar någon roll... Hur har ni tänkt gällande sådana risker innan ni ätit? Övriga tips? Läst om både kost, akupunktur, akupressur, tcm och yoga. Funkar detta och har ni isf tips på bra ställen i Göteborg? Ursäkta för många frågor... Castor1 är du fortfarande aktiv är intresserad av att få lite dokument och kontakter som du fått i ny som du hänvisat till tidigare i tråden! Stort tack alla snälla på förhand! /förvirrad

  • Liv2014
    Zwillinge86 skrev 2013-06-03 23:03:45 följande:



    Välkommen! Jag fick också avbryta första ivf- försöket pga för få äggblåsor. Har just återfört ett embryo som jag hoppas på. Dock fick fram få ägg även denna gång. Jag har ätit dhea sedan mars. Försökte få vårdcentralen att testa mitt värde för detta, men de vägrade. Privat vårdcentral tog ca 1000kr för provet. Ringde ivf-kliniken i Falun som kunde tänka sig att skriva ut det utan undersökning om jag blev patient hos dem. Har inte hittat någon annan som gör det. Beslutade mig dock för att köoa det själv eftersom Falun ändå inte kände behov av att undersöka mig innan. Var lite nojig över biverkningar och ev negativa konsekvenser, men har inte kännt nåt hittills. Jag har gått på akupunktur också, vilket främst hjälpt mig att hantera situationen psykist. Hoppas du hittar nåt som funkar för dig.
    Tack för svaret! Håller tummarna för att det går bra för dig! Det är en lite tröst i allt detta att det ändå är flera som lyckas :) Hur mycket dhea har du ätit? Och är det någon speciellt tidpunkt i cykeln man skall börja äta det?
  • Liv2014
    Hannah8401 skrev 2013-06-04 08:56:37 följande:
    Välkommen Liv2014. Beklagar ditt hemska besked. Jag har ändå lägre värde. Jag började med dhea i september eller oktober 2012, tog inget test innan och tog 75mg per dag. Blev gravid i början av dec men fick missfall, fortsatte med dhea så fort missfallet var bekräftat, samma dos, och blev gravid igen i början av april och är nu i v  14 och önskar sååå att det går hela vägen. Åt också extra mycket dvitamin, och q10.
    Jag tänkte aldrig på några konsekvenser av dhea, jag vill prova allt som kunde hjälpa. Jag fick inga biverkningar alls, kanske blev jag lite starkare bara:) Men det var bara positivt:)

    Ge inte upp, du har hittat rätt ställe att få all information och tips du kan få, det finns många här som vet massor!

    Någon yoga eller akupunktur har jag inte testat, men hört att det kan hjälpa. Yoga är ju härligt att gå på ändå:)
    Tack för svaret! Känns skönt att många verkar lyckas :)
  • Liv2014
    Karolina75 skrev 2013-06-04 15:47:41 följande:

    Välkommen! Jag är också ny och har samma amh som du... Jag läser och läser i denna tråd och hittar både hopp och konkreta tips som känns värdefulla! Jag ringde kliniken i Falun i måndags och de sa att dhea var en möjlighet om jag ville testa det. Hon påpekade dock att de höll på att utvärdera effekterna av det och att denna utvärdering inte var klar. Jag ska få behandling via en läkare i Örebro som arbetar på uppdrag från kliniken i Falun. Hur länge hade ni försökt bli gravida innan du undersökte amh?
    Hej Karolina75. Jag har också varit i kontakt med falun i förra veckan och har mailat kring mina värden m.m. så skall den läkaren som jobbar med dhea titta på det när han kommer tillbaka (var sjukskriven när jag ringde tror jag) för att avgöra om han tycker jag kan ha en fördel av att äta detta. Fick du tid direkt till Falun och skall börja där nu? Jag får väl kanske ringa nästa vecka igen om jag inte fått svar på mailet ännu... Berätta gärna hur det gått när du väl träffat dem, om du fått ta särskilda tester eller om det finns någon riskbild på grund av sjukdomshistorik i släkten eller liknande.

    Vi har försökt drygt ett år, men blev gravid efter 4 månader men fick tidigt missfall. Hade inte alls förväntat mig detta provsvaret, hade aldrig hört talas om amh innan... Och var för cirka 2,5 år sedan hos en gynekolog för mellanblödningar och pratade då lite om att jag var orolig och ville kolla så det inte var några problem med min fertilitet för hade precis fått ett nytt jobb och kände då att jag behövde vänta lite med att skaffa barn. Nu i efterhand ser jag att hon bara testat FHS aldrig AMH, big misstake...
  • Liv2014

    Ni som har väldigt lågt amh har ni svarat bäst på långt eller kortprotokoll vid IVF? Kanske dock är väldigt individuellt... Ni som gjort flera vilka läkemedel har ni svarat bäst på?

  • Liv2014
    Zwillinge86 skrev 2013-06-06 00:05:02 följande:


    Jag tror inte att vanlig gyn testar amh, utan att det är något som ingår i fertilitetsutredning. Jag var regelbundet hos gyn mottagningen på mitt sjukhus under ett helt år efter vårt missfall pga av blödningsproblem. Enligt deras rutiner kunde hon börja utreda hormonnivår först efter 6 månader utan graviditet, det var då mitt förhöjda prolaktinvärde upptäcktes. Amh är vad jag förstår något som ingår i fertilitsutredning, vilket man på de flesta håll remitteras till först efter ett års barnlöshet. Min läkare på gyn var mycket tillmötesgående och utförde alla undersökningar och tester utifrån det jag sökte för. Hennes uppdrag var givetvis att fastslå varför jag inte blev gravid igen efter missfallet, men än räknades jag ju inte som ofrivilligt barnlös varför äggreserv aldrig kom på tal. Kan kanske vara orsaken till att ditt amh ej testats tidigare. Provet är också kostsamt då det oftast skickas till Karolinska för analys, så det skulle inte förvåna mig om det finns restriktioner för i vilka situationer värdet undersöks. Vill dock poängtera att detta är mina tankar och inget jag helt säkert vet stämmer, men det kanske kan ge dig någon tröst att det inte missars pga slarv mm från din gyn.
    Tack för svaret zwillinge86. Förhöjt prolaktinvärde skall jag se om jag kan testa med känns som det skulle jag säkert kunna ha med. Har en del auto immuna sjukdomar har jag fattat nu. Har du fått medicin nu för att få ner det?
  • Liv2014

    Tack för allt pepp : ) Tänkte fråga om man vågar blanda vitaminer och andra tillskott hej vilt eller bör man konsultera någon? Jag äter nu en multivitamin för gravida som massa olika vitaminer och mineraler så som folsyra, d3 ja det mesta egentligen och på alla nivåer står det 100 procent av rekommenderat dagligt intag. Jag har även börjat äta bidrottning gelé. Och vill äta Q10 (ska kunna förbättra amh), omega 3 (läst att det kan vara bra vid immunologiska sjukdomar). Funderar även på ytterligare D (då även det ska kunna förbättra amh och bra vid immunologiska sjukdomar), melatonin (läst om att för kvinnor mellan 30-40 med låg äggreserv kan det vara bra. Sedan har jag dessutom läst om feriliteXX/munkpeppar och royal jelly. Dessutom tror jag att jag kommer testa dhea (har inte riktigt bestämt om jag vågar ännu). Men det här bli ju en nett liten cocktail i så fall... Har ni konsulterat någon innan ni börjat blanda? Undrar också om ni som har eller misstänker att ni har immologiska problem har hittat att det kan vara sammankopplat med lågt amh? Och är enda sättet att få reda på om man har det att åka till Aten?

  • Liv2014

    Toppen tack! Kommer du ihåg hur starka dina D-vitamintabletter var och omega 3 kapslar var? Tänker att nu när det är sol bör man få i sig en hel det D ändå, vet inte om man kan överdosera... Härligt att det gick så bra för dig! Har dock ännu sämre amh

  • Liv2014

    Här verkar det hända grejer : ) Grattis! Äntligenvi eller någon annan tips på bra ställen eller siter att få tag på tillskotten, melatonin verkar inte finnas i Sverige (dhea är redan beställt).

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH